800 глухонімих делегатів конгресу Свідків Єгови зміцнили сімейні цінності

28.07.2014, 13:22
800 глухонімих делегатів конгресу Свідків Єгови зміцнили сімейні цінності - фото 1
Понад 800 глухонімих делегатів відвідали триденний щорічний конгрес Свідків Єгови в м. Дніпропетровськ. Тема конгресу – "Продовжуйте шукати перш за все Царство Бога!".

Єгови_1.JPGПонад 800 глухонімих делегатів відвідали триденний щорічний конгрес Свідків Єгови в м. Дніпропетровськ. Тема конгресу  – "Продовжуйте шукати перш за все Царство Бога!". За словами організаторів, цей конгрес особливий, так як "цього року відповідно до біблійної хронології виповнюється 100 років правління Божого небесного Царства на чолі з Ісусом Христом". Саме тому в основу теми конгресу лягли слова Ісуса Христа з Нагірної проповіді.

Єгови_2.JPGВся програма проходила жестовою мовою.

Географія делегатів - лівобережні, центральні області України та Крим. Близько 50 доповідей, інсценівок та відео-постановок пояснювали, чому вчення Ісуса Христа є основою сімейних цінностей.

Один з організаторів конгресу В'ячеслав Лісовський пояснив, що "проблеми, з якими стикаються сім'ї глухонімих людей, такі ж як і у тих, хто  чує. Але трудність глухих в тому, що для них немає достатньої інформації на їх мові, в тому числі про сім'ю, виховання дітей і шлюб". З цією метою на конгресі всім делегатам зробили спеціальний подарунок – нову брошуру "Ваша сім'я може бути щасливою". У ній описуються конкретні проблеми сім'ї, а також даються практичні поради зі Священного Писання як їх вирішити.

А щоб глухим людям було легше прищеплювати своїм дітям християнські цінності, на конгресі оголосили про випуск брошури "Навчайте своїх дітей". В основу розділів цієї публікації лягли біблійні історії про дітей, що згадуються в Святому Письмі: про Самуїла, Тимофія, Ісуса та інших. За допомогою цього посібника батьки можуть обговорювати Біблію в захоплюючій для дітей формі.

Єгови_7.JPG

Делегати Геннадій і Юлія Клементьєва - глухоніма подружня пара з Луганська. Вони разом два роки. Для обох це другий шлюб. Геннадій виховує восьмирічну прийомну доньку Христину. Чоловік ділиться, що спочатку ладити з Христиною було складно.

Єгови_6.JPG

Але завдяки терпінню і любові, яким він вчиться на таких конгресах, їх відносини потеплішали. "Я чекаю, коли вдома ми будемо обговорювати нову брошуру".

Єгови_3.JPG

В'ячеслав Лісовський пояснив, що незабаром очікується переклад нових друкованих публікацій жестовою мовою. Жестова відеоверсія цих брошур, як правило, з'являється на веб-сайті Свідків Єгови, звідки її може завантажити будь-який бажаючий. Також випускається DVD-версія.

Єгови_4.JPG

Для багатьох присутніх цей конгрес став віддушиною. Особливо це стосується делегатів з регіону бойових дій. Деякі з делегатів до останнього не знали, чи зможуть приїхати до Дніпропетровська. Олена Інтикаева - глухоніма дівчина з Горлівки (Донецька обл.). Вона рік чекала можливості зустрітися зі своїми співвірними в Дніпропетровську. Через обстріл, який почався в Горлівці за кілька днів до від'їзду, Олена боялася, що не зможе виїхати з міста. "Це засмутило мене до сліз", – розповідає дівчина. Незважаючи на це вона підготувала необхідні речі і вирішила чекати. У день від'їзду, близько четвертої ранку перестрілка зупинилася, – продовжує Олена. Інші свідки в Горлівці їй повідомили, що ходить автобус до автовокзалу. Лена відразу взяла сумку і поїхала з групою глухих. Звідти група делегатів змогла доїхати до Донецька, а далі поїздом до Дніпропетровська.

Єгови_5.JPG

У Дніпропетровській області Олену взяли до себе свідки з Кривого Рогу. У них вона залишиться, поки не налагодиться життя в Горлівці. Чому Олена доклала стільки зусиль, щоб потрапити на конгрес, дівчина пояснює: "Тут дорогі для мене люди, яких я не бачила цілий рік. Також тут є корисне навчання. Наприклад, мені сподобалася порада спростити своє життя, не гнатися за матеріальними багатствами і бути задоволеним необхідним. Це допомагає уникати зайвих занепокоєнь".

Для вірних з регіону бойових дій Свідки Єгови організували програму допомоги. Охочих переїхати в сусідні спокійні області розміщують у себе члени місцевих  зборів Свідків. Багато делегатів із проблемних областей після конгресу залишаться у Дніпропетровській області. Інші поїдуть у свої міста з теплою пам'яттю про зустріч і корисними подарунками для зміцнення сімейних цінностей.