Помста «свободівців» дисиденту Мирославу Мариновичу

28.01.2011, 11:20
Схоже, львівські «тягнибоківці» розгнівалися на віце-ректора, дисидента Мирослава Мариновича за його неупереджену статтю на сайті Радіо Свобода під назвою Гарячість серця очевидна. А як щодо холодності голови?»

Депутати Львівської міської ради від ВО «Свобода» не проголосували за пропозицію звільнити Український Католицький університет (УКУ) від орендної плати за землю та від земельного податку. За це питання з 90 райців проголосували 25. Тим часом обранці звільнили від орендної плати за землю низку релігійних організацій.

Щороку для міських депутатів було принципово у цей список вносити ще й УКУ. Бо університет – приватний науковий і навчальний заклад, головою якого обрано Главу УГКЦ кардинала Любомира Гузара. До того ж, Університет продовжує традиції Богословської академії, яку створив у 1928—1929 роках Митрополит Андрей Шептицький, а очолював її кардинал Йосип Сліпий.

УКУ – перший католицький університет на пострадянській території, заснований Католицькою церквою східного обряду. Цей науковий заклад завжди зосереджував навколо себе українську інтелігенцію і нині є не байдужим спостерігачем щодо подій в Україні. Кожен високоповажний гість, який приїжджає у Львів, неодмінно відвідує УКУ. Університет сьогодні розбудовується і стає інтелектуальним осередком Львова.

Безперечно, що питання про те, звільняти чи ні від оплати за оренду університет, має право на дискусію. Але тут річ в іншому. Схоже, львівські «тягнибоківці» розгнівалися на віце-ректора, дисидента Мирослава Мариновича за його неупереджену статтю на сайті Радіо Свобода під назвою Гарячість серця очевидна. А як щодо холодності голови?» У ній автор обґрунтовано і критично оцінив виступи депутатів-«свободівців» Юрія Михальчишина та Ірини Фаріон під час сесії біля пам’ятника Степанові Бандері.

Мирослав Маринович наголосив, що «для галицьких націоналістів, і для «Свободи» настав час визначатися, на яких цінностях та ідеологемах будувати своє політичне життя». Але виглядає на те, що львівські «свободівці» на цю публікацію відповіли помстою.

Галина Терещук

Радіо "Свобода", 27 січня 2011