• Головна
  • «Релігійні люди не можуть миритися з гомосексуалізмом», – старший єпископ УХЄЦ Леонід Падун...

«Релігійні люди не можуть миритися з гомосексуалізмом», – старший єпископ УХЄЦ Леонід Падун

15.04.2011, 16:52
«Релігійні люди не можуть миритися з гомосексуалізмом», – старший єпископ УХЄЦ Леонід Падун - фото 1

Біблійна позиція, якої дотримуються всі християни, дуже ясна і однозначна: гомосексуалізм (або мужоложство) – це гріх! І Боже Слово завжди було, є і буде безкомпромісним по відношенню до гріха. Як в Старому, так і в Новому Заповіті, неодноразово наголошується, що одностатеві стосунки – це протиприродне та аморальне явище, яке засуджується Богом.

Леонід ПадунСтарший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви Леонід Падун, член Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, головуючий у Раді Євангельських Протестантських Церков України, прокоментував інформацію про відкриття та діяльність у м. Макіївка Донецької області Громадської Організації ЛГБТ–християн «Центр Святого Сотника Корнилія» (ЦССК).

Перш за все, хотілось би висловити здивування з приводу назви вищезазначеного Центру, де разом з абревіатурою ЛГБТ фігурує слово «християн», що вже саме по собі є нонсенсом, адже ці поняття протирічать одне одному. Коли люди, які відкрито порушують Божі заповіді, відважуються називати себе християнами – це, принаймні, некоректно і провокаційно. Такими діями під гаслами прав людини ображаються релігійні почуття віруючих різних церков, спотворюється мораль, провокується напруга в суспільстві.

Біблійна позиція, якої дотримуються всі християни, дуже ясна і однозначна: гомосексуалізм (або мужоложство) – це гріх! І Боже Слово завжди було, є і буде безкомпромісним по відношенню до гріха. Як в Старому, так і в Новому Заповіті, неодноразово наголошується, що одностатеві стосунки – це протиприродне та аморальне явище, яке засуджується Богом.

На жаль, ці люди виправдовуються тим, що нібито Бог, говорячи про Содом та Гоморру, про гріх мужоложства, мав на увазі зовсім інше. Вони не бачать у Божому Слові очевидного і, навпаки, намагаються знайти в Біблії те, чого там нема. Причина цього проста: «Бо, пізнавши Бога, не прославляли Його, як Бога, і не дякували, але знікчемніли своїми думками, і запаморочилось нерозумне їхнє серце... Тому то й видав їх Бог у пожадливостях їхніх сердець на нечистість, щоб вони самі знеславляли тіла свої... Через це Бог їх видав на пожадливість ганебну, бо їхні жінки замінили природне єднання на протиприродне. Так само й чоловіки, позоставивши природне єднання з жіночою статтю, розпалилися своєю пожадливістю один до одного, і чоловіки з чоловіками сором чинили. І вони прийняли в собі відплату, відповідну їхньому блудові» (Послання до Римлян, 1-й розділ).

Позиція більшості українських конфесій щодо гріха гомосексуалізму однозначно висловлена у зверненнях та деклараціях Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, глав християнських Церков України та Ради Євангельських Протестантських Церков України на захист високих моральних засад. “Віруючі не мають ненависті або упередженого ставлення до осіб, які мають гомосексуальні схильності, але релігійні люди не можуть миритися з гомосексуалізмом, іншими аморальними діями та їхньою пропагандою, як явищами духовного й суспільного життя”, – зазначається у Декларації ВРЦіРО.

Тому моя позиція особисто та позиція Української Християнської Євангельської Церкви також однозначна: ми любимо кожну людину, як творіння Боже, але засуджуємо гріх гомосексуалізму, так само як і інші гріхи, що народжуються плотською пожадливістю. Ми не можемо миритися з намаганнями поширити гомосексуалізм в нашому суспільстві та представити його як якесь нормальне явище, зокрема, через діяльність подібних Центрів, що прикриваються християнством, але насправді не мають до нього ніякого відношення.