• Головна
  • Моніторинг
  • Достукатись до небес. 10 фактів про перші електронні чотки з Ватикану — інфографіка...

Достукатись до небес. 10 фактів про перші електронні чотки з Ватикану — інфографіка

05.11.2019, 20:18
Достукатись до небес. 10 фактів про перші електронні чотки з Ватикану — інфографіка - фото 1
У Ватикані Святий Престол представив унікальний гаджет — електронні чотки Click to Pray eRosary, які відстежують процес читання молитв

Гаджет підтримує iOS та Android. Фото:clicktopray.org

У Ватикані Святий Престол представив унікальний гаджет — електронні чотки Click to Pray eRosary, які відстежують процес читання молитви.

Журнал НВ у своїй інфографіці розповідає про унікальну новинку вартістю $110, яка виконує також функції фітнес-браслета.

1. Браслет з 10 намистин та хреста виготовлений з гематиту і чорного агату. Електроніка розміщена всередині хреста. Тут зберігається інформація про фізичний стан власника.

2. Гаджет одночасно виконує функції чоток для читання молитви, фітнес-трекера та прикраси. Як фітнес-браслет чотки відстежують пройдену за день відстань, кількість кроків і спалених калорій.

3. Вбудований гіроскоп дозволяє запустити пристрій і мобільний додаток, перехрестившись чотками. Після активації користувач може вибрати в додатку стандартну молитву Розарія, молитву для роздумів або тематичну.

4. Молитва на вервиці — чергування молитов Отче наш, Аве Марія і Слава в чотири кола, які перемежовуються роздумами про таємниці певних євангельських подій. Чотки відстежують прогрес молитви і фіксують у додатку кожен виконаний етап. Якщо користувача відволікли, він зможе відновити молитву з того місця, де її було перервано.

5. Гаджет супроводжує мобільний додаток Click to Pray eRosary трьома мовами (італійською, іспанською та англійською). Він містить інформацію про молитви і католицьку віру, а також аудіозаписи молитов для навчання.

6. Пристрій захищений від пилу і вологи за стандартом IP67 — це пилонепроникний прилад, який витримує короткочасне занурення у воду на глибину до 1 м.

7. Бездротова зарядна станція заряджає чотки за 2,5 години. На одній зарядці пристрій працює до чотирьох днів.

8. Підтримувані ОС — iOS, Android.

9. Температурний діапазон експлуатації чоток — 0−45°С.

10. Гарантійний термін роботи — два роки.

Журнал "Новое время", 31 жовтня 2019