Усе про100 чудово!

27.08.2013, 22:44
Усе про100 чудово! - фото 1

Цілий місяць, починаючи з 8 липня по 8 серпня в наметовому таборі «Джерело любові», організатором якого є Закарпатська молодіжна рада Адвентистської церкви, діти, а також молодь та сім’ї мали змогу відпочивати, оздоровитись та збагатитись духовно в мальовничому с. Климовиця Іршавського району Закарпатської області.

Цілий місяць, починаючи з 8 липня по 8 серпня в наметовому таборі «Джерело любові», організатором якого є Закарпатська молодіжна рада Адвентистської церкви, діти, а також молодь та сім’ї мали змогу відпочивати, оздоровитись та збагатитись духовно в мальовничому с. Климовиця Іршавського району Закарпатської області. Табірна команда заїхала швидше, щоб підготувати програму та територію табору до приїзду відпочиваючих. У команді можна було помітити надзвичайну єдність, вони підтримували один одного, плакали та сміялися разом, раділи від того, що Бог подарував їм таку дружню команду.

З 8 по 18 липня відбувся дитячий заїзд, 110 дітей відпочивало в таборі під назвою «Зоряне містечко». Тут відпочивали хлопці та дівчата, які не належать до Церкви АСД, а також 14 діток з дитячого будинку які приїхали в табір не вперше. В перший день маленькі лаборанти  розселились в обсерваторіях, пройшли спеціальну підготовку і вступили до «Зоряної Академії», а потім отримали браслети з особливим кольором своєї команди.

Головними героями табору стали координатори (або як їх звикли називати в таборі GPS-навігатори) — Крупка Вася і Кормош Ангеліна, які вміло все організовували та робили все для того, щоб табір пройшов якнайкраще.  На ранковому богослужінні дівчата і хлопці із задоволенням слухали історію про роботу місіонерів в країнах, далеких від цивілізації, яку розповідав духовний наставник – Антонюк Сергій. Відпочинок був насичений різноманітними заходами, для дітей проводилися спортивні естафети та турніри, також вони розважалися на батуті. Найбільше запам’ятався діткам досить екстремальний похід, всі вони повернулися дуже змученими, але водночас радісними і задоволеними. Слава Богу за Його підтримку й охорону! Особливо учасниками сподобалися майстер-класи з музики та рукоділля, переправа та загальнотабірні ігри.  Одна з найзахоплюючих ігор мала назву «Дикий Марс», діти шукали «золото», під час гри всі діяли дружньо і злагоджено. Лаборанти обирали собі сферу діяльності в тій чи іншій галузі, а потім кожного вечора представляли завдання дня і отримували за це подарунки. Особливе задоволення учасники табору отримували тоді , коли бачили себе під час фоторепортажу дня. В останній вечір всі були засмученими, адже час пролетів так швидко…

Потім відбувся молодіжний заїзд. З 22 липня по 1 серпня молоді люди з цілої України, а також з Азербайджану і Білорусії мали змогу проживати і відпочивати у сучасних, комфортних наметах, харчуючись смачною їжею чотири рази на день, а також насолоджуватись чудовою атмосферою яка панувала навкруги.

Молодь поринула в епоху ССТР(Світовий Союз Табірних Республік), вони вивчали Біблійні уроки під загальною назвою «Все просто 4удоВО». Кожна команда вибрала собі сферу діяльності, у якій працювала всі 10 днів і потім кожного разу на вечірньому служінні показувала свої креативні завдання дня. Після служіння молодь могла спілкуватися з духовним наставником – Михайлом Проданюком, та задавати йому питання на актуальні, хвилюючі молоде покоління, теми, а також спілкуватися біля вогнища, насолоджуватися гарним співом і самим поспівати під гітару християнські пісні.

Головний результат всього цього табору – вечір П’ятниці, коли багато молодих людей зробили вибір у своєму житті на користь Ісуса Христа. У Суботу четверо молодих людей прийняли хрещення, вони молились і просили, щоб Ісус став їхнім Спасителем. Деякі з них уже впродовж певного часу мали стосунки з людьми нашої церкви і ось тепер вони стали нашими братами та сестрами. Це дуже велика радість.  Після завершення обряду хрещення в основному наметі було організоване особливе служіння, новонаверненим сестрам і брату вручили свідоцтва про хрещення, а також подарували квіти. Потім розпочався музичний фестиваль, на якому всі бажаючі могли показати свої таланти і прославити нашого Небесного Отця.

Кожен ранок розпочинався молитвою та співом гімну. Дівчата та хлопці мали активний відпочинок, в який входило спортивні естафети, плавання в озері, турніри з волейболу, футболу та настільного тенісу. Також різноманітні розваги, переправа та похід на вершину Дехманов, де вони провели Біблійний урок, відпочили і підкріпилися., щоб з новими силами дійти до табору. Молодь їздила в село, вони розносили газети, співали духовні гімни, допомагали стареньким по господарству, тому богослужіння відвідували місцеві жителі. Цього року особливим чином молоді сподобались загальнотабірні ігри, одна з яких проводилась вночі і тривала до 5 години ранку. Мета гри полягала в тому, щоб відшукати дорогоцінні Біблійні вірші, проходячи через труднощі, переживання і небезпеку, до того ж зробити це так щоб охоронці не забрали жодного сувою і ніхто з команди не зазнав втрат. Також одного вечора більшість людей з табору пішли в нічний похід, він залишив за собою незабутні спогади. Впродовж усіх трьох заїздів була гарна сонячна погода, якщо навіть і були дощі то короткочасні, негативних наслідків після них не було. Слава Богу за це!

З 2 по 8 серпня проходив сімейний заїзд. 30 людей приїхало в наметове містечко. Тут на них чекали захоплива програма, яка включала в себе різноманітні екскурсії та походи в туристичні місця Закарпаття. Сім`ї відвідали Мукачівський замок та побачили чудові краєвиди. Кожного дня вони мали можливість відвідувати надихаючі богослужіння, слухати проповіді і роздумувати над різними питаннями. Сім`ї ділилися досвідами та молилися один за одного. Кожна сім`я відправилась у похід, вони підкорили вершину і повернулися дуже задоволеними. Також вони грали у водний волейбол, що справило на всіх яскраве враження. Перебуваючи в таборі відпочиваючі неодноразово відвідували озеро де могли відпочити від спекотного сонця.

Організатори табору запрошують всіх бажаючих відпочити в таборі на наступний рік. Ми щиро вдячні Богу за його роботу, до якої ми змогли приєднатися і віримо, що наступного року ми знову зустрінемось.

Даніела Саксон

"Путь", 27 серпня 2013