• Головна
  • Публікації
  • Малинфест-2015: молоді євангельські християни зміцнюються духом, щоб служити Україні...

Малинфест-2015: молоді євангельські християни зміцнюються духом, щоб служити Україні

27.07.2015, 17:00
Малинфест-2015: молоді євангельські християни зміцнюються духом, щоб служити Україні - фото 1

Замість комфортабельних квартир – намети і польова кухня, щоденні семінари для духовної віднови, ранкові і вечірні євангельські служіння та безперервна молитва за Україну – так впродовж 8 днів проводила час молодь Церкви християн віри євангельської України у сосновому бору на базі "Юність" у с. Ворсівка Малинського району Житомирської області.

Замість комфортабельних квартир – намети і польова кухня, щоденні семінари для духовної віднови, ранкові і вечірні євангельські служіння та безперервна молитва за Україну – так впродовж 8 днів проводила час молодь Церкви християн віри євангельської України у сосновому бору на базі "Юність" у с. Ворсівка Малинського району Житомирської області.

МалинФест

З 8 по 16 липня щорічне наметове містечко об’єднало понад 3 тисячі християнської молоді з різних регіонів України. "Зміцнюйся Господом та могутністю сили Його", — ключове послання для молодих людей і девіз цьогорічного фестивалю.

«Мета з’їзду – спорядити молодих людей для служіння у Христовій церкві. Заради цього ми запрошуємо до участі професійних спікерів, служителів, які працюють у місійних та освітніх організаціях і можуть показати молодим людям інструменти для євангелізаційної праці. Зокрема, йдеться про роботу з дітьми, мистецьку сферу, а також сферу громадської активності. Усе це треба розвивати, опираючись на християнську позицію", — зазначив керівник оргкомітету, відповідальний за відділ молодіжного служіння ЦХВЄ України Богдан Левицький.

Під час щоденних ранкових і вечірніх служінь проповідували відомі служителі як з України, так і з-за кордону: Алехандро Родригес із Аргентини, пастор церкви, засновник служіння "Дім на скалі" Денис Подорожний з Узбекистану, Марек Харес із Любліна, Лео Франк з Німеччини, пастор із Сіетлу Василь Боцян, бізнесмен і християнський телеведучий із США Віктор Коструб, єпископ ЦХВЄ Хмельниччини, пастор-вчитель Ростислав Мурах та Олександр Попчук з Рівненщини, також пастор церкви «Скинія» Рустам Фатуллаєв.

МалинФест-2015

"Не дозволяй применшувати свій потенціал!"

Віктор КострубЯкщо людина не поважає свій потенціал, вона має формальні стосунки з Богом, зазначив під час проповіді пастор з США, бізнесмен і християнський телеведучий Віктор Коструб. "Коли хтось применшує твої можливості, згодом ти і сам повіриш у свою неспроможність будь-що робити, — зауважив він. – Це метод диявола – навіяти сумніви, аби ти не повірив у себе і свої здібності". За його словами, деякі люди не можуть бути успішними, бо приймають образи і неприйняття з боку інших, але забувають про свою позицію перед Богом. "Як ти оцінюєш свій духовний "виноградник", так й інші будуть його оцінювати, навчися поважати і любити те, що дав тобі Бог. Оціни його правильно!", — закликав він. Спікер наголосив, що люди краще довіряють тому, хто має сформований твердий характер, хто вміє сказати "так-так", "ні-ні". На недільному служінні він помолився за молодих людей, які в пошуках свого покликання.  

