"Вічність дійcно прийде"

07.08.2007, 15:26
"Вічність дійcно прийде" - фото 1

Написи про те, що “Вічність скоро”, “Готуйте дорогу для Господа”, “Йди і не гріши” чи “Ісус любить тебе” відомі майже всім тернополянам і мешканцям багатьох інших міст України, адже їх розповсюджують на парканах великих будівельних майданчиків, бетоних плитах чи стінах. Написи примушують людей задуматися і викликають різну реакцію — від схвалення до ворожості. Прокоментувати мету і причини появи релігійних закликів на вулицях Тернополя нашому місцевому власкору Володимиру Морозу погодився Богдан ДЕМБОРИНСЬКИЙ, причетний до розповсюдження написів у Тернополі.

Написи про те, що “Вічність скоро”, “Готуйте дорогу для Господа”, “Йди і не гріши” чи “Ісус любить тебе” відомі майже всім тернополянам і мешканцям багатьох інших міст України, адже їх розповсюджують на парканах великих будівельних майданчиків, бетоних плитах чи стінах. Написи примушують людей задуматися і викликають різну реакцію — від схвалення до ворожості. Прокоментувати мету і причини появи релігійних закликів на вулицях Тернополя нашому місцевому власкору Володимиру Морозу погодився Богдан ДЕМБОРИНСЬКИЙ, причетний до розповсюдження написів у Тернополі.

Він належить до церкви, яку він називає просто — “Добра новина”, але каже, що вона євангельська, оскільки ґрунтується саме на Євангелії.

— Розкажіть, будь-ласка, про себе.

Богдан Демборинський— До 30 років я був атеїстом і намагався переконати себе, що Бога немає. Мені так було вигідно. Якщо Бога немає, то гріхів немає і не потрібно буде відповідати за них. Але з часом я став помічати речі, які неможливо було пояснити з матеріалістичної точки зору. Я почав читати Біблію і розумів, що я грішник і йду в пекло, хоча не вірив в його існування.

Найбільше в Біблії мене вразив Христос. Я не вірив в те, що Він колись жив на землі, але читаючи про Нього я бачив Його святість і свою гріховність. Всі мої спроби змінити своє життя, стати “кращим”і не грішити, були невдалими. Я зрозумів, що змінити себе сам не можу. Вперше в житті я почав звертатись до Бога, Якого не знав.

Одного разу я почув, що в церкві “Відродження” проводять Біблійну школу. Ми з дружиною пішли туди. Пастор та інші духовні наставники навчили нас вірити в Біблію, допомогли пізнати Істину.

В квітні 1996 року я прийняв Ісуса Христа як свого Господа і Спасителя. Я повірив, що Він простив мене і подарував мені вічне життя. Слава Богу! Чи може бути щось краще? Це є справжнє щастя!

Сім років тому Бог покликав нас проводити служіння зцілення хворих. Ми поїхали в інтернат за 100 кілометрів від Тернополя. В залі було близько ста дітей, вчителі. Я розповів присутнім про Божий план спасіння, про те, що Ісус завжди зціляв хворих. Закликав до молитви бажаючих прийняти Христа, а потім запитав, хто, з них хоче отримати зцілення від Господа. Вийшла на перед одна дівчинка, в якої був незначний біль за вухом. Моя дружина поклала на неї руку і біль негайно зник. Потім підійшла інша дівчинка, сліпа на одне око. Я поклав на неї руку і наказав іменем Ісуса, щоб око зцілилось. Знаєте що відбулось? Нічого. Я поговорив з дівчинкою і дізнався, що вона отримує невелику пенсію як інвалід зору. Отже, в неї була фінансова причина, щоб не зцілятись. Я спробував її переконати, що здорове око набагато цінніше, ніж кілька гривень пенсії. Після того, як я втретє поклав на неї руку, вона почала бачити і змогла читати 4-х міліметрові літери.

Вічність скороЯкщо би я здався після першого разу, я би не побачив чуда. Коли ми виходили із залу, діти буквально притягнули за руки ще одну дівчинку, яка була глухою на одне вухо. На цей момент моя віра вже значно зросла і страх кудись сховався. Глухе вухо відкрилось зразу.

Ми продовжували час від часу відвідувати цей та інші інтернати і служити хворим дітям. З кожним разом ми бачили все більше зцілень. Потім ми почали відвідувати жіночу виправну колонію в с. Добриводи. Ми проводили там служіння зцілення протягом п'яти років і бачили там сотні чудес. Своєю любов’ю Бог перетворював злочинців в святих людей.

