За Кіріла відповідає «Свобода». Далі відповідатимуть паломники?

06.08.2010, 12:16
За Кіріла відповідає «Свобода». Далі відповідатимуть паломники? - фото 1
Шевченківський суд Києва визнав винним і виніс попередження Вадиму Фещенку, який був затриманий під час акції протесту проти приїзду патріарха Кирила.Таке рішення ухвалила суддя Оксана Ретьман, повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу ВО «Свобода».

888_1(1).jpgШевченківський суд Києва визнав винним і виніс попередження Вадиму Фещенку, який був затриманий під час акції протесту проти приїзду патріарха Кирила.Таке рішення ухвалила суддя Оксана Ретьман, повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу ВО «Свобода».

«Суддя Ретьман проігнорувала злісну неявку у суд ключового свідка заступника начальника управління охорони громадського порядку міста Києва підполковника Сергія Бойка, який віддавав незаконні накази щодо затримання протестувальників та напередодні на камеру при свідках заявив, що не допустить проведення будь-якої акції протесту», – зазначено в повідомленні.

«Замість того, щоби через неповагу до суду здійснити примусовий привід підполковника Бойка, суддя Ретьман визнала за достатнє письмові пояснення міліцейського свавільника», – зазначається в повідомленні.

«Попри те, що громадянин Бойко виявивши неповагу до суду, не знайшов часу чи бажання з'явитися на судове засідання, під дверима суду постійно чергував працівник ГУМВС у місті Києві, який телефоном доповідав про хід судового засідання», – повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

«Свобода» і наголошує, що суд відхилив клопотання захисту про закриття справи у зв`язку із закінченням терміну розгляду. Крім того, суд критично оцінив усі свідчення з боку захисту. Натомість повністю поклався на сфальшовані працівниками МВС протоколи затримання та брехливі свідчення співробітників спецпідрозділу «Беркут», – говориться у повідомленні.

«Свобода» вважає цей процес «виявом політичних репресій, брутальним порушенням конституційних прав громадян України, в тому числі права на мирні зібрання».

«Рішення, які ухвалює суддя Ретьман, узаконює міліцейське свавілля та освячує порушення конституційних прав громадян. Фактично розчерком суддівського пера перекреслюється Конституція та дається відмашка для масового застосування правоохоронцями насилля проти громадян, які мають намір скористатися своїми конституційними правами», - наголошує «Свобода».

«Перець…» нагадує, що українофоби-міліціянти підтримують «московський бєспрєдел» не лише стосовно політиків, але й відносно перевізників і паломників УПЦ КП, перешкоджаючи їм відвідувати Київ. Тому не буде дивним, якщо незабаром «ретьмани» в спідницях судовими вироками захищатимуть Кіріла в Україні від паломників, перевізників та інших українців. Луцькі перевізники вже отримали «чорні мітки».

"Перець по-ковельськи", 5 серпня 2010 року