• Головна
  • Моніторинг
  • Сестра Ліджі:”Ми повинні повірити, що Христос зупинить пандемію коронавірусу”...

Сестра Ліджі:”Ми повинні повірити, що Христос зупинить пандемію коронавірусу”

31.03.2020, 10:12
Сестра Ліджі:”Ми повинні повірити, що Христос зупинить пандемію коронавірусу” - фото 1

Як не втрачати довіри до Бога у часі випробувань коронавірусом і війною? Які молитви потрібно молитися, щоб укріпити дух і не впадати у відчай? Про це та більше розповіла с. Ліджі Пайяпілі, настоятелька монастиря св.Йосифа де Сен Марк у Павшино, у бесіді із журналістом Сергієм Іваницьким.

Як не втрачати довіри до Бога у часі випробувань коронавірусом і війною? Які молитви потрібно молитися, щоб укріпити дух і не впадати у відчай? Про це та більше с. Ліджі Пайяпілі, настоятелька монастиря св.Йосифа  де Сен Марк у Павшино, розповіла у ефірі “Радіо Марія”, у бесіді із журналістом Сергієм Іваницьким. 

-Що маємо робити,аби пережити важкий час випробувань коронавірусом?

-Страх,ми всі панікуємо, що буде далі. Але Бог знає, що буде далі. Ми як християни віримо, але наскільки ми довіряємо Господу?Бог має владу над всім: над хворобою, над епідемією. Бог все робить на добро. Я не кажу, що епідемія від Бога. Але Господь прагне робити добро. Маємо не боятися, а просто довіряти.  Ми постійно шукаємо молитву, яку потрібно молитися, щоб Бог зупинив цей вірус. Нам треба у молитві сказати: “Господи,Ти знаєш”. Сказати про свої проблеми. Господь знає, що буде робити.  Тому ми можемо бути спокійними. Треба молитися і слухати. І держава нам каже, що треба робити і це виконувати і чекати. Треба не лише просити у молитві,але й дякувати за ті блага, які ми отримуємо від Бога.

-Якщо все ж таки коронавірус доторкнеться або нас, або наших рідних, як не збунтуватися? Як це прийняти?

– Якщо ми панікуємо, то нічого доброго не можемо робити. Необхідно робити все від нас залежне. Бог знає більше всіх. Нам треба бути спокійніше жити. Коли ми панікуємо, то ми тоді маємо страх,що Бог не існує, чи що Він слабкий. Чому Господь не зупиняє пандемію? Тільки Бог знає. І всі наші молитви Бог слухає. Ми маємо повірити, що Господь зупинить коронавірус.

– Коронавірус припав на період Великого посту.  Чому пік цієї пандемії припав саме на цей період?

– Христос є нашим життям. Про це каже Папа Франциск, що “Ісус є з нами у цьому човні”. 

-Сестро, чи це через гріхи у нас зараз війни і пандемія, чи все ж таки для того, щоб  Бог прославився на цій землі зараз?

-Я не можу сказати, чому це сталося. Але скажу, що пандемія не від Бога. Ми люди і самі знаємо, що ми грішні, це є факт.Не можна стверджувати, що епідемія, або війна – це від гріха. Але наша вина там теж є, бо ми є грішники.  Те, що коронавірус дуже скоро поширюється це є факт. І навіть якщо ми згрішили, Бог може простити наші гріхи. Бо Він милосердний. Нема такого гріха,який Бог не може простити. Коронавірус і епідемія нам допоможе відкрити наші очі і подивитися на своє життя. Тоді ми побачимо багато неправильного. Зараз маємо час. Коли я їду машиною, то у світлофорі вмикається іноді червоне світло. Це означає, що варто зупинитися, бо можливо буде аварія, якщо далі поїдеш. Але неодмінно ввімкнеться зелене світло, щоб можна було далі їхати. Так само Бог іноді зупиняє наше життя, щоб ми могли більше озирнутися на пройдений шлях. Ця ситуація допоможе нам виправити своє життя.

-Багато йдуть дискусії, що через карантин рухне економіка. Також християни беруть активно участь у цих дискусіях. Ви на початку сказали, що треба довіряти Богові. Чи можуть християни брати участь у таких дискусіях?

-Все, що ми можемо робити – це далі довіряти. З інших країн мені теж телефонують, як там у нас. Дійсно маємо багато людей, при монастирі діє будинок для літніх людей, яким ми опікуємося. Мене питали, як ми живемо, я сказала: “Довіряємо, Господу”. Я не переживаю, що буду їсти наступного місяця. Мені не треба тепер про це думати. Я довіряю Богові, я іду з Господом. Я вірю у Боже Провидіння. 

-Сестро, чи готові Ви до такого часу, що вірники будуть атакувати Вас, щоб Ви помолилися за зцілення від коронавірусу?

-У нас кожен день є Адорація. Ми молимося за людей, навіть за тих, які далеко. Я можу молитися за людей, я це роблю кожен день, особливо тепер. Думаю, не обов’язково, щоб суто я молилася, бо це не я зціляю, а Ісус. Я передаю у Його руки,а Він зцілює.

-Сестро, чи є у Вас молитви, які допомагають відчути Господній мир?

-Учні Ісуса просили навчити молитися, і Ісус сказав молитву “Отче наш”. Цю молитву Ісус Христос нас навчав. Цієї молитви достатньо, треба молитися з вірою і щирим і серцем. Ми у цій молитві називаємо Бога Отець. Ця молитва дуже сильна.Я вірю, що коли діти страждають, батьки стараються і роблять усе,щоб врятувати цю дитину. Тому коли ми разом будемо молитися “Отче, наш” Бог врятує. Також там є фраза: “Нехай, буде Твоя воля”- це довіра.

Розмовляв Сергій Іваніцький

"Духовна велич Львова", 30 березня 2020

(відтворено з розмови на Радіо Марія)