Президент привітав. Але не всіх. Що скаже греко-католичка Герман?

08.01.2011, 17:10

Президент Янукович увечері 6 січня привітав по телевізору зі Святом Різдва Христового "великий і гідний народ України". І весь православний світ. Можете прочитати на його сайті. 5 мільйонів українських греко-католиків, які теж святкують Різдво за юліянським календарем, пан Янукович не привітав.

Президент Янукович увечері 6 січня привітав по телевізору зі Святом Різдва Христового "великий і гідний народ України". І весь православний світ. Можете прочитати на його сайті.

5 мільйонів українських греко-католиків, які теж святкують Різдво за юліянським календарем, пан Янукович не привітав. Тобто й не зарахував їх до "великого і гідного народу України". Не думаю, що зі злого умислу розколоти український народ за конфесіями - скоріше з природного свого невігластва. І не лише свого, а й усієї Адміністрації, безмежно далекої від української культури.

Цікаво, як греко-католичка Ганна Герман виправдає свого шефа?

А ось і повний текст привітання, який весь Святвечір крутили всі телеканали:

"Дорогі мої сестри і брати, - усі співвітчизники, об'єднані у великий і гідний народ України!

Господь дав нам ласку дочекатися і цього року того визначного вечора, коли усі православні християни з надією вдивляються в небо, де сходить Різдвяна зоря. Зоря, що сповіщає про народження Божого Сина.

Я щасливий, що в ці хвилини ми разом, увесь православний світ, славимо дитя Господнє і з вірою та любов'ю дивимося в перспективу нового року, який, ми маємо надію, принесе нам усім багато радості, здоров'я, мир і благодать на нашу землю.

Дай нам Боже щастя. Дай Боже кожній родині і кожній людині нових сподівань і впевненості в завтрашньому дні.

Добра, удачі, радості усім людям!

Христос Рождається!

Славімо Його!".

Василь Овсієнко

"Історична правда", 7 січня 2011