Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура»

18.01.2016, 23:20
Протягом двох днів у Міському саду, 6 та 7 січня, проходили ювілейні, 10-ті Народні різдвяні гуляння в рамках Фестивалю Різдва. Ключове місце Одеси перетворилося на справжнісіньке місто Різдвяного Вифлеєму з живими героями, де розташовані квартали купців і мудреців, пастухів і рибалок

Тут можна буде покуштувати 10 кухонь різних національностей, що проживають на території Одеської області. Всього ж на їх створення і підготовку пішов не один тиждень. У цьому допомагали 654 волонтера. Наймасштабніше святкування розгорнулося на двадцятьох сценах.

За словами організаторів — Благодійного фонду «Добрий самарянин» і Одеської народної церкви, 2012 неповнолітніх сиріт, вихованців інтернатів області, дітей з малозабезпечених сімей, а також дітей-переселенців отримали загальні подарунки, а 204 дитини — іменні індивідуальні подарунки, які замовляли особисто у діда Мороза. Ощасливити малюків допомогли небайдужі одесити. В цілому, їм вдалося зібрати подарунків на майже 1 млн грн. в рамках проекту «Збери подарунок сироті» спеціально для Фестивалю Різдва.

Денис Сердиченко«Наша основна ідея — показати людям справжню цінність Різдва», — зазначив організатор свята Денис Сердиченко.

Не обійшлося і без частувань. Так, за 50-метровим столом в рамках проекту «Одеса-мама накриває!» десятки одеситів нагодували сотні дітей. Волонтерська кухня видала за ці дні 4500 порцій, 20 л окропу «йшло» щогодини.

Веселили дітей 176 костюмованих персонажів. Крім того, 3 000 дітей відвідали виставу «Радість Різдва» на Дерибасівській, яка пройшла у великому теплому шатрі.

Хороводи водили навколо Народної ялинки в Міськсаду. Її прикрасили одесити своїми силами — іграшки самостійно робили і самі ж прикрашали красуню на Дерибасівській.

Рома Медяник і Наталя Терехова«І найбільше різдвяне диво. Як стало відомо, під час зборів подарунків для сиріт, троє малюків вже у найближчий час знайдуть родини. Зараз ведуться роботи з оформлення необхідних документів», — поділилася організатор Наталя Терехова.

В рамках Фестивалю Різдва в Одесі пройшли різні майстер-класи для дітей і дорослих, сімейні театральні постановки, велопробіг дідів Морозів з подарунками, фестиваль пирогів, фестиваль колядок і т.д.

Організатори дякують всім одеситам, хто допоміг втілити свято для дітей, 5 «незамерзаючих» фотографам, які постійно перебували на своїх локаціях, роблячи сотні кадрів на пам'ять. А також 63 партнерським організаціям, які надали свою допомогу. Це клінінгова команда, господарська служба, художники, декоратори, костюмери, ресторан, пекарня та інші.

Довідка. Фестиваль Різдва (Народний різдвяний ярмарок) — один з найбільших костюмованих фестивалей просто неба в Україні. За даними ЗМІ, входить в ТОП-5 наймасштабніших фестивалів нашої країни. У 2015 році фестиваль відвідало більше 35 000 чоловік.

Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54468
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54469
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54470
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54471
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54472
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54472
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54473
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54474
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54475
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54476
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54477
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54478
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54479
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54480
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54481
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54482
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54483
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54484
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54485
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54486
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54487
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54488
Народні Різдвяні гуляння в Одесі пройшли «на ура» - фото 54489

Анна ВОЛОШИНА