• Головна
  • Моніторинг
  • Духовне управління мусульман України провело офіційну урочисту вечерю - іфтар Рамадан...

Духовне управління мусульман України провело офіційну урочисту вечерю - іфтар Рамадан

22.08.2011, 17:59
18 серпня в Президент Готелі "Київський" відбувся традиційний іфтар, на якому були присутніми понад 240 людей, серед них 73 представники дипломатичного корпусу. У тому числі зі США, Німеччини, Російської Федерації, Сербії, Молдови, Індії, посли усіх арабських та ісламських держав

Також на іфтарі були присутніми 32 представники державної влади, 20 представників міжнародних і громадських організацій, у тому числі Всеукраїнського культурного центру тюркомовних і східних народів, 10 представників наукових і освітніх установ, ЗМІ, а також гості з України і зарубіжжя.

Духовне управління мусульман України провело офіційну урочисту вечерю - іфтар Рамадан

Спеціально на цей іфтар прибула делегація мусульман з АР Крим на чолі з муфтієм Криму шейхом Рідваном Велієвим.

З першого дня благословенного місяця Рамадан надходять численні привітання з настанням Священного місяця Рамадан від духовних лідерів, представників дипломатичного корпусу, у тому числі з Йорданії, Іраку, Ірану, Кувейту, Лівії, Малайзії, відділу посольства Йорданії в Росії, Палестини, Королівства Саудівська Аравія, Сирії, Туркменістану.

Під час свята також було зачитано вітальну телеграму від прем'єр-міністра України Миколи Азарова. "Прийміть від мене особисто і від імені уряду України привітання з благословенним місяцем Рамадан і побажання процвітання усій мусульманській общині".

Також на іфтарі було зачитано вітальну телеграму від міністра культури Миколи Кулиняка і голови Київської державної адміністрації Олександра Попова.

У своєму зверненні до присутніх Голова Духовного управління мусульман України Муфтій України шейх Ахмед Тамім подякував гостям за те, що прийняли запрошення. "Ваша присутність прикрашає наш захід", - сказав він.

Духовне управління мусульман України провело офіційну урочисту вечерю - іфтар Рамадан

"Мусульманська община з моменту здобуття Україною Незалежності працює і працюватиме й далі на розвиток згуртованості суспільства, на розвиток дружби і солідарності. Україна багатонаціональна і багатоконфесійна. І мусульмани - це невід'ємна частина українського суспільства, це 4 або 5% громадян України. І ми як Духовне управління мусульман України намагаємося, як і обіцяли з моменту свого утворення, що мусульмани й далі вноситимуть свій вклад у зміцнення і об'єднання суспільства, в процвітання країни, в розвиток діалогу з усіма конфесіями і представниками різних культур. Ми пишаємося, що ми - мусульмани, ми пишаємося, що ми - українці", - сказав шейх Ахмед Тамім.

За словами шейха Ахмеда Таміма, основна функція Духовного управління мусульман України - розвивати згуртованість суспільства і працювати на процвітання країни. Він зазначив, що мусульмани в Україні платять податки, служать в армії, працюють в держустановах і на заводах, і тому хотілося б, щоб українські мусульмани завжди відчували, що їхню працю цінують і допомагають їм у розвитку свого суспільства.

Шейх Ахмед Тамім наголосив на необхідності будівництва мечетей у містах, в яких є мусульманські громади: "Передусім, ми просимо, вимагали і вимагатимемо, щоб в кожному місті, де є мусульмани, було молитовне приміщення, щоб була мечеть, щоб мусульмани знали, що вони можуть там зібратися і молитися Богові. Це духовна потреба, це необхідно, це зміцнює суспільство і розвиває здоровий діалог для згуртованості суспільства і мирного співіснування. А ісламофобія в жодному разі не допомагає нікому в зміцненні суспільства".