Багато разів проводили служіння зцілення в різних містах і селах України, Молдови та Білорусі. Сотні і сотні разів ми бачили, як Бог забирав біль з хребтів і суглобів, як зникав сколіоз. Сотні разів ми були свідками, як Бог відкривав глухі вуха. Десятки разів ми бачили зцілення сліпих очей. Зникали пухлини, туберкульоз, каміння в нирках, виростали коротші руки та ноги. Алкоголіки і наркомани ставали нормальними людьми. Розбиті сім'ї відновлювались. Це все Євангелія - Добра Новина, яку приніс нам Син Божий!

Згодом Бог дав нам бажання заснувати церкву в Тернополі. В листопаді 2005 року народилась церква "Добра Новина", пастором якої я є.

Ми друкуємо газету, яка також має назву “Добра Новина” і плануємо робити телепрограму для супутникового каналу CNL. Ми робимо все це для єдиної цілі — розповсюдження Євангелії Ісуса Христа. Тільки Євангелія має силу спасати грішників. Тільки в ній відкривається сила Божа! Ми хочемо, щоб кожен житель Тернополя знав, що Бог живий! Що Ісус Христос не змінився і продовжує сьогодні спасати всіх, хто звертається до Нього! Бог добрий! Він прощає всі гріхи і зціляє всі хвороби! Вірте в це!

— Що означають написи "Вічність скоро", "Ісус тебе любить" і подібні до них?

Готуйте дорогу для Господа— Значення цих слів пряме. Вічність дійсно прийде. Вічність — це той стан, коли вже не буде відліку часу і неможливо буде щось змінити. Стосунки з Богом потрібно налагоджувати тепер. Потім буде пізно. Ісус сказав Своїм учням: “Ця Євангелія Царства буде проповідувана по всьому світу на свідоцтво всім народам і тоді прийде кінець”. Сьогодні Євангелія Ісуса Христа розповсюджується по світу всіма можливими засобами і досягає найвіддаленіших куточків нашої планети. Це одна з найголовніших ознак близького приходу Ісуса Христа. А під час Його приходу відбудеться перше воскресіння з мертвих. Воскреснуть всі, хто повірив у Євангелію. Всі, хто вірять в Ісуса, отримають нове тіло, подібне до тіла воскреслого Христа і будуть жити вічно в Царстві Божому.

Одного разу я розмовляв на цю тему з атеїстом. Він вів себе дуже агресивно. Йому дуже не подобалося чути про Того, Хто його створив. Я його розумію. Я теж колись вважав себе атеїстом. Я не хотів визнавати існування Бога, бо тоді потрібно було б визнати Його закони. Атеїзм - це демонічне вчення.

Цей атеїст намагався переконати мене, що Бог - це вигадка, Біблія - збірка казочок, а “Ісусів” було багато. Я спокійно слухав його, а потім сказав: “Я говорю про Ісуса з Назарету, який помер на хресті і воскрес на третій день. Він сьогодні живий і робить великі чудеса, які я тисячі разів бачив на власні очі!” Цього він вже не зміг витримати і наша розмова припинилася. Диявол любить говорити про традиції та обряди, а про чудеса чути не хоче, бо вони є доказом того, що Христос воскрес.

Сьогодні ми з вами живемо в останні часи. Прихід Христа близький. Я не збираюсь називати вам дату. Цього не знає ніхто, крім Бога. Але в Біблії описані події, які відбудуться перед поверненням Ісуса.

Апостол Павло в першому листі до Коринтян пише: “Ось кажу я вам таємницю: не всі ми помремо, та всі перемінимось, раптом, як оком змигнути, при останній сурмі: бо засурмить вона і мертві воскреснуть, а ми перемінимось!...” Апостол Іван згадує про сім сурм (Одкр. 8-11 глави). Отже остання сурма - це сьома сурма. Коли просурмить сьома сурма, відбудеться перше воскресіння мертвих. “І засурмив сьомий Ангел, і на небі зчинились гучні голоси, що казали: Перейшло панування над світом до Господа нашого та до Христа Його, і Він зацарює на вічні віки!” (Одкр. 11,15)

Перед другим приходом Ісуса Христа в Єрусалимі буде відбудовано храм (Одкровення: 1), в якому на престолі сяде Антихрист (2 Сол. 2,4). Всі необхідні будівельні матеріали для будівництва храму вже зібрані. Сьогоднішні технічні засоби дають можливість збудувати храм за 6-8 місяців. Всі знаряддя, одяг священиків і храмовий посуд для служіння в храмі вже є. Зараз на місці храму стоїть мечеть Аль-Акса і мусульмани не дозволяють євреям відбудувати храм. Але події на Близькому Сході розвиваються непєредбачувано.

