• Головна
  • Публікації
  • Євангельська християнська молодь у літніх таборах оздоровлювалася фізично і духовно...

Євангельська християнська молодь у літніх таборах оздоровлювалася фізично і духовно

05.09.2018, 15:54
Євангельська християнська молодь у літніх таборах оздоровлювалася фізично і духовно - фото 1
Про традицію організовувати літні табори для християнської молоді з елементами духовного просвітництва розповіли власкору РІСУ Наталії Палій координатори такого відпочинку.

Про традицію організовувати літні табори для християнської молоді з елементами духовного просвітництва розповіли власкору РІСУ Наталії Палій координатори такого відпочинку.

табір-1w.jpg

«Традиція організації таборів для дітей та молоді у нашій церкві багаторічна – понад двадцять років, - розповідає координатор таборів для дітей та молоді Церкви Християн Віри Євангельської в Україні Анна Бабійчук. – Відбуваються вони зазвичай влітку у декілька змін. Окремо відпочивають діти від п’яти до десяти років. Для них є, так звані, денні табори – на вечір повертаються додому. Для дітей від одинадцяти до шістнадцяти років – організовано відпочинок на базі літніх оздоровчо-відпочинкових таборів. Намагаємося вивезти їх за межі міста, щоб змогли відпочити та оздоровитися в горах. Там все організовано для перебування під наглядом професійних педагогів, психологів, які працюють у нас в Недільній школі, також молоді - помічників-наставників. Перед таборами для їх учасників відбувається цикл підготовчих семінарів».

Як наголошує Анна Бабійчук - метою перебування дітей і молоді в таборах є налагодження дружніх стосунків один з одним. Відбуваються майстер-класи, змагання і, головне -  духовні бесіди, допомога у вирішенні проблем.

Цікаво і те, що для учасників відпочинку організовують зустрічі з іноземцями – студентами, які навчаються в Україні та знайомлять зі своїми країнами. Представники громадських організацій проводять семінари на актуальні теми.

Учасниками таборів для дітей та молоді Церкви Християн Віри Євангельської в Україні є діти та молодь не лише з Прикарпаття, України, але і з-за кордону. Цьогоріч було декілька дітей навіть зі Швеції. Загалом цього року у таборах відпочило понад 160 дітей.

табір-2w.jpg

«Наші табори починалися ще в радянські часи, як підпільна робота Церкви у вихованні підростаючого покоління, - розповідає директор дитячого християнського табору обласного об’єднання церков Євангельських християн-баптистів пастор Павло Бандура. – А з часів здобуття Україною незалежності маємо змогу працювати відкрито. Отже, проводимо свої табори в області близько двадцяти років на базі в Карпатах. Є декілька таборових змін. Там діти мають змогу відпочити – ходити в гори, на річку. Але основний акцент робиться на духовній просвітницькій роботі. Невід’ємною частиною кожної програми є вивчення Біблії. Ключова ідея організації перебування в таборі – знаючи про життя з Богом, з Христом, ми хочемо про нього дітям не лише розповісти, але і показати через стосунки. Молоде покоління має в реальному житті побачити те, про що чує у Церкві.

табір-3w.jpg

 Декілька років тому ми додали до таборової програми такі цікаві елементи:

«Майже дорослі», коли педагоги, психологи, медики спілкуються з підлітками і обговорюють питання, які найбільше їх турбують та «Спробуй вижити» - про те, як перебути у складних умовах в лісі.

Та головне в програмі таборів все ж – знайомство з Євангелієм. Маємо також денні табори при церквах в області. Там перебувають і найменші дітки. З ними працюють протягом дня також за духовною програмою».

Як каже Павло Бандура, з дітьми у таборах працюють волонтери, які проходять відповідну підготовку. Їх підопічні – у віці від десяти до п’ятнадцяти років.  За майже двадцять років у таборах обласного об’єднання церков Євангельських християн-баптистів побувало близько п’ятнадцяти тисяч дітей з різних областей України і навіть хлопчик з-закордону – Італії. Більшість з них, ставши дорослими, дотримуються основ віри.

Наталія ПАЛІЙ

Теги: #ЦХВЄУ