• Головна
  • Публікації
  • Вело-мото-автопробіг, ретроавтомобілі, арт-терапія, концерти – фестиваль «Христового міста «Вгору серця» в Івано-Франківську...

Вело-мото-автопробіг, ретроавтомобілі, арт-терапія, концерти – фестиваль «Христового міста «Вгору серця» в Івано-Франківську

13.05.2019, 15:18
Вело-мото-автопробіг, ретроавтомобілі, арт-терапія, концерти – фестиваль «Христового міста «Вгору серця» в Івано-Франківську - фото 1
Тривав фестиваль «Вгору серця» в обласному центрі протягом декількох днів травня. В рамках заходу відбувалися виставки, концерти, художники створювали та відкривали мурали на стінах будинків. Проводять захід уже багато років, але цьогоріч він став особливим.

Тривав фестиваль «Вгору серця» в обласному центрі протягом декількох днів травня. В рамках заходу відбувалися виставки, концерти, художники створювали та відкривали мурали на стінах будинків.

Проводять захід уже багато років, але цьогоріч він мав багато нового.

фестиваль-1.gif

«Особливим є те, що збільшилася кількість музичних гуртів – учасників, - пояснює організатор Ярема Стецик. -  Також цього року фестиваль більше мистецького формату, але духовний він є в глибині своїй, бо ми напряму зав’язані з Богом. А візійні акції з того, що можемо робити добре і цікаво - суто мистецькі».

З того, що відбувається у рамках фестивалю «Вгору серця» щороку – вело-мото-автопробіг. Приєднуються до нього велосипедисти, мотоциклісти та водії авто не лише з Прикарпаття. Молитовний ретро вело-автопробіг з оркестром – саме такий формат він має і прямує через майже увесь Івано-Франківськ. Транспортна колона на декілька десятків учасників зупинялася біля храмів, які траплялися по маршруту і усі молилися.

фестиваль-2.gif

«Ми з друзями члени одного автомобільного клубу і вже не вперше беремо участь у такому автопробігу. Цей фестиваль - таке маленьке свято міста. Так ми приносимо людям радість. Показуємо, що можна не знищувати старовину, а підтримувати, оживляти власними руками», – каже учасник автопробігу пан Віктор зі Львова.

Вело-мото-автопробіг завершився на території палацу Потоцьких в центрі міста, де ще деякий час відбувалася виставка ретро-автомобілів його учасників.

Також тут відбувалися концерти та різноманітні мистецькі акції. Зокрема, арт-терапія – за декілька годин діти підготували маленьку виставу та усі бажаючі - діти і дорослі змогли покидати спеціальною фарбою, замальовуючи стіну.

фестиваль-6.gif

«Дитячий табір «Репетиція» одноденний. Ми зібралися з дітьми на три години, роздали їм шумові музичні інструменти – барабани, свисточки, дудочки, брязкальця. Разом придумали казку, щоб показати глядачам зі сцени, - розповіла організатор табору Людмила Лінник-Савка. - Нашою метою не є показати якусь досконалу виставу а, швидше, арт-терапія, музикотерапія. Коли діти доторкаються до інструментів, відчувають їх вібрацію, звуки - їм це дуже подобається. Навіть якщо ми хочемо їх активність перенаправляти в щось інше, вони не відриваються від інструментів».

фестиваль3.gif

Семирічний Єремія, який долучився до «Репетиції», додає: «Я вирішив обрати сопілку, бо ніколи раніше не грав на такому інструменті. Мені сподобалося і, здається, все вдалося».

фестиваль-4.gif

Однією з фестивальних локацій, біля якої зібралося дуже багато учасників, стала одна зі стін палацового муру. В стіну можна було поцілити струменем кольорової фарби. Згодом фарбу зачистили таким чином, щоб на мурі з’явився напис - «З неба руку дав – я пішов, не впав». «Це «Перкалабська» (християнського музичного гурту «Перкалаба») пісня, де згадується Бог», - пояснив Ярема Стецик.  

фестиваль-7.gif

Учасниками і гостями фестивалю «Вгору серця» стала чимала кількість дітей і дорослих. Не завадила їм навіть мінлива погода.

Чотирирічні Максим, який побував на фестивалі з татом і сестричкою, розповів, що йому сподобався концерт, машинки на виставці ретро-автомобілів. Його сестричка Ліза, якій теж чотири роки, поділилася, що вподобала гвинтокрили, які тут виставили, та машинки.

«Такий фестиваль потрібний і корисний, адже тут діти дізнаються про щось цікаве і нове – каже пані Юлія, яка прийшла з семирічним сином – Але є побажання – варто було б зробити ще більше майстер-класів для дітей».

фестиваль-5.gif

«Я просто в захопленні від того, що тут відбувається, - додає пан Ігор. –  Особливо від концерту – діти на сцені і їх викладачі - просто чудові. Також неймовірна виставка ретро-автомобілів. Я знаюся на тому як саме їх підтримують і стежать за такою технікою. Бачу тут гарні приклади любові до своєї справи. Тут справжні шедеври. Це загалом приклад того, як можна мати гарні захоплення і талант від Бога. Це дуже актуально у наш час, коли, особливо, у молоді трапляються захоплення алкоголем, наркотиками. Отже, справді відпочив на сьогоднішньому фестивалі, отримав заспокоєння, бо зараз у мене дуже захворіли батьки, тому це дуже важливо і  цінно».

Завершився фестиваль «Христового міста «Вгору серця» в Івано-Франківську 12 травня гала-концертом за участі відомих прикарпатських гуртів і виконавців.

Наталія ПАЛІЙ