• Головна
  • Публікації
  • Львівський обласний конгрес Свідків Єгови на «Арені Львів» зібрав понад 15 тисяч вірних...

Львівський обласний конгрес Свідків Єгови на «Арені Львів» зібрав понад 15 тисяч вірних

17.07.2012, 13:07
Львівський обласний конгрес Свідків Єгови на «Арені Львів» зібрав понад 15 тисяч вірних - фото 1
На Євро-стадіоні «Арена-Львів» 6-8 липня відбувся обласний конгрес релігійної організації Свідків Єгови «Стережи своє серце», участь в якому взяло понад 15,5 тис. членів цієї релігійної організації. Конгрес був присвячений темі «Стережи своє серце».

На Євро-стадіоні «Арена-Львів» 6-8 липня відбувся обласний конгрес Свідків Єгови «Стережи своє серце», участь в якому взяло понад 15,5 тис. членів цієї релігійної організації. Конгреси на задану тематику відбулися в усіх країнах світу, де є осередки Свідків Єгови. За словами організаторів, промови та молитви на світових конгресах Свідків прозвучали понад 250 мовами.

Конгрес свідків Єгови у Львові

Програма кожного із трьох днів у Львові починалася о 9:20. Перший день конгресу пройшов під словами «Господь дивиться на серце». Ключова промова цього дня стала своєрідним закликом до кожного зі свідків дозволити Божому Слову виявляти наміри серця. За словами промовця, не потрібно випробовувати Бога у своєму серці, а змінювати свої серця для того, щоб стати свідками Бога Єгови.

Конгрес свідків Єгови у Львові

Ключовими словами другого дня конгресу стали рядки Святого Письма від Матвія 12-34: «Чим переповнене серце, те говорять уста». Промовці говорили про те, як потрібно стерегти своє серце від розгнузданості, нечистоти, заздрості, ворожнечі, ідолопоклонства, алкоголізму та перелюбу. Йшлося про зберігання моральності у суспільстві та в родині зокрема. Промовці закликали учасників конгресу до готовності прощати одні одних, до поваги до ближніх, до подружньої вірності, до щирості та щедрості.

Конгрес свідків Єгови у Львові

Недільний день, останній день Конгресу, присвячувався темі «Служити Єгові всім серцем». А пополудні учасники конгресу мали можливість подивитися театральне дійство на тему «Що таке справжня любов?». Остання промова конгресу зводилася до того, що не можна нікому дозволяти залякати своє серце. Прозвучав також короткий виклад основного друкованого видання Свідків Єгови - журналу "Вартова башта".

Кореспондентові РІСУ довелося побувати на цьому конгресі. Слід зазначити, що атмосфера була дружелюбною. Промови чередувалися невеличкими тематичними виставами за участю свідків та мелодійними релігійними піснями. 15–ти тисячний хор на "Арені Львів" виглядав переконливо.

Конгрес свідків Єгови у Львові

Цікавим був обряд хрещення. Два великі надувні басейни на «Арені Львів» стали хрещальною купеллю для нових членів організації Свідків Єгови, які прийняли для себе рішення охреститися, мають фундаментальні знання Святого Письма і бажання присвятити себе служінню. Вимогою до новоохрешених було те, що купальні коcтюми повинні бути скромними.

Перед хрещальним обрядом усі вони зібралися в окремому секторі стадіону. Церемонія хрещення полягала у зануренні з головою новоохрещеного. 

Як стало відомо РІСУ, подібні обласні конгреси Свідків Єгови протягом липня відбулися й в інших обласних центрах України. Як правило, для зібрань були орендовані великі стадіони, і навіть ті, що будувалися до Євро-2012. 

Оскільки від «Арени-Львів» команда Вищої ліги «Карпати» відмовилася, мотивуючи тим, що цей стадіон для них виявився нефартовим, то тепер головна футбольна арена Львова шукає собі різні інші застосування. Можливо, молитва, проведена Свідками Єгови, «допоможе» футбольним командам перемагати на цьому величному 34-тисячному стадіоні.