• Головна
  • Третій храм для академічного душпастирства посвячено у Львові...

Третій храм для академічного душпастирства посвячено у Львові

30.07.2011, 17:06
Дерев’яний храм на честь св. Володимира на вул. Природній буде діяти при Національному лісотехнічному університеті України, що міститься поруч.

28 липня, у свято великого рівноапостольного князя Володимира – Хрестителя України, у місті Лева відбулося освячення церкви, що призначена для здійснення духовної праці з академічною спільнотою. Дерев’яний храм на честь св. Володимира на вул. Природній буде діяти при Національному лісотехнічному університеті України, що міститься поруч.

Чин освячення та Архиєрейську літургію очолив архиєпископ Львівський УГКЦ Ігор (Возьняк) у співслужінні зі священиками, відповідальними за ділянку академічного душпастирства, зокрема, о. Богданом Грушевським, головою Центру студентського капеланства при Львівській архиєпархії. У своїй проповіді владика Ігор звернув увагу на постать св. князя Володимира Великого, який приніс світло Христового Євангелія на українську землю і закликав наслідувати його зусилля для добра власного народу. Окрім цього, висловив подяку меценатам, завдяки яким було зведено новий храм, після літургії кільком з них вручили відзнаки.

До речі, сьогодні у княжому місті стоять 14 дерев’яних храмів, сім з них зведено протягом останніх двох десятиліть. Новопосталий храм став також третім з-поміж студентських капеланських. Як відомо, дві таких церкви вже діють при вищих навчальних закладах – блаж. новомучеників УГКЦ при УКУ та блаж. Олексія Зарицького при Національному університеті «Львівська Політехніка». У новому храмі священики будуть старатися показати духовний шлях в мінливому сьогоденні як студентській молоді, так і працівникам Національного лісотехнічного університету України. Значним жертводавцем «студентських» храмів при політехнічному та лісотехнічному університетах став п. Володимир Артемович, президент будівельної корпорації «Галичартбуд». Архітекторами усіх трьох сакральних споруд є п. Роман Сулик та його колеги.

Ігор Скленар