"Бо я не соромлюся Євангелії!", – стверджує християнська молодь

13.07.2010, 15:21
"Бо я не соромлюся Євангелії!", – стверджує християнська молодь - фото 1

З 6 до 13 липня на Житомирщині триває ХІІІ з’їзд молоді Церкви Християн Віри Євангельської України. Мальовнича місцевість в лісі неподалік від Ворсівського водосховища стала традиційним місцем щорічної зустрічі християнської молоді зі всієї України, близького та далекого зарубіжжя.

сцена.jpgЗ 6 до 13 липня на Житомирщині триває ХІІІ з’їзд молоді Церкви Християн Віри Євангельської України. Мальовнича місцевість в лісі неподалік від Ворсівського водосховища стала традиційним місцем щорічної зустрічі християнської молоді зі всієї України, близького та далекого зарубіжжя. Докладніше читайте в репортажі кореспондента РІСУ:

«Бо я не соромлюся Євангелії» – ці слова Святого Письма стали гаслом учасників з’їзду, який об’єднав понад 4 тис. молодих християн з усіх куточків України, а також гостей з Росії, Білорусі, Литви, Молдови, Польщі, Чехії, Канади, США та інших країн. Протягом тижня учасники форуму проводили час у спільній молитві, праці, навчанні та розвагах, знайомились і обмінюються контактами, вчились служити одне одному і шукали своє покликання.

девіз

Левицький.jpgОдним із завдань цьогорічного з’їзду організатори визначили підтримати молодь і допомогти їм протистояти спокусам цього світу. Пастор Богдан Левицький, національний керівник молоді ЦХВЄУ, каже так:

«Ми хочемо, щоби наша молодь збагатилась християнськими цінностями і, повернувшись у свої міста і країни, до навчання і роботи, могла сміливо і впевнено говорити про те, що вони християни, поважають Божі закони і хочуть жити без гріха.

Чому ті, хто пропагують розпусту, гріх, зраду, не бояться про це говорити публічно, а християн інколи примушують «вибачатися» за те, що вони не такі, як цей світ. Натомість у нашої молоді є велика цінність – це посвячене Богові життя, прагнення святості в усіх його сферах. І ми хочемо про це говорити публічно: є альтернатива розпусті, є краща перспектива, ніж алкоголь, наркотики, гомосексуалізм. А якщо хтось не вірить – варто тільки побачити сяючі обличчя нашої молоді».

 люди.jpg

Урочисте відкриття

Юрій-Решетніков.jpgАле спочатку був офіціоз. Традиційно на відкриття з’їзду прибуло багато високопосадовців. Богдан Левицький зауважує, що із року в рік стосунки з місцевою, районною та обласною владою покращуються і представники держави вважають за честь вітати багатотисячне зібрання з фестивальної сцени.

Цьогоріч гостей молодіжного форуму вітали голова Державного комітету України у справах національностей і релігій Юрій Решетніков, голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький, народний депутат України Павло Унгурян.

Костицький.jpgОбласну владу представляли завідувач сектору у справах релігій та національностей Житомирської облдержадміністрації Олександр Пивоварський, голова Малинської райдержадміністрації Сергій Стельмах, заступник Малинської районної ради Марія Насікамова, голова Ворсівської сільської ради Петро Підручний.

У своїх зверненнях до молоді представники влади акцентували увагу на захисті суспільної моралі, в основі якої є християнські цінності, бажали подальшого зростання у вірі. Василь Костицький висловив стурбованість ситуацією в Україні, де 30% дітей вже пізнали алкоголь, зростає захворюваність на СНІД.

Голова Ворсівської сільської ради Петро Підручний звернув увагу і подякував молоді «за охайність, порядність та доброту», якою учасники зїзду щороку діляться місцевими жителями».

Від усього депутатського корпусу районної адміністрації, а також усіх матерів Малинщини до молоді говорила заступник голови Малинської районної ради Марія Насікамова. «Ми чекатимемо на вас щороку і приведемо сюди своїх дітей, щоб і вони навчилися відкривати свої серця перед Богом», – зазначила вона.

Паночко.jpgПідсумовуючи перший день форуму, старший єпископ ЦХВЕУ Михайло Паночко пояснив молоді гасло з’їзду: «Бо я не соромлюся Євангелії». Єпископ просив не залишати ці слова на банері, а забирати із собою – нести євангельські істини у життя, ділитися доброю новиною, не соромитися Євангелії.

«ХХ століття – століття втраченого сорому. Не соромляться ходити напівроздягненими, але соромляться молитися, ходити до Церкви. о_Бойко.jpgПеревернутий розум – ось що керує сьогодні багатьма людьми. Але хто стане проти цього духовного геноциду? Єдина інституція, що була, є і буде протистояти всякому злу – Церква Ісуса Христа».

