• Головна
  • Моніторинг
  • Прес-реліз римо-католицької парафії св. Йосипа м. Дніпропетровськ про небезпеку рейдерської атаки на храм св. Йосипа...

Прес-реліз римо-католицької парафії св. Йосипа м. Дніпропетровськ про небезпеку рейдерської атаки на храм св. Йосипа

07.10.2010, 11:48

Проаналізувавши документи, які "Dugsbery" подає до судів, юристи парафії дійшли висновку про підготовку корпорацією спроби незаконно заволодіти будівлею, т.зв. рейдерської атаки. Тактика, яку взяла на озброєння "Dugsbery, Inc.", докладно описана на інтернет-сайтах анти-рейдерських організацій.

У серпні 2009 року набуло сили рішення суду про визнання права власності на будівлю храму за адресою пр. К. Маркса, 91 за римо-католицькою парафією св. Йосипа м. Дніпропетровськ. З того часу і до сьогодні парафія не може користуватися своїм правом власності й проводити конче необхідну реконструкцію будівлю через навмисне створення штучних перешкод американською корпорацією "Dugsbery, Inc.". Протягом року представники корпорації звертаються до судів інших областей (Луганської, Донецької) з проханням накласти арешт на будівлю храму і заборонити її реєстрацію в БТІ.

Проаналізувавши документи, які "Dugsbery" подає до судів, юристи парафії дійшли висновку про підготовку корпорацією спроби незаконно заволодіти будівлею, т.зв. рейдерської атаки. Тактика, яку взяла на озброєння "Dugsbery, Inc.", докладно описана на інтернет-сайтах анти-рейдерських організацій.

По-перше, суди приймають заяви від корпорації "Dugsbery, Inc." незважаючи на те, що корпорація втратила право власності на будівлю за рішенням суду.

По-друге, рішення судів про накладання арешту на храм всупереч закону не оприлюднюються в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

По-третє, парафію навіть не інформують про згадані судові засідання, хоча на цей час парафія є єдиним законником власником будівлі.

Починаючи з вересня 2009 року ми кілька разів зверталися до посадових осіб КП «Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації» з заявами про реєстрацію за нами прав власності на будівлю костелу. Однак останні відмовляються приймати правовстановлюючий документ (рішення суду) та інші необхідні для здійснення реєстрації документи посилаючись на судову заборону. Незважаючи на те, що в Єдиному реєстрі заборон відчуження об'єктів нерухомості на цей час не зазначено жодних арештів на храм.

Судячи з наявної інформації, суди навіть не перевіряють правочинність документів, що подає "Dugsbery, Inc.", оскільки нікчемність цих документів видна і непрофесійному юристу. Аналіз поданих корпорацією документів говорить про ознаки злочину, тому парафія звернулася до керівництва МВС у Дніпропетровській та Донецькій областях з проханням припинити злочинну діяльність представників корпорації, спрямовану проти власності нашої парафії.

   1. 30.04.2010р. представник "Dugsbery" звернувся до з позовом до Будьонновського районного суду м. Донецька до Синявської О.О та ТОВ «Юс Імпорт Експорт» з вимогою заборонити Синявській О.О. чинити перешкоди представникам корпорації у вільному доступі до нежитлових приміщень, розташованих за адресою м. Дніпропетровськ, пр. К. Маркса, 55. Однак, згідно з рішеннями судів у 2005-2006рр., згадане приміщення повернуто до державної власності з незаконного володіння "Dugsbery, Inc.". До свого позову корпорація додала копію договору оренди №2 від 24.09.2009 року, за умовами якого корпорація передала у тимчасове платне користування нерухоме майно по пр. К.Маркса, 55 у м. Дніпропетровськ, не маючи на той час жодного права розпоряджатись вказаним майном. Звертає на себе увагу той факт, що вказаний договір підписаний представником корпорації Дидюком О.В. без скріплення печаткою корпорації.

2. 3.06.2010р. представник "Dugsbery" подає до Будьонновського районного суду м. Донецька уточнену позовну заяву, в якій будинок за адресою пр. К. Маркса, 55 перетворюється на будинок за адресою пр. К. Маркса, 91 (храм римо-католицької парафії), а замість Синявської О.О. з'являється Короп В.М. Того ж дня суд приймає рішення арештувати будівлю храму.

3. У документах, поданих "Dugsbery" до донецького суду, зазначається, що представник корпорації Стеблянко О. Л. 10.09.2008р. передав Коропу В.М. оригінали договору купівлі-продажу двоповерхової будівлі від 06.08.1998р., акту приймання-передачі від 06.08.1998р., витягу про реєстрацію права власності від 19.04.2007р. Також у документах, поданих "Dugsbery" раніше до луганського суду, зазначається, що той самий Стеблянко передав ті ж самі документи того ж самого дня, але іншій особі – Мироненку Є.М. з м. Щастя, Луганської області. Хоча вказані документи можуть існувати лише в одному примірнику.

4. 13.04.2007р. "Dugsbery, Inc." зробила оголошення в газеті "Наше місто" про втрату правовстановлюючих документів на будівлю за адресою пр. К. Маркса, 91. Під час одного з судових засідань 2007р. представник КП "ДМБТІ" заявив, що БТІ не може видати нове свідоцтво, оскільки архівна копія згоріла. Тож можна зробити припущення, що "Dugsbery, Inc." немає оригіналів правовстановлюючих документів, які нібито були передані іншим особам.

5. У документах, поданих до донецького суду, неідентичні підписи Коропа В.М. на Договорі доручення від 10.09.2008 року та на акті прийому-передачі №1 від 10.09.2008 року. Остання літера підпису Коропа В.М. на Договорі доручення від 10.09.2008р. – «б», а остання літера підпису Коропа В.М. на акті прийому-передачі №1 від 10.09.2008р. – «п».

6. 28 вересня 2010 року Стеблянко О. Л. надав до Будьонновського районного суду м. Донецька підписану ним заяву, щоб без його участі справу не розглядали, оскільки він хоче особисто надати пояснення, ставити запитання учасникам процесу і представляти інтереси корпорації. Однак, строк дії довіреності виданої Юрієм Любліним, директором корпорації, якою він уповноважив О.Л. Стеблянка представляти інтереси корпорації, закінчився 16 липня 2010 року.

Загрозу рейдерської атаки збільшує і дивне прохання "Dugsbery, Inc." до судів призначити експертизу будівлі на пр. К.Маркса, 91. Яку експертизу і в які терміни – невідомо. Але це може бути юридичним приводом для того, щоб завести всередину храму бритоголових "експертів" і вигнати звідти віруючих. Тим більше, що в 2007р. корпорація вже вдалася до таких заходів: троє молодиків, які пізніше були серед представників "Dugsbery", побили віруючих в храмі й силою вигнали їх на вулицю.

У серпні 2009 року, представник корпорації "Dugsbery, Inc." Хмєлєвський О.Й., який є одночасно депутатом міськради і директором охоронної фірми "Тайфун", у присутності громадськості та міліції зробив незрозумілу тоді заяву: "Ви маєте право власності, але спробуйте зареєструвати його". Серед іншого він погрожував прислати 20 своїх хлопців, які "наведуть порядок" у храмі.

Невідомо з якою метою чинить злочинні дії "Dugsbery, Inc.". Можливо, розуміючи втрату земельної ділянки в центрі міста, корпорація шукає можливості відшкодувати її.

Загроза рейдерської атаки змушує зачиняти двері храму, що не дозволяє охочим зайти до храму протягом дня, звужує права громадян на вільне віросповідання. Люди, які перебувають у храмі, не можуть почувати себе у безпеці, пам'ятаючи про погрози з боку представників "Dugsbery". Тому парафія вже звернулася до місцевої влади, правоохоронних органів, Президента Польщі з проханням про захист від дій корпорації. Готуються звернення до Президента України, Ради Європи та інших владних інститутів Європейського Союзу.

"Сайт Римо-Католицької парафії м. Дніпропетровська", 5 жовтня 2010