"Пил на вашій Біблії відобразиться брудом у вашому житті"

Лео ФранкНімецький пастор Лео Франк навчав про те, як бути сильним в епоху інтернету. Він запропонував 8 правил, як вберегтися від пасток мережі. "Пил на вашій Біблії відобразиться брудом у вашому житті", — переконував проповідник. Попри переваги глобальної мережі і можливість благовістити через неї, є багато загроз, зокрема: прокрастинація (даремна втрата часу в соцмережах), руйнація реальних стосунків через пошук віртуальних друзів, розбещення через переглядання брутального контенту. Найбільше загроза – це втрата часу, зауважив служитель. "Зараз з’явився окремий синдром "бізнесовий сьорфінг", коли користувач соцмереж переходить від посилання до посилання. Це зжирає ваш час. Будьте господарями свого дня", — наголосив він. Також проповідник радив молодим людям не замінювати спілкування і дружбу в реальному житті на "чатні зустрічі". "Вони залишили сіті і послідували за Ісусом", — додав Лео Франк, провівши аналогію біблійного тексту про Апостолів із сучасним контекстом про соціальні мережі.

"Перерости свою стіну!"

Рустам Фатулаєв"Що робити, коли ти наполегливо молишся, а твоя проблема роками не зникає і ти в розпачі?" – відповідь на це питання прозвучала у проповіді пастора церкви "Скинія" Рустама Фатулаєва. Тривалі невирішені проблеми, потреби, переживання він прирівняв до "Єрихонських стін". "Їх неможливо повалити, хоч як не старайся, бо не ти їх поставив і не диявол, а сам Бог допустив, щоб тебе чомусь навчити", — зауважив служитель. За його словами, є випадки, коли під час молитви ти просто отримуєш Слово (Рема) від Бога, і твоя стіна падає, буває, що її треба валити за допомогою «руйнівника стін» — поста й молитва, але є і випадки, коли молитва без відповіді і проблему треба перерости. Він розповів про свою доньку, яка хворіє аутизмом. Рустам довго молився за її зцілення, але результату немає. Він отримав відповідь, що якщо на цю проблему дивитися під іншим кутом зору, то, виявляться, проблема стає водночас можливістю отримати більший духовний потенціал. «Не відступай! Не опускай рук, – закликає пастор Рустам, — Можливо, Господь просто хоче, щоб ти переріс цю ситуацію і став над нею».

"Успішні сім’ї створюють лише ті люди, які почуваються щасливими і без сім’ї"

Василь БоцянСімейні цінності — як створити успішну сім’ю і не жити оманливими уявленнями про стосунки, — про це розповів служитель Василь Боцян під час секції на Малинфесті 11 липня. «Якщо ти хочеш мати щасливу сім’ю, в першу чергу запитай себе, чи ти сам щасливий. Успішні сім’ї створюють лише духовно зрілі люди. Хочеш мати сім’ю від Бога, подумай, чи ти зараз з Богом. Твоя духовна слабкість відобразиться на стосунках у твоїй родині. Ніяка романтика не додасть радості людям, між якими зникає взаєморозуміння. Сімейне щастя пов’язане з особистісним зростанням в Бозі кожного із подружжя», — зазначив він.

"Бути ефектним чи ефективним?"

Олександр СавчукМісіонер та молодіжний пастор Олександр Савчук на семінарі «Ефектні та ефективні» порадив хлопцям не впадати в крайнощі і не замінювати основне другорядним. Спікер пояснив різницю між ефектними та ефективними людьми на прикладі високого і статного Саула та пастуха Давида. «І був у нього син, а ім’я йому Саул, молодий та гарний. І з Ізраїлевих синів не було нікого вродливішого за нього, цілою головою він був вищий від кожного з усього народу» (1-а Сам. 9:2). «Бог не дивиться на твої якості і переваги, коли ти переступаєш Його закони», — зауважив спікер. Яскрава зовнішність, підкачана мускулатура, новий бренд годинника чи iPhon – це те, про що дуже дбають ефектні хлопці, але часто це лише обгортка, додав місіонер. Служитель пояснив, що у ефектності немає нічого поганого, якщо вона не є сенсом усього життя. «Коли стоїть вибір між ефектністю та можливістю принести користь – принеси користь», — наголосив він.  

