Свято християнської книги в Мукачеве

Свято християнської книги в Мукачеве - фото 1
Днями в м. Мукачеве Закарпатської області відбувся дводенний Книгофест, у якому взяли участь видавництва з Києва та Одеси.

У холах Мукачівського державного російського театру столи гнулися від книжок і християнської сувенірної продукції. Представлених найменувань було понад 6000. Відомі автори, світові бестселери, довідкова література, різножанрова «художка», дитячі книжки, посібники по бізнесу, психології тощо – кожен читач міг знайти собі щось до душі.

knygofesf в МукачевоДнями в м. Мукачеве Закарпатської області відбувся дводенний Книгофест, у якому взяли участь видавництва з Києва та Одеси. У холах Мукачівського державного російського театру столи гнулися від книжок і християнської сувенірної продукції. Представлених найменувань було понад 6000. Відомі автори, світові бестселери, довідкова література, різножанрова «художка», дитячі книжки, посібники по бізнесу, психології тощо – кожен читач міг знайти собі щось до душі.

Відвідувачів теж було чимало – близько 400-500 людей. Як зазначають організатори, це в шість разів більше, ніж на попередньому Книгофесті, у Дніпропетровську – туди прийшло всього 70 книголюбів. Декілька баптистських, пятидесятницьких і харизматичних церков закарпатських церков брали безпосередню участь у проведенні фестивалю. До організації книжкового свята долучився й Василь Райчинець, голова Спілки незалежних церков Християн віри євангельської України.

knygofesf

Книжкові дні завершувалися музичними вечорами прославлення за участі гурту Влада Канашина, неймовірного дуету скрипка-клавіші лауреатів усеукраїнських та міжнародних премій Сергія Добоша та Вікторії Алмаші, ромського гурту та музичних команд закарпатських церков, де пасторують Михайло Балко та Едуард Опаленик. Абсолютно різна за стилем і глибока за наповненням музика торкалася сердець відвідувачів: сердечні, щемкі пісні Влада Канашина викликали сльози на очах, неймовірно красива гра скрипки під акомпанемент клавіш змушувала притихнути, заспокоїтися й рефлектувати над почутим із замиранням серця, ромські музики вшкварили так, що не виконувати заповідь «Завжди радійте» було просто неможливо, ужгородський християнський джаз наповнив зал драмтеатру справжнім вогнем, а гурт прославлення із церкви Михайла Балка закликав усіх присутніх віддавати хвалу Богові.

«Мені, чесно кажучи, не хотілося звідти їхати, не хотілося, щоби свято завершувалося. Хотілося вигукнути: «Show must go on!», хоча я розумів, що наш Книгофест не зовсім підходить під визначення «шоу» - це було свято християнських книг, прагнення до Богопізнання, свято спілкування й прославлення Бога, - зізнається Дмитро Кириченко, директор видавництва «Брайт Стар Паблішинг», один із організаторів фестивалю, і додає: - Я вдячний Господу за Його присутність і благовоління! Якщо Він дозволить, ми обов’язково через рік повернемося в Закарпаття з Книгофестом. Там і зустрінемося знову з чудовими людьми, які зробили це свято можливим. Бо свято таки мусить продовжуватися!»

«Закарпаття можна вважати одним із регіонів України, де найбільше читають, - додає Тарас Бойко, організатор Київського міжнародного фестивалю християнської книги, директор видавництва «Книгоноша» та магазину «Книжкова полиця». – Я не перший рік займаюся організацією і проведенням християнських книжкових виставок. Але всі вони проходили в Києві, і, звісно, для більшості читачів, яким хотілося побувати на такому заході, знайти можливість приїхати в столицю було доволі складно. Тож ми з Дмитром Кириченко вирішили приїхати до них: так виникла ідея організації Християнського Книгофесту. Його основним завданням є популяризація християнської книги в регіонах України. Ми вдячні Богові за прекрасну можливість продовжувати столітні традиції книгонош і духовного просвітлення».

Організатори кажуть, що наступні книгофести будуть проводитися на Сході вже навесні – на черзі Донецьк і Луганськ.