• Головна
  • Моніторинг
  • «Поєднання віри та професіоналізму приведе країну до успіху» — вважають професіонали-християни...

«Поєднання віри та професіоналізму приведе країну до успіху» — вважають професіонали-християни

16.04.2013, 17:23
«Поєднання віри та професіоналізму приведе країну до успіху» — вважають професіонали-християни - фото 1
Напередодні саміту Альянсу професіоналів-християн, який відбудеться 20-21 квітня в Києві, ми провели бліц-опитування лідерів професійних асоціацій, що входять до складу Альянсу.

Джерело: Сайт Альянсу професіоналів-християн (лінк неактивний)

Напередодні саміту Альянсу професіоналів-християн, який відбудеться 20-21 квітня в Києві, ми провели бліц-опитування лідерів професійних асоціацій, що входять до складу Альянсу. Хотілося поговорити про практичний бік справи, тому поставили наступні запитання:

1. Навіщо українському суспільству професіонали-християни?

2. Що Ваша асоціація може запропонувати нашому суспільству?

3. Як саме саміт Альянсу професіоналів-християн може бути корисним для Вашої асоціації, а також Вашої професійної діяльності?

«Професійна діяльність християн є частиною нашого благовістя, тобто сповіщенням світові про Бога»

Руслан КУХАРЧУК, президент МГО Асоціації «Новомедіа»:

1.Частиною християнської етики є також вчення про працю та громадянську відповідальність. Все це напряму пов’язано з професійною діяльністю. Христос вчив: «Ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла, та прославляли Отця вашого, що на небі». Наше покликання — чинити діла, справи. Професійна діяльність християн є частиною нашого благовістя, тобто сповіщенням світові про Бога. Своєю чергою не варто забувати ще й те, що віруючі люди є чесними і сумлінними, а тому навіть у часи атеістичної радянської влади віруючих професіоналів цінували на робочому місці. Тому є велика надія, що саме християни зможуть принести у різні суспільствоутворюючі професії високі етичні стандарти.

2. Асоціація журналістів-християн «Новомедіа» покликана сприяти суспільній злагоді. Ми виконуємо функцію сполучної ланки між церквами і світськими засобами масової інформації. Мета — зменшити рівень взаємного непорозуміння. Працюємо, щоб допомогти церквам стати зрозумілими інформаційному суспільству. Працюємо, щоб допомогти журналістам усвідомити роль віри і церкви у суспільних процесах.

3. Комунікація — запорука успіху. Ми — журналісти — потребуємо того, щоб перебувати у тісному спілкування з іншими християнськими професійними спільнотами. Саме у цих колах ми знаходимо експертів для наших медіа-матеріалів, а також отримуємо професійні консультації від профільних спеціалістів.

«Поєднання віри та професіоналізму приведе країну до успіху»

Олександр КУШНЕРУК, президент Асоціації молодих підприємців-християн

1. У часи реформації професіонали-християни змінили західний світ і його економіку. Зміни полягали в тому, що віра мала своє відображення не тільки в моральності людини, але й з’явилося таке поняття як служіння Богу через свою професію. Таким чином робота розглядалася не як повинність, а як виконання Божої волі та Його покликання. Сьогодні, в часи занепаду, політики, економісти, науковці говорять, мовляв, повернувши християнські цінності в суспільство, можна буде повернути втрачені здобутки. Це, ясна річ, стосується й України. Поєднання віри та професіоналізму однозначно приведе людину та країну до успіху.

2. Асоціація молодих підприємців-християн передусім сприяє вихованню духовно здорового покоління громадян та інтеграції духовних цінностей в сферу підприємницької діяльності. Через свої заходи організація доносить до молоді посил про потребу бути соціально зрілими і творчими особистостями, активними громадянами, патріотами. Щодо практичного боку справи, то ми спонукаємо підприємців до відповідальності за якість і результати власної справи.

3. Користь Саміту для Асоціації в тому, щоби познайомитися з досвідом та роботою інших асоціацій. Крім того, на Саміті заявлені достатньо відомі спікери, тому буде цікаво почути їхнє бачення ситуації в Україні. Крім того, це можливість Асоціації представити свою діяльність та познайомити присутніх з планами.

«Українському суспільству потрібен інший приклад поведінки — християнський»

Андрій СОМОВ, президент Асоціація християн-юристів України:

1. Професіонали-християни є носіями біблійних цінностей, які мотивують їх не порушувати закон та не йти на компроміси із совістю. Світські люди такої внутрішньої мотивації не мають.

2. Думаю, що українському суспільству потрібен інший приклад поведінки (в політиці, бізнесі, юриспруденції та інших сферах). Вважаю, що тільки християни-професіонали можуть такий приклад дати.

3. По-перше, це знайомство та спілкування з дуже поважними людьми, що надихає та мотивує досягати успіху, служити Батьківщині та Церкві Христовій. По-друге, можливість зав’язати знайомства і контакти, які можуть знадобиться в професійній діяльності. По-третє, перейняти досвід мудрих та досвідчених людей.

«Українському суспільству потрібні професіонали-християни»

Роман СМИРНИЙ, голова Християнської медичної молодіжної асоціації України:

1. Українському суспільстві потрібні професіонали-християни задля того, щоби міняти ті негативні тенденції, які останніми роками спостерігаються в країні. Зокрема йдеться про аморальний спосіб життя багатьох людей. Найчастіше – молодих, серед яких побільшало нарко- й алкозалежних, а також зросла кількість випадків насильства в сім’я…

2. Християнська молодіжна медична асоціація запрошує всіх долучатися до співпраці в проведенні щорічних всеукраїнських медичних конференцій та інших заходів з метою пропаганди здорового способу життя, протидії абортів… До речі, до проведення конференцій, семінарів і майстер-класів залучаються кращі іноземні і вітчизняні фахівці.

3. Саміт професіоналів-християн допоможе лідерам нашої Асоціації якнайкраще реалізовувати себе в цих нелегких прагненнях щодо підвищення духовності та моральності нашого суспільства шляхом залучення для професійних секцій високоморальних людей, які передаю нам свій досвід.

«Світ може спасти об’єднання людей»

Алла АНДРУХНЕНКО, президент Асоціації художників-християн:

1. Рушійною силою розвитку будь-якого суспільства є робота професіоналів – професійних політиків, грамотних юристів, висококваліфікаційних медиків… А якщо ці люди ще сповідують християнські цінності, то тим самим вони спонукають інших зосередитися зокрема на моральності і духовності.

2. До Асоціації художників-християн, як очевидно з назви, входять митці. Художники –творчі особистості. В своїх роботах вони відображають «дух» того суспільства, в якому живуть і працюють. Запрошуючи художників до участі в наших проектах, ми скеровуємо їх до вивчення Біблії і пізнання Христа. Це спонукає митців до написання картин, в яких оспівуються вічні цінності. Сьогодні, коли картини стали еквівалентом капіталу, зміст полотен стає особливо важливим. З цього стає зрозуміло, що ми як суспільство вважаємо своїм капіталом.

3. Співпраця з Альянсом професіоналів-христиан суттєво розширює сфери роботи нашої асоціації. Зустрічі з цікавими людьми, спільні проекти допомагають взаємопроникненню і зміцненню різних християнських течій і конфесій. Світ може спасти об’єднання людей.