• Головна
  • Публікації
  • Свято з нагоди Дня захисту дітей подарувало іванофранківцям позитивні емоції і гарний настрій...

Свято з нагоди Дня захисту дітей подарувало іванофранківцям позитивні емоції і гарний настрій

02.06.2018, 10:40
Свято з нагоди Дня захисту дітей подарувало іванофранківцям позитивні емоції  і гарний настрій - фото 1

З нагоди Всесвітнього Дня захисту дітей 1 червня Івано-Франківський «Карітас» організував свято для дітей та батьків. У центрі Івано-Франківська на майдані митр. А.Шептицького гості свята змогли взяти участь у цікавих розвагах, конкурсах, навіть спробувати себе у ролі лікаря-хірурга.

З нагоди Всесвітнього Дня захисту дітей 1 червня Івано-Франківський «Карітас» організував свято для дітей та батьків.

В центрі Івано-Франківська на майдані митр. А.Шептицького гості свята змогли взяти участь у цікавих розвагах, конкурсах, навіть спробувати себе у ролі лікаря-хірурга.

Діти-6.gif

Фотозона для гарних світлин на згадку, батут, настільний теніс, настільний футбол, дитяча художня студія Марії Корпанюк «Кольорові пальчики», розмальовування картин за номерами, майстер-клас з виготовлення квіткових композицій, розпис по тілу «Аквагрим», рухливі танці-банси, зустріч з психологом «В гармонії з собою», подарунки – все це отримали юні учасники свята.

Для батьків також була корисна та цікава програма психологічні тренінги, майстер-класи тощо.

Як повідомили організатори, це свято, як своєрідний Всеукраїнський флешмоб, пройшло по всій Україні, від Заходу до Сходу, з метою привернути увагу громадськості до питань захисту прав дітей та їх благополуччя, а також подарувати незабутній час дітям та їхнім родинам.

Діти-1.gif

«Сьогодні ми відзначаємо День захисту дітей. БФ «Карітас Івано-Франківськ» приєднується до інших міст – всього їх дев’ятнадцять по Україні, у яких БФ «Карітас Україна» проводить подібні заходи, - розповів директор БФ «Карітас Івано-Франківськ» отець Володимир Чорній. – Мета – привернути увагу до наших дітей – їх прав та свобод. Водночас, розуміємо, що живемо у час війни, коли є дуже велика криза і найбільше незахищені – діти. Отже, «Карітас» намагається, спільно з державними установами, донести до наших громадян те, що їх проблеми можна вирішити, особливо, коли вони через військові дії опинилися в інших містах. То ж маємо інформувати про їх права та обов’язки. А діти – наше майбутнє і майбутнє нашої Церкви. Тому маємо робити все, від нас залежне, щоб вони формувалися згідно з законом Божим і людським».

Діти-2.gif

Отже, до свята долучилися десятки іванофранківців – малих та дорослих.

Дехто з учасників свята скористався можливістю навчитися гарно малювати на майстер-класі відомої прикарпатської художниці Марії Корпанюк.

«Оскільки наша дитяча художня студія «Кольорові пальчики», яку презентуємо, відкрилася на День захисту дітей і їй сьогодні дев’ять років, ми охоче долучилися до відзначення цього свята. Хотілося б, щоб якомога більше дітей вчилися малювати», – розповідає Марія Корпанюк.

Дати-3.gif

«Я намалювала річку та гори, біля річки – будиночок, – ділиться дев’ятирічна Ілона. – Сьогодні я теж святкую День захисту дітей. Діти – це радість для всіх і їх потрібно захищати і любити».

Однією з найпопулярніших пізнавальних розваг для дітлахів стали майстер-класи у «Лікарні для ведмежат», де на іграшкових ведмежатах можна було навіть отримати навички справжнього лікаря-хірурга.

Діти-7.gif

«Ми робили операцію ведмедику, спочатку перевіряв, яка у нього хвороба, – розповів семирічний Ілля. – Мені сподобалося, але хірургом я б все-рівно не був».

«Студентська Європейська медична асоціація долучилася до відзначення Дня захисту дітей і сьогодні ми розгорнули для них «Лікарню для ведмежат», – каже студент Івано-Франківського медичного університету Ростислав Зваричук. – Пояснюємо дітям, що таке лікарня, як там проводять огляди, лікують, оперують і що цього всього не потрібно боятися. У нас є і косметолог, і хірург, і оториноларинголог, рентгенолог і багато інших фахівців».

Діти-5.gif

Батьки теж залишилися задоволені святом. «Нам тут надзвичайно сподобалося. Донечка брала участь у всіх запропонованих іграх і майстер-класах, конкурсах, свято чудове!», – захоплено ділиться пані Галина.

«Я лікувала медведика, малювала та танцювала, тут дуже гарно», – додає її донечка чотирирічна Софійка.

Діти-4.gif

Не дивлячись на обідню спеку, до цікавого свята з нагоди Дня захисту дітей в Івано-Франківську долучилося чимало охочих і кожен отримав щось корисне для себе,  а головне – гарний настрій і позитивні емоції.

 

Наталія ПАЛІЙ