Процес пішов. Його не зупинити

17.10.2016, 13:40

7 жовтня об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: "Невідворотність об'єднавчих процесів в українському православ'ї". У заході взяли участь: Сергій Здіорук - провідний науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень, заслужений діяч науки і техніки України; Олександр Саган - доктор філософських наук, професор, а також священнослужителі Коломийської єпархії УПЦ КП, які разом з релігійними громадами вийшли з підпорядкування УАПЦ.

7 жовтня об 11.00  відбулася прес-конференція на тему: "Невідворотність об'єднавчих процесів в українському православ'ї".

Організатор: Коломийська єпархія УПЦ Київського патріархату.

У заході взяли участь: Сергій Здіорук - провідний науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень, заслужений діяч науки і техніки України; Олександр Саган - доктор філософських наук, професор, а також священнослужителі Коломийської єпархії УПЦ КП, які разом з релігійними громадами вийшли з підпорядкування УАПЦ.

Обговорювалися питання:

1. Втілення  об'єднавчої ідеї на регіональному рівні: останні тенденції і факти.

2. Приклад місцевих громад, які на практиці прагнуть реалізувати ідеї Помісної Української православної церкви.

3. Декларації і реальні кроки: сутнісне і позірне визнання києвоцентричної церковної свідомості.

4. Роль і місія українських церков у рамках процесу об'єднання.

5. Церковно-парафіяльний рух до об'єднання як обов'язкова передумова і стимул до загальнонаціонального церковного єднання.

Відео з прес-конференції:

"Укрінформ", 7 жовтня 2016