Малинфест-2011: «Євангелія – сила Божа на спасіння»

08.07.2011, 10:42
Малинфест-2011: «Євангелія – сила Божа на спасіння» - фото 1

Під таким гаслом на Житомирщині триває XIV з’їзд молоді Церкви християн віри євангельської України, відкриття якого відбулося 6 липня поблизу м. Малин. Захід об’єднав молодих християн з різних регіонів України. У національному форумі молодих п’ятидесятників також беруть участь гості із Росії, Білорусі, Сербії, Франції, Литви, Польщі, Німеччини та США. Традиційна кількість учасників з’їзду перевищила очікування організаторів і наразі становить більше 3 тис. людей.

Багдан ЛевицькийПід таким гаслом на Житомирщині триває XIV з’їзд молоді Церкви християн віри євангельської України, відкриття якого відбулося 6 липня поблизу м. Малин. Захід об’єднав молодих християн з різних регіонів України. У національному форумі молодих п’ятидесятників також беруть участь гості із Росії, Білорусі, Сербії, Франції, Литви, Польщі, Німеччини та США. Традиційна кількість учасників з’їзду перевищила очікування організаторів і наразі становить більше 3 тис. людей.

Розпочинаючи з’їзд, керівник молодіжного відділу ЦХВЄУ Богдан Левицький привітав молодь і нагадав, що обраний девіз фестивалю є знаковим, адже саме цього року на державному рівні відзначається 450-річчя Пересопницького Євангелія. Як важливо, аби Євангеліє було не просто книгою, а практикою життя  - на цьому наголосив у своєму зверненні до молоді заступник старшого єпископа Церкви Олександр Бабійчук: «Бажаю, аби на цьому місці Бог наділив вас силою, силою Духа Святого, аби Євангеліє стало вашим життям».

Molitva.JPGПеребування серед християнської молоді сподобалося і заступнику голови Малинської райдержадміністрації Василю Марценюку, який зауважив, що відчуває тут позитивну атмосферу і отримує наснагу. «Ми раді, що вам тут добре, – зазначив Василь Віталійович. – Це знак того, що ми хороші господарі».

З відкриттям табору також привітав молодь голова райдержадміністрації Геннадій Ободзинський: «Ви, учасники XIV з’їзду молоді Церкви християн віри євангельської, – цвіт нації, гідний потенціал не тільки для християнського світу, але й для творчої та наукової спільноти, адже саме у вас є скарб, якого немає в інших – присвячене Богові життя». Малинський міський голова Сергій Стельмах у своєму привітанні подякував молоді за пропагування здорового способу життя та загальнолюдських цінностей.

«Ви є тією рушійною силою добра, на яку покладено великі надії, – зазначив у вітальному листі Голова комітету ВРУ з питань культури та духовності Володимир Яворівський. – Вірю, що кожен із вас гідний цієї прекрасної та відповідальної місії».

Михайло ПаночкоСеред почесних гостей церемонії урочистого відкриття були також присутні заступник Малинського міського голови Тимошенко В.І., начальник Малинського РВ УМВС Старовойт М.В., завідувач сектору у справах релігій Житомирської ОДА Олександр Пивоварський, голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький, старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко, які звернулись до присутніх з привітальним словом.

Не залишив без уваги такий захід і лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк. У листі він зазначив, що світ потребує віри у більшій мірі, ніж просто знань, і чим досконалішими науково-технічними засобами володіє людина, тим вищими мають бути її духовні запити. Розвиток, позбавлений духовного виміру, втрачає сенс, – підкреслив народний депутат».

Християнська молодь є дзеркалом, у яке дивиться світ. Дуже важливо, аби у цьому дзеркалі оточуючі бачили Божу славу і любов. З надією, що саме такі молоді люди зібралися на Малинфесті, представники Ради П’ятидесятницького Європейського форуму молодіжних служителів (PEFY) висловили побажання, аби молодіжний рух в Україні надавав приклад тим, хто живе без надії на вічність, – бо це чудово бути послідовником Ісуса.

Особливим подарунком для учасників та гостей фестивалю стала пісня «Біблія – моя бібліотека», яку виконав хлопчик Назаром Гудзем. Неабияке задоволення присутні отримали від духового оркестру, який виконав фінальну частину ораторії Генделя «Месія». Порадував усіх своїм співом та грою на бандурі Анатолій Коренівський з Києва.

Khor-ta-orkestr.jpg

Програма з’їзду складається з духовної частини (богослужіння), навчальних лекцій, дискусій, тематичних секцій, круглих столів, а також мистецьких, музичних і спортивних заходів. У рамках заходу відбуватимуться  презентації соціальних, благодійних, місійних проектів та організацій, які діють у Церкві.

З’їзд відбувається в умовах наметового табору поділеного на сектори, які представляють окремі міста та регіони України. На його території працюють польові кухні, спортивні майданчики, медичні пункти та цілодобова служба охорони.

На 7-денному фестивалі молодь зможе почерпнути Біблійні істини, послухати семінари та проповіді відомих вчителів Ростислава Мураха, Віктора Вознюка, Олександра Попчука, Сергія Вінковського. Серед запорошених також Олександр Калабський, Рустам Фатуллаєв, Володимир Чорнописький, Віктор Куриленко. Впродовж табору дівчата зможуть побувати на секціях Відділу жіночого служіння від ЦХВЄУ.

«Саме Малинський молодіжний з’їзд є нагодою побачити потенціал християн віри євангельської України. Ми з різних куточків України, але об’єднує нас Євангеліє. Тож будемо більше заглиблюватися у дорогоцінне слово Боже, аби черпати звідти силу служити Господу і людям», закликає Богдан Левицький.