• Головна
  • Друга неділя Великого посту – день пам’ять абортованих дітей...

Друга неділя Великого посту – день пам’ять абортованих дітей

01.03.2010, 16:16
Друга неділя Великого посту – день пам’ять абортованих  дітей - фото 1
УГКЦ вперше у другу суботу Великого Посту, 27 лютого, вшанувала пам’ять ненароджених, абортованих дітей.

ЛЬВІВ — УГКЦ вперше у другу суботу Великого  Посту, 27 лютого, вшанувала пам’ять  ненароджених, абортованих дітей. Така нагода стала можливою завдяки прийняттю Синодом   єпиПам'ятник_Львів_1.jpgскопів УГКЦ на 46 сесії  «Програми протидії абортам в  Україні», одним з кроків якої  є відзначення Дня пам’яті  абортованих дітей у другу  суботу Великого посту. 

Молитовна акція відбулася  біля пам’ятника, присвяченому  «…і мертвим, і живим, і ненародженим. … і абортованим дітям», при храмі Успіння Пресвятої Богородиці, у Львові, на вулиці Максимовича, 2. Як повідомив парох храму отець Мирослав Солтис, подібна молитва за ненароджених і абортованих дітей відбувається на парафії уже кілька років поспіль. Цьогоріч Літургія з нагоди дня пам’яті абортованих дітей завершилася «Хресною дорогою ненародженої дитини», яку з благословення церковної влади уклав отець Назарій Заторський. Ця молитва відбулася у присутності парафіян храму Успіння Пресвятої Богородиці разом з активістами «Руху за життя».

У «Русі за життя» висловили сподівання, що така молитва щорічно буде об’єднувати все більше і більше осіб та «служитиме  дорогоцінним даром ненародженим дітям».

«Блаженної пам’яті папа Іван Павло ІІ активно  закликає кожного з нас як до спільної праці, так і до спільної молитви  на захист ненародженого життя. Кожен  із нас залучений до боротьби між життям і смертю, між «культурою життя» і «культурою смерті», тому «не  можемо ухилитися від обов’язку  беззастережно стати на боці життя» (Енцикліка Evangelium vitae)», — йдеться у повідомленні «Руху за життя».