«Все, що ти мені даси — твоє»

Андрій МартиновХристиянський бізнесмен Андрій Мартинов поділився порадами ефективного підприємництва. За його словами, багато мільярдерів починали свій бізнес в період кризи і досягали успіху. «Перш ніж щось починати, помоліться, щоб бізнес не забирав весь ваш час і не відвів вас від Бога. Можливо, деяким людям саме через це не потрібно ставати багатими», — зауважив Мартинов. Загалом він назвав кілька ключових принципів для досягнення успіху: людині треба визначитися, кому вона служить; не ображатися на Бога, якщо тобі не так щастить, як твоєму партнеру; сказати Богу: «Все, що ти мені даси — твоє»; з Богом треба бути чесним; не розчаровуватися, коли приходять випробування, а радіти; коли Бог пригальмовує твій бізнес, він хоче наблизити тебе до себе; у всіх бізнесових справах має прославлятися Христос.

"Ми повинні не тільки ловити рибу, але також дбати про ставок, в якому ця риба плаває"

Ще один новий елемент програми Малинфест-2015 — тренінги «Християни для України». Це курс інтерактивних семінарів про християнську місію у суспільстві. За словами організатора тренінгів та лідера служіння Ярослава Лукасика, ціль тренінгів —  допомогти місцевим церквам сформувати команди молодих християн, які спроможні ефективно робити проекти спрямовані на поширення християнських цінностей в українському суспільстві. "Ісус сказав – навчіть всі народи, а не тільки кожну особистість. Народ – це сукупність особистостей, яких об’єднує національна культура. Щоб цілісно виконати Велике Доручення Христа нам необхідно євангелізувати кожну особу, але також формувати національну культуру згідно з біблійними цінностями, адже культура (традиції, мистецтво, освіта, закони, ЗМІ тощо) впливають кожну мить на будь яку особистість і визначають ії спосіб мислення та поведінку. Іншими словами ми повинні ловити рибу, але також дбати про ставок, в якому ця риба плаває", — зауважив він. Під час тренінгів учасники могли подискутувати на такі теми: «Цілісний погляд на Велике Доручення», «Боже провидіння в історії», «Роль світогляду в житті людини і суспільства», «Біблійна концепція влади», «Творці історії», «Національне покаяння».

Ярослав Лукасік

Впродовж 5 днів фестивалю команда жіночого служіння під керівництвом завідувачки відділу сестринського служіння ЦХВЄУ Віри Деркач проводила ток-шоу та зустрічі для дівчат, на яких піднімали актуальні теми щодо стосунків, успішного вибору в подружньому житті та формування жіночності.

Жіноче служіння

Щодня під час з’їзду відбувалися молитви за отримання Дарів Духа Святого. Так, за чотири дні табору хрещення Духом отримало близько 60-ти людей, а це четверта частина з усіх бажаючих.

молитви за отримання Дарів Духа Святого

Цього року організатори вирішили урізноманітнити фестиваль і зробити його більше практичним. Молодь змогла побувати на майстер-класах з журналістики, звукорежисури, повчитися мистецтву фотографії. Крім часу талантів, також діяла школа талантів, на якій вчили співу усіх охочих. Новинкою стало те, що зібраний експериментальний молодіжний хор співав під час закриття з’їзду 16 липня.

Зведений хор

Молодіжні делегації з різних областей організували 8-денний безперервний молитовний ланцюг, у якому регіони почергово змінювали одне одного. Серед ключових молитовних потреб — мир в Україні, духовний ріст і зміцнення молоді та українського народу.

Молитва

"Ми віримо, що ці хлопці і дівчата повернуться додому натхненні, зміцнені і почнуть діяти у свої містах та селах, бути світлом і сіллю для світу, зміцняться і зміцнятимуть інших, адже служіння людям вимагає не тільки знань, але й сили духу", — зазначають організатори XVIII Всеукраїнського молодіжного з’їзду ЦХВЄ України.

Спільна праця

Ірина НАУМЕЦЬ