Муфтій України закликав усіх працювати на благо і процвітання усієї країни, вчитися робити добро всім без винятку. "Мусульманин не досягне досконалості у вірі, якщо він не хоче іншій людині того, що бажає собі з добра. Духовне управління працювало, працює і працюватиме саме в цьому напрямі", - запевнив він.

Духовне управління мусульман України провело офіційну урочисту вечерю - іфтар Рамадан

Голова ДУМУ нагадав, що цього року Україна відзначає 20-річчя своєї незалежності, Духовне управління мусульман України разом з мусульманами України відзначає 20-річчя свого створення. Шейх Ахмед Тамім вважає, що за 20 років незалежності України державні діячі вже дозріли для того, щоб працювати на згуртованість усього українського суспільства і щоб мусульман сприймали невід'ємною частиною українського суспільства.

Муфтій України зазначив, що ДУМУ бореться проти крайнощів і екстремізму, проти політизування релігії, і виступає за діалог між усіма верствами суспільства.

"Хочу побажати усім міцного здоров'я, щастя, а всій Україні - подальшого процвітання. Бажаю усім всього хорошого. І ще раз - ласкаво просимо на свято", - завершив свою промову шейх Ахмед Тамім.

Духовне управління мусульман України провело офіційну урочисту вечерю - іфтар Рамадан

Муфтій України шейх Ахмед Тамім надіслав вітальні листи головам мусульманських країн, муфтіятам і Духовним управлінням різних країн. Муфтій України шейх Ахмед Тамім виступив по телебаченню з привітальною промовою і побажаннями миру, об'єднання на основі добра і процвітання.

Київська мечеть "Ар-Рахма" з першого дня Рамадану наповнена мусульманами, які відвідуюють релігійні заняття. Щодня з початку часу Аль-̒Аср проводяться уроки з вивчення арабської мови, правил читання Священного Кур'ана, потім можна послухати "Хатм Кур'ан" (повне прочитання тексту Священного Писання), після якого йде лекція з основ Ісламу і пояснення збірки 40 Хадисів імама Ан-Науауій до настання часу Вечірнього Намазу Аль-Магріб.

Цього року в Україну на Рамадан на запрошення ДУМУ за сприяння міністерства Вакф приїхали гості - читці Кур'ана з Єгипту та ЮАР, які за доброю традицією протягом місяця Рамадан вчинять "Хатм Кур'ан" - читання усього Священного Писання у мечетях і молитовних будинках при ДУМУ.

Духовне управління мусульман України провело офіційну урочисту вечерю - іфтар Рамадан

Щодня в мечеті "Ар-Рахма" після Вечірнього Намазу Аль-Магріб проводяться іфтари (урочисті вечірні трапези розговіння). А після здійснення Нічного Намазу Аль-'Іша' мусульмани виконують Намаза-Тарауїх. Приємно відзначити, що з кожним роком дедалі більше мусульман приходять у мечеть для виконання цього Намазу.

Такі ж заходи проводяться і в інших мечетях міст і сіл України.

Духовне управління мусульман України запрошує вас у мечеть "Ар-Рахма" в Києві, а також у мечеті й молитовні будинки наших філій по Україні! Наші двері завжди відчинені для вас. Ласкаво просимо!

Духовне управління мусульман України провело офіційну урочисту вечерю - іфтар Рамадан - фото 55189
Духовне управління мусульман України провело офіційну урочисту вечерю - іфтар Рамадан - фото 55190
Духовне управління мусульман України провело офіційну урочисту вечерю - іфтар Рамадан - фото 55191
Духовне управління мусульман України провело офіційну урочисту вечерю - іфтар Рамадан - фото 55193
Духовне управління мусульман України провело офіційну урочисту вечерю - іфтар Рамадан - фото 55194
Духовне управління мусульман України провело офіційну урочисту вечерю - іфтар Рамадан - фото 55195
Духовне управління мусульман України провело офіційну урочисту вечерю - іфтар Рамадан - фото 55196

 

"Умма", 20 серпня 2011 року