• Головна
  • Випускники УКУ знайомлять своїх західних колег з Візантійською Традицією...

Випускники УКУ знайомлять своїх західних колег з Візантійською Традицією

29.03.2010, 09:47

Вже третій рік поспіль випускники Українського католицького університету, що працюють і навчаються в Лювенському католицькому університеті (Бельгія), на запрошення місцевої університетської спільноти організовують відправу Божественної Літургії Візантійського обряду.

Вже третій рік поспіль випускники Українського католицького університету, що працюють і навчаються в Лювенському католицькому університеті (Бельгія), на запрошення місцевої університетської спільноти організовують відправу Божественної Літургії Візантійського обряду. Цього року Божественну Літургію відправили у неділю, 21-гo березня. Богослужіння, на котре численнo зійшлися студенти різних національностей і конфесій, викладачі та інші працівники університету, очолив єромонах Cвятовоздвиженського монастиря з Шевтонь і колишній професор орієнталістики Уґо Занетті.

Цю відправу прикрасив своїм величним співом хор "Ангельський Собор" під керівництвом п. Христини Ван Ляр з міста Дронґен (Бельгія). З цим хором та з Шевтонським монастирем випускники УКУ підримують дружні звязки вже протягом багатьох років, спільно організовуючи богослужіння, конференції та інші міроприємства, пов’язані з дотриманням та науковим вивченням Візантійської літургійної традиції.

Після Літургії учасники мали нагоду поспілкуватися зі священиком, випускниками УКУ і членами хору за дружнім фуршетом. Побачивши красу Літургії, студенти та працівники університету задавали численні питання про візантійськi богослужіння і богослов’я, котрi, значною мірою, залишаються все ще невідомими для християн латинської традиції.

Більше десяти років тому випускники ЛБА/УКУ почали приїжджати до цього славного університету на вищі студії. Впродовж цього періоду часу українці використовували різні нагоди, щоб знайомити своїх колег з Бельгії та з інших країн світу з Візантійською традицією. Ректор УКУ, о. д-р Борис Ґудзяк, також неодноразово побував у Лювені з метою налагодження тісніших контактів між двома університетами та відвідуючи своїх колишніх студентів. Він очолював Літургію в університетській парафії минулого року.

Повідомив Тарас Хомич

Теги: #УКУ