• Головна
  • Публікації
  • У Львові близько 10 тис. дітей відвідали сьоме «Свято читання в країні ангелят» (ФОТОРЕПОРТАЖ)...

У Львові близько 10 тис. дітей відвідали сьоме «Свято читання в країні ангелят» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

24.09.2012, 14:34
У Львові близько 10 тис. дітей відвідали сьоме «Свято читання в країні ангелят» (ФОТОРЕПОРТАЖ) - фото 1
Любити книгу, читати і пізнавати – саме цьому вчаться діти на акціях журналу «Ангелятко». Цьогоріч акція «Сьомого читання в країні ангелят» відбулася 16 вересня в рамках XIX Форуму видавців у Львові.

Свято читання в країні ангелятЛюбити книгу, читати і пізнавати – саме цьому вчаться діти на акціях журналу «Ангелятко». Цьогоріч акція «Сьомого читання в країні ангелят» відбулася 16 вересня в рамках XIX Форуму видавців у Львові.

«Журнал «Ангелятко» створений для дітей дошкільного віку і молодших школярів, — розповідає головний редактор журналу Олена Волосевич. — Саме у цьому віці закладається любов до читання, якщо закладається взагалі. Вчора я була на майстер-класі анімаційних фільмів, і аніматор запитала дітей, яких вони знають казкових персонажів з улюблених книжок. Діти-першокласники згадують Павука, Лунтіка. Лише потім згадали Колобка, Ріпку. Це знак того, що книга поступово починає відступати перед інтернетом і фільмами. Ось чому ми проводимо акції читання».

За словами редактора журналу, видання створене для того, щоб спростувати стереотип, що книга призначена лише як певна інструкція чи звіт правил, але може бути і навчально-розважальною.

Цікавими та пізнавальними конкурсами організатори акції стимулюють дітей до бажання здобувати знання. Найбільш кмітливі отримують призи. 

Як розповіла пані Олена, активним учасникам конкурсів видавалися дипломи. Впродовж дня було роздано близько 10 тис. дипломів.

Свято проходило на кількох тематичних майданчиках: «Майданчик для молодих українців», «Майданчик здоров’я», «Майданчик бульок», «Майданчик рукоділля», «Майданчик малювання» та інші.

Майданчик для танцю

Тут діти могли розважитися разом із казковими героями. Веселий танок, жарти ведучих та дружня атмосфера – усе це спонукало бути енергійними та відкритими. Діти танцюють і радіють, а позаду них стоять ще більш радісні батьки.

Свято читання в країні ангелят

Свято читання в країні ангелят

«Майданчик здоров’я»

Повчитися правилам догляду за власним здоров’ям можна було саме тут. Чи мають діти елементарні знання у цій сфері, перевіряли ведучі, переодягнені в костюм лікаря. Хто бажав відволіктися від медичної вікторини, міг просто сісти за столик та помалювати. Малюнки кожного із учасників розвішувалися на довгій стрічці. У якої команди стрічка з малюнками була найдовшою – ті і перемагали.

Свято читання в країні ангелят

Свято читання в країні ангелят

«Майданчик бульок»

Тут було чимало бажаючих позмагатися, хто надує більшу бульку. Та певно перевершити ведучого-клоуна не вдалося нікому.

Свято читання в країні ангелят

«Майданчик рукоділля»

Цей майданчик найбільше приваблював дівчат. Естетичність, акуратність і посидючість – такими рисами повинна володіти дитина, щоб зробити скатертину із квітів.

А ось трохи далі діти вчаться виготовляти солом’яних ляльок та ангелят. Процес настільки цікавий, що до нього одночасно залучилися і мами, і дівчатка.

Неподалік від них - рукоділля для хлопчиків. Незважаючи на свій молодий вік, вони вже змогли себе випробувати як вправні господарі, збудувавши дім. Тільки не цегляний, а дерев’яний. І це не жарти, адже щоб його побудувати, треба навчитися конструювати предмет із маленьких частинок.

Свято читання в країні ангелят

Свято читання в країні ангелят

Свято читання в країні ангелят

Свято читання в країні ангелят

«Майданчик малювання»

Хтось замальовував, хтось змальовував – усі зосереджено творили власний образ. Цікавості додавало те, що кожен це робив по-різному, а кращі малюнки отримували визнання від натовпу людей, що спостерігали за дітлахами.

Свято читання в країні ангелят

Майданчик «Гримерна» 

Це майданчик перевтілення. Веселі клоуни розмальовували обличчя під той образ, який вибере дитина. Кілька мазків кольоровою фарбою - і плід фантазії гримера у всіх на виду.

Свято читання в країні ангелят 

Ірина НАУМЕЦЬ