Прикладом справжньої християнської любові, міжконфесійного єднання у Христі стала участь у відкритті з’їзду протоєрея Богдана Бойко, настоятеля Свято-Михайлівського собору УПЦ КП з м. Житомир, члена синодальної комісії з питань молоді, який з фестивальної сцени привітав п’ятидесятницьку молодь.

 служіння.jpg

На гостинній українській землі

хор з м. ТернопільХристиянський табір у Малині приваблює не тільки багатьох молодих українців з усіх регіонів країни, але й численних гостей із-за кордону. Так, цього року тут побували делегації Росії, Білорусії, Чехії, Литви, Латвії, США, Канади, Румунії, Молдови, Німеччини та інших країн.

Білоруси приїжджають на фестиваль із року в рік і кожного разу із захопленням коментують цей захід. Цього року 67 молодих людей із 5 міст Білорусі оселились у малинському наметовому містечку. «Україна вражає своєю свободою, про яку ми в своїй країні, у своїх церквах тільки можемо мріяти, – ділиться враженнями Тетяна із Пінська. – Для нас цей з’їзд дав велику духовну поживу, а також можливість переглянути своє життя і приорітети, знайти нових друзів з України та інших країн, які сюди приїхали».

карта.jpgНа думку білорусів, Церква в Україні має величезні можливості та потенціал. Проте, через перенасичення свободою, часто не усвідомлює ці можливості і тому менше цінує їх, ніж християни в таких країнах, як Білорусь.

«Також дуже вражає гордість української молоді за свою країну. З цією сцени неодноразово молились і проголошували: «Україна буде спасеною». Мабудь, у нашій країні, в наших церквах немає такої твердої віри, як в Українців. Тому нам є чому повчитись від вас, – запевняє дівчина».

Також в очах іноземців українці незмінно лишаються відкритою та гостинною нацією, а отже, вони пообіцяли наступного року знову приїхати на християнський з’їзд до Малина.

Тоні.jpgНа запрошення керівництва ЦХВЄУ молодіжний з’їзд відвідав триразовий чемпіон світу з кунг-фу, автор книги «Приборкання тигра» Тоні Ентоні, який спеціально прилетів із Англії, щоби поділитись з християнською молоддю своєю історією життя та навернення із буддизму до християнства. Окрім того, Тоні є засновником християнської місії «Аванті-міністріз», завдання якої проповідувати Євангелію та готувати посвячених Богу євангелістів в усьому світі.

Джон.jpgРазом з Тоні Ентоні Україну відвідав шотландець Джон Лоусон. Він розповів українській молоді свою неймовірну історію життя, а також презентував роботу «Аванті». Свого часу Джон був гангстером та злочинцем, а перед тим – особистим охоронцем багатьох зірок естради та кіно, варто згадати лише такі імена, як гурт Ролінг Стоунс, АС DC, Пірс Броснан та інші, з якими довелось працювати Джону Лоусону.

Місіонери «Аванті» з приємністю відзначають, що далеко не в кожній країні їм доводилось бачити таку кількість християнської молоді, яка прославляє Бога.

«Надихнула їхня реакція на почуте Слово Боже, і ми з радістю будемо чекати наступної нагоди працювати разом».

Ліка_Роман.jpg

Окрім того, у щоденних богослужіннях, тематичних семінарах і секціях брали участь багато українських та закордонних спікерів, проповідників зі світовим ім’ям, які ділились своїм досвідом життя і служіння Богу, надихали молодь сміливо проповідувати Євангеліє і свідчити своїм власним життям про силу і перемогу Божу. Серед таких гостей була Ліка Роман, «Міс Україна – 2007», яку із захопленням слухали багато молодих дівчат та хлопців, Аліна Горобець, відома спортсменка, найкраща футзалістка світу 2009 року.

Переможниця конкурсу «Міс Україна» поділилась зі слухачками свого семінару, що сьогодні їй найбільше хочеться докричатися до сердець молоді, щоби вони берегли себе у чистоті та слухались Божого голосу. Ліка Роман закликала молодих дівчат молитися до Бога, який допомагає побачити нові можливості і використовувати їх у своєму житті. «Не погоджуйтесь бути сірою масою у суспільстві – не такою повинна бути мета вашого життя! З Богом жити надзвичайно цікаво. Шукайте Його волі у своєму житті, і Він поведе вас таким стежками, про які ви навіть не здогадуєтесь», – закликала вона.

Богдан Левицький, батько всіх малинчан, розповідає, що для тисяч учасників з’їзду цей час стає знаковою подією в їхньому житті. Говорячи про минулий рік, Богдан Петрович згадує, що багато молодих людей прийняли рішення стати місіонерами і поїхали в різні країни світу проповідувати Євангеліє. Отже, Малинський з’їзд має конкретні плоди. А якими будуть результати цьогорічного форуму – зможемо зрозуміти вже незабаром.

Б_Левицький.jpg

Олена Кулигіна