Християнський "Центр допомоги вагітним" запрацював у Полтаві

25.04.2007, 10:48
Християнський "Центр допомоги вагітним" запрацював у Полтаві - фото 1

Волонтери цього Центру прагнуть врятувати життя ще ненароджених дітей. Адже згідно зі статистикою незапланована вагітність у 85 % українських жінок завершується абортом. На такий крок наші співвітчизниці наважуються в середньому 2-3 рази за життя. Аби змінити ці сумні цифри в Полтавському регіоні, євангельські християни вирішили спільними зусиллями створити просвітницький "Центр допомоги вагітним", про який розповідає Ольга ТАРАНЕНКО.

Волонтери цього Центру прагнуть врятувати життя ще ненароджених дітей. Адже згідно зі статистикою незапланована вагітність у 85 % українських жінок завершується абортом. На такий крок наші співвітчизниці наважуються в середньому 2-3 рази за життя. Аби змінити ці сумні цифри в Полтавському регіоні, євангельські християни вирішили спільними зусиллями створити просвітницький «Центр допомоги вагітним», про який розповідає Ольга ТАРАНЕНКО.

АбортиЙого звели за пожертви віруючих, у мальовничому куточку Полтави біля річки Ворскла. Команда волонтерів «будинку опіки материнства» складається з 10 жінок, які пройшли спеціальну медичну та соціальну підготовку. Як розповіла нам директор Центру Олена Тимофєєва, їхня діяльність має кілька напрямків.

«По-перше, ми займаємось профілактикою абортів серед молоді. Нас вже запрошують з лекціями до навчальних закладів міста, де ми розповідаємо школярам та студентам про переваги утримання від сексу до шлюбу та правду про наслідки абортів і т.зв. «вільного» сексу. По-друге, ми консультуємо жінок, що опинилися в стані «кризової» вагітності, і для яких дитина є незапланованою чи небажаною. Третій напрямок - це робота з жінками, які колись вже зробили аборт, а тепер емоційно страждають від цього. Для них працюють групи дружньої підтримки. І ще ми плануємо проводити батьківські класи для сімей та матерів-одиначок, які таки вирішать зберегти життя своїй дитині. Там майбутні батьки дізнаються про внутрішньоутробний розвиток малюка, готуються до пологів та отримають навики догляду за немовлям».

За словами Олени Тимофєєвої, Центр готовий надати різноманітну інформаційну, духовну та матеріальну підтримку жінкам регіону, під серцем яких зародилося нове життя. А особливістю їхнього консультування є те, що волонтери ніколи не тиснуть на молоду матір, право вибору завжди залишається за жінкою. Та з власного досвіду Олена Тимофєєва стверджує, більшість матусь хочуть зберегти вагітність.

“Навіть коли жінка перебуває у складних життєвих обставинах, але дізнається правду про аборт, то здебільшого вже не хоче йти на вбивство свого маляти. Просто їй потрібна підтримка, аби зважити усі „за” і „проти”. Саме цим і займаються наші волонтери, для яких найбільшою винагородою є щаслива мати, що тримає на руках новонароджене маля”.

Від ідеї до офіційного відкриття пройшло кілька років. За цей час вдалося підготувати дружню команду з 10 волонтерів та придбати необхідне приміщення і зробити там ремонт.

Теги: #Аборт