Монахиня, що особисто знайома з новим Папою, ділиться спогадами

26.03.2013, 19:15
Сестра Луїза, місіонерка-кларетинка зі згромадження Сестер Непорочної Марії, яка працює в «Карітас-Спес-Бердянськ», в ці дні часто приймає гостей. Всім хочеться поговорити з людиною, яка особисто знайома з новим Папою Римським Франциском.

Сестра Луїза, місіонерка-кларетинка зі згромадження Сестер Непорочної Марії, яка працює в «Карітас-Спес-Бердянськ», в ці дні часто приймає гостей. Всім хочеться поговорити з людиною, яка особисто знайома з новим Папою Римським Франциском. Сестрі Луїзі довелося трудитися разом з Хорхе Маріо Берґольо, коли він не був ще навіть єпископом.

Понад вісім років сестра Луїза пов'язує своє життя з Бердянськом. Не живучи тут постійно, черниця, тим не менше кожен рік по кілька разів приїжджає в Бердянськ. За національністю с.Луїза іспанка, але понад 16 років пропрацювала в Аргентині, неподалік від Буенос-Айреса, в містечку Сан-Мігель, де і познайомилася з майбутнім Папою Римським.

«У мене залишилися про цю людину тільки хороші спогади, - каже сестра Луїза, - він завжди показував себе як надзвичайно добра людина. Я вважаю, що Папа Франциск - це надія не тільки для католиків, але і для всього світу».

У Сан-Мігель сестра працювала у школі та дитячому будинку, і майбутній Папа Римський часто приїжджав до дітей. Сестра Луїза зустрічалася з Хорхе Маріо Берґольо, коли він був ректором семінарії св.Йосифа і служив у церкві св.Йосипа. Майбутній Папа Франциск завжди відвідував найбідніші райони, розмовляв з бідняками та допомагав їм, чим міг. І будучи вже єпископом, священик не переставав приділяти увагу бідним і нужденним.

«Головні якості нового Папи, - розповідає сестра Луїза, - це те, що він дуже проста людина, ніколи не залишається байдужим, коли бачить чужу біду. Він дуже скромний, але і абсолютно відкритий перед людьми».

На думку сестри Луїзи, розмови про те, що деякі дії Папи схожі на показуху, абсолютно не мають під собою ґрунту. «Я знаю цю людину, - запевняє монахиня, - і можу без вагань сказати, що все, що він робить, він робить щиро».

PRO.Бердянск.biz, 21 березня (рос.) / CREDO, 26 березня 2013