• Головна
  • Моніторинг
  • «Все, що відбувається в Криму — це багаторічний досвід агресії і тиранії» — лист фігуранта справи «Хізб ут-Тахрір»...

«Все, що відбувається в Криму — це багаторічний досвід агресії і тиранії» — лист фігуранта справи «Хізб ут-Тахрір»

26.11.2018, 10:29
Фігурант справи «Хізб ут-Тахрір», адвокат і співкоординатор «Кримської солідарності» Сервер Мустафаєв написав з ув’язнення листа. Його зачитала голова правління ГО «КримSOS» Таміла Ташева під час прес-конференції «Права людини в Криму: погляд з Німеччини» у Києві.

Фігурант справи «Хізб ут-Тахрір», адвокат і співкоординатор «Кримської солідарності» Сервер Мустафаєв написав з ув’язнення листа. Його зачитала голова правління ГО «КримSOS» Таміла Ташева під час прес-конференції «Права людини в Криму: погляд з Німеччини» у Києві.

Про це повідомляє кореспондентка Громадського радіо.

«Вітання від політичного в’язня Кремля всім солідарним і тим, хто не забуває нас і наші кримські реалії.

Ось уже майже п’ять років політично активний прошарок Криму, жертвуючи своїми силами, майном і, що найважливіше, свободою, не здається і продовжує підтримувати політв’язнів, розкривати плани і змови, спрямовані проти кримських татар, мусульман та інших жителів Криму, які опинилися в немилості «влади» Криму і Російської Федерації. Свідомі мешканці Криму працюють над тим, щоби показати всьому світу кричущі факти антилюдських, беззаконних дій агресора, що дискримінують людей за національною, релігійною та політичною ознаками. Усе це відбувається в XXI столітті.

Скільки ще щоденних фактів, необґрунтованих обшуків й арештів, штрафів, викрадень, вбивств та іншого політичного і фізичного тиску на мирне цивільне населення має відбутися, аби  світове співтовариство усвідомило цей біль як свій біль?

Хіба світова спільнота не бачить і не чує  про те, що не припиняється і посилюється тиск на журналістів, правозахисників, адвокатів, активістів? Невже при вигляді тиску і переслідування жінок в Криму, що переходить у моторошну тенденцію, серцене обливається  кров’ю? Адже у кожного є дружина, мати, сестра, дочка. А скільки ще дітей має залишитися без батьків?

Світовим урядовим, неурядовим та міжнародним організаціям і політикам відомо і донесено більш ніж достатньо кричущих фактів вищесказаного, і ще більше приховано і таїться за закритими кордонами Криму. Велика частина жителів Криму залякана і замовчує свої тривоги і несправедливість навколо. Все, що відбувається в Криму — це багаторічний досвід агресії і тиранії, проведеної на материковій частині в Росії, а саме в Татарстані, Башкирії, на Кавказі та інших регіонах РФ, перенесений в Крим. Світові все це відомо, але міжнародні норми і закони  влаштовані так, що Російська Федерація вміло оформила свою агресію і тиранію над народами, опозицією та політичними опонентами як «антитерористичне та антіекстремістське законодавство» і, будучи членом основних міжнародних інститутів, спрямованих на забезпечення прав людей, антиекстремістських і антитерористичних тенденцій, — вміло лобіювати і захищаюти свої дії і дії своїх сателітів в регіоні.

Незважаючи на все це, ми абсолютно не збираємося здаватися, зупинятися і точно не шкодуємо про обраний ненасильницький шлях захисту інтересів свого народу і землі своїх предків. Щоденне прозріння, що відбуваються в народі, маски, які спадають зі зрадників і лицемірів, підтримка і солідарність суспільства, яка збільшується щодня — це те, що надихає, не дає впадати у відчай і вселяє впевненість, що разом ми подолаємо все  і напишемо нову історію, де справедливість переможе й агресор буде покараний. Воістину, брехня зникає і приречена на смерть.

Але тим часом, ось що ви можете робити сьогодні:

1. З огляду на недостатню поінформованість, зокрема серед населення західних країн — докласти максимум зусиль і розробити план активностей і заходів, спрямованих на розкриття як кричущих фактів переслідувань, репресій та геноциду, так і розкриття особистостей, родин і справжньої причини арештів і діяльності всіх політичних в’язнів Кремля . За допомогою різних форумів, конференцій, флеш-мобів, прес-конференцій, а також документальних фільмів.

2. Посилити блокування — аж до виключення представників делегацій країни-агрессора з усіх організацій, де нахабно і брехливо лобіюються і приховуються факти геноциду і репресій в Криму.

3. Організувати і закріпити піклування за окремими країнами або політиками над кожним політв’язнем й його сім’єю, всім його судовим процесом від затримання до звільнення. Це опікунство більше інформаційне, політичне, аніж матеріальне.

Аналогічне опікунство повинно бути реалізовано над кожним адвокатом, правозахисником, активістом і журналістом, які, жертвуючи своїми життями і свободою, незважаючи на погрози і репресії, продовжують робити свою справу.

Правильне роз’яснення та реалізація таких ініціатив неодмінно дадуть свої позитивні результати і стримають нахабні порушення проти мирного населення. Адже все це беззаконня твориться не за фактом дій, а за етнічним, політичним та релігійним мотивами.

А ми тим часом, незважаючи на товсті стіни в’язниць, численні решітки на вікнах і суворих наглядачів, які щиро виконують незаконні накази проти невинних людей, — незламні духом, не шкодуємо про свій шлях і молимо Всевишнього захистити всіх на волі. Щиро віримо в швидке звільнення всіх в’язнів Кремля і наших земель. Постійно стежимо за діями і активністю в цих питаннях всієї світової спільноти. Воістину сьогоднішня агресія і безкарність в Криму й Україні — яскравий приклад того, як РФ перетворює на пил всі міжнародні норми і закони», — написав Сервер Мустафаєв.

У конференції взяли участь депутатка Європейського парламенту від Німеччини Ребекка Гармс, програмний директор «Кримського Дому», співзасновник ГО «КримСОС» Алім Алієв, директор німецької неурядової організації Solidarität mit der Bürgerbewegung in Russland e.V Олексій Козлов, голова правління ГО «Кримський інститут стратегічних досліджень» Арсен Жумаділов тощо.

Нагадаємо, фігурантів справи «Хізб ут-Тахрір» в анексованому Криму звинувачують в участі в однойменній організації, яка у Росії визнана терористично.. Вони заперечують свою провину і вважають, що їх переслідують за релігійною ознакою.

Арешти у цій справі почалися у 2016 році, Сервера Мустафаєва затримали у березні 2018 року.

"Громадське радіо", 25 листопада 2018