ПР просить УГКЦ не називати Януковича «донецьким бандитом»

29.01.2010, 15:50
Народний депутат України від Партії регіонів Петро Писарчук звернувся із відкритим листом до Верховного Археєпископа Києво-Галицького, Блаженнішого Любомира (Гузара).

Zaxid.net, 29 січня 2009 року

Народний депутат України від Партії регіонів Петро Писарчук звернувся із відкритим листом до Верховного Археєпископа Києво-Галицького, Блаженнішого Любомира (Гузара) з проханням вплинути на своїх священників і «припинити той потік неправди, що іде в сторону кандидата в Президенти України Віктора Януковича».

Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі народного депутата України.

«Ваше Преосвященство.

Насмілююсь звернутись до Вас, бо не можу самостійно припинити той потік неправди, що іде від деяких священослужителів Української Греко-Католицької церкви в сторону кандидата в Президенти України Віктора Януковича.

Забувши основне призначення Церкви - з вірою в Бога нести примирення і поміч душам вірних - окремі всечесні отці займаються агітацією за існуючого прем’єр-міністра, називаючи її „єдиним українським демократичним кандидатом, який дбає про народ і Україну”. При цьому другий кандидат в Президенти називається „донецьким бандитом”, „злодієм”, який підкупом хоче стати Президентом і відкриє пряму дорогу на Україну Російській Православній Церкві.

Я не хочу навіть думати, якій церкві відкриє дорогу на Україну Турчинов - найбільш ймовірний претендент на крісло прем'єр-міністра в разі обрання Юлії Тимошенко Президентом України.

А тому, як один із вірних греко-католицької церкви водночас керівник Львівського обласного виборчого штабу В.Ф.Януковича дякую Богу, що дав мені можливість долучитися до відродження і утвердження на наших теренах дідівської віри.

Будучи простою, грішною людиною, піднятою Богом до влади над людьми і з його поміччю здобувши певні матеріальні статки знаю, що принижувати братів своїх через матеріальні подачки – це чинити великий гріх. Тому можу впевнено заявити, що у Львівській області жодної гривні на підкуп виборців, чи священослужителів ніхто не давав.

Ваше Преосвященство.

Я знаю, що на духовних пасторів чиниться значний тиск. Представники адміністрації, деякі народні депутати від БЮТу збирають отців і дають їм „поради”, як їм поступати і що говорити вірним. Також я знаю, що в деяких випадках ці поради підкріплюються обіцянками протекції і навіть матеріально. Я особисто знайомий із священослужителями сотень сіл, селищ і міст. Схиляю голову перед їх порядністю, самовідреченням і розумом. І дуже сподіваюсь, що саме ці людські якості допоможуть їм визначитись у виборі Президента України», - зазначено в листі