Прощання з колядою в львівських храмах

По закінченні різдвяних свят у греко-католицьких храмах Львова традиційно проводиться фестиваль коляди. Окрім завершальної «Великої коляди», яка відбулася 30 січня 2011 року у церкві Пресвятої Євхаристії, в інших громадах міста теж зініціювали проведення подібного свята.

Парафія Всіх святих українського народу під керівництвом адміністратора о. Володимира Ольшанецького, потішила своїх вірян та гостей гарним різдвяним фестивалем, який відбувся 13 лютого цього року.

По закінченні св. Літургії ввечері хор «Єдність» розпочав «прощання з колядою», виконавши низку традиційних різдвяних пісень та побажавши своїм братам і сестрам всіх гараздів у році новому. Далі тріо молодих бандуристок своїми голосами зачарували всіх присутніх, адже щиро і натхненно заколядували під мелодію своїх інструментів. Оскільки ця парафія відзначається різноманітністю організацій та спільнот, то й не дивно, що естафету хорового співу дорослих продовжують найменші прихожани. Дитячий хор «Веснівка» потішив всіх нетрадиційними колядками, частина яких належить авторству Марти Лозинської, творцю альбому «Різдвяні казки». Не менш цікаво виступили учні катехитичної школи ім. блаженних УГКЦ, яка діє при парафії Всіх святих українського народу. Вони віншували, грали на музичних інструментах, а потім взяли участь у постановці вертепа.

Ось так провели коляду парафіяни однієї з найбільших церков Львова, очікуючи на світле сяйво вифлеємської зорі в їхньому житті. Ще не у всіх місцевостях нашого краю запроваджено таку практику своєрідного прощання із різдвяними святами, але сподіваємося, що миряни і священики зможуть поділитися досвідом з іншими парафіями УГКЦ.

Теги: #Коляда