• Головна
  • Світ не без добрих людей… чи не так?...

Світ не без добрих людей… чи не так?

15.06.2010, 13:04
Як кажуть на Сході, великий шлях починається з першого кроку. Сподіваємося, ці два конкретних випадки внесуть свій маленький вклад у велику справу відродження благочинності на теренах України.

Благочинність у наш час, коли церкву відокремили від держави, все більше перетворюється на фарс або ж політизовані разові акції. Втім, з цього правила є приємні виключення. Зокрема, нещодавно трапилася така пригода. У міжнародному дитячому центрі „Артек”, що на Кримському півострові, за сприяння спонсорів – ТМ „Біола”, „Приватбанку”, „Юніорбанку” – щороку проводять цікаві змагання для дітей 5–9 класів під назвою „Ігри чемпіонів”. Обов’язкова умова, що ставиться перед командою, яка бажає взяти у них участь, – присутність на змаганнях учителя фізкультури з рідного навчального закладу. Та на превеликий жаль, команда з полтавської школи № 31 опинилася в Артеку без свого тренера. Профінансувати його участь адміністрація школи була не в змозі. Батьки розчарованих дітей терміново звернулися до міськвиконкому, але й там на їх запит, з огляду на різні обставини, відповіли відмовою. Та світ не без добрих людей... чи не так? Коли команда вже була впевнена, що їх дискваліфікують, відгукнулися двоє – пастир церкви „Світло життя” Дмитро Лаптєв та заступник голови регіонального бюро полтавської організації політичної партії „Сильна Україна” Олександр Ковжога. Ситуацію було врятовано. І хоча команда не посіла жодного із призових місць, діти були просто щасливі. До того ж, вони переконалися, що біблійна істина „стукайте і вам відчинять” (Євангеліє від Матвія, розділ 7, вірші 7,8) таки спрацьовує в реальному житті!

Інший красномовний випадок – несподіване привітання із Днем захисту дітей. Церква „Світло життя” не чекає особливої нагоди, аби самій робити добро дітям: влаштовує різні свята, ранки, покази мультфільмів тощо. І от, до 1 червня уже дітей церкви вітали зі святом. Таким чином, справджується інший вислів з Біблії: „що людина посіє, те саме й пожне” (Послання до Галатів, розділ 6, вірш 7).

Представники „Сильної України” – вже згадуваний Олександр Ковжога та керівник відділення партії Октябрського району міста Полтави Володимир Ткаченко вручили вихованцям  недільної школи церкви подарунки, влаштували для них солодкий стіл.

Як кажуть на Сході, великий шлях починається з першого кроку. Сподіваємося, ці два конкретних випадки внесуть свій маленький вклад у велику справу відродження благочинності на теренах України.