Також вже існують технічні можливості для приходу Антихриста до влади, яких раніше не було. Сьогодні вже є можливим ставити на руку або на чоло так званий "знак звіра" - мікрочіп, який містить в собі вичерпну інформацію про свого власника, в тому числі його фінансові справи (Одкр. 13).. Це дасть можливість централізовано контролювати всіх і всюди під виглядом боротьби з тероризмом та злочинністю.

Не має значення, коли це все здійсниться, через 10 років, чи через 100. Важливо те, що це обов'язково станеться. Бог не буде терпіти беззаконня вічно. Його терпіння має кінець.

— А як вказані написи впливають на людей, вкажіть відомі вам приклади?

Ісус спасає— Я не проводжу опитувань з цього приводу, але я знаю, що читаючи ці слова, люди задумуються над питаннями вічності. В глибині душі навіть атеїсти знають, що Бог є. Але вони не знають Бога і Його відношення до них. Якщо би вони знали, як сильно Бог любить їх. Багато людей вважають Бога злим, таким, що намагається покарати людей при кожній нагоді. Але насправді Бог є добрий! Подивіться на відношення до людей Його Сина і ви побачите відношення до людей Небесного Отця. Ісус приходив на землю, щоб показати нам Отця. Кожне слово і кожна дія Ісуса є відображенням волі Бога.

Життєві клопоти “замотують” мене також. Іноді в такому стані мій погляд падає на слова "Скоро вічність", написані на моєму авто. Це одразу виводить мене з суєти, я згадую, що на цій землі я тимчасово і скоро Ісус прийде за мною, щоб провести мене в Едемський сад, місце, де немає смерті, страждань, несправедливості, ненависті. Місце, де є тільки любов.

— Чи стикалися ви з реакцією духівництва та вірних інших Церков.

Покайся— Звичайно, іноді я чую коментарі перехожих, як позитивні, так і негативні. При цьому я не цікавлюся, до якої Церкви чи конфесії вони належать. Адже в Тернополі є тільки одна церква. Не євангельська, не католицька і не православна, а церква Ісуса Христа. Ісус сказав колись: “І буде одне стадо і один Пастир”. Бог наш Тато, а всі ми — Його діти. Це ще не дає автоматичного права на вічне життя в раю. Право на вічне життя дає народження згори, від Святого Духа, прийняття Ісуса Христа, як Господа і Спасителя. Люди, народжені згори, отримують прощення гріхів, мир з Богом, спадкоємство в Царстві Божому та вічне життя. Ці люди і є церквою Ісуса Христа, Його тілом, незалежно від конфесійної приналежності. Якщо ми є членами тіла Ісуса Христа, то для чого нам ворогувати і сперечатись між собою? Адже ми збираємось вічно жити разом в раю. Бог не буде ділити рай на конфесійні ділянки з високими парканами. Бог любить всіх нас однаково і не робить різниці між віруючими різних конфесій. Берімо приклад з нашого Небесного Батька.

— Що спонукало вас долучитися до поширення таких написів у Тернополі?

— Життя проходить надто швидко. Одного дня воно закінчиться. Кожен з нас дасть звіт перед Богом за те, як він жив. Кожна людина, хоче вона цього, чи не хоче, зробить свій вибір "за" чи "проти" вічного життя з Богом.

Написано: “Людині належить один раз померти, а потім суд”. Не буде проміжної інстанції, де можна буде щось змінити.

В раю, так само, як і у пеклі будуть тільки добровольці. Силою туди ніхто нікого не затягне. Я не вірю в долю. Кожен з нас обирає собі долю. Ісус пропонує нам найкращу долю - прощення всіх гріхів та вічне життя з Ним. Якщо ви не полюбите Його, ви не зможете жити з Ним вічно. Церква в Біблії названа нареченою Ісуса Христа. Нареченого і наречену може об'єднати тільки любов. Ісус вже довів нам Свою любов, вмерши за нас. Більших доказів бути не може! Тепер черга за кожним з нас.

Я твердо вірю, що зустріну