• Головна
  • Моніторинг
  • "Репресований" Сидор і його "омбудсмен" розіграли "русинську" комедію для журналістів...

"Репресований" Сидор і його "омбудсмен" розіграли "русинську" комедію для журналістів

31.08.2010, 10:12

"Фішкою" цього заходу мав стати сам "репресований русин" протоієрей, настоятель собору в м. Ужгороді, голова Сойму Підкарпатських русинів Дмитро Сидор. Однак Сидор на прес-конференцію не з'явився, а тому віддуватися за компаньйона змушена була інша, менш масштабна, але не меш комедійна особа "русинського театру" - "омбудсмен прав і свобод русинського народу" Олександр Онисько.

Гроші не пахнуть, і, очевидно, за цим принципом грозпорядники прес-центру “Нове Закарпаття”, що, як відомо, належить міському голові Ужгорода Сергієві Ратушняку, надали 18 серпня приміщення під прес-конференцію на тему репресій проти "русинів".

"Фішкою" цього заходу мав стати сам "репресований русин" протоієрей, настоятель собору в м. Ужгороді, голова Сойму Підкарпатських русинів Дмитро Сидор. Однак Сидор на прес-конференцію не з'явився, а тому віддуватися за компаньйона змушена була інша, менш масштабна, але не меш комедійна особа "русинського театру" - "омбудсмен прав і свобод русинського народу" Олександр Онисько. Не відаючи, де саме знаходиться Дититрій Сидор і чому той не з'явився на зустріч з журналістами, "омбудсмен", все ж, умудривсяз передати від  о. Дмитрія вибачення і спробував переконати присутніх, що причини неявки Дмитра Сидора на зініційовану ним прес-конференцію "мусили бути надто важливими", оскільки ще "за 20 хвилин до того" готувався прес-реліз. За словами "омбудсмена", протоієрей отримав телеграму, де йому нібито категорично порекомендували до закінчення судового слідства від участі у прес-конференціях утриматися.

Уточнити, ким саме надіслана таємнича телеграма, й показати її, "омбудсмен", щоправда, так і не спромігся. Натомість поділився з представниками ЗМІ своєю фантазією про те, що в нас у перспективі будуть політв'язні, але до цього "чомусь нема інтересу журналістів".  Мовляв, було шість судових засідань у справі проти о. Сидора, але в жодного журналіста інтересу це не викликало, хоча, на його думку, йдеться про "речі фантастично інтересні", а сам "процес над о. Сидором є класичним політичним замовленням".

"Закарпаття онлайн", 18 серпня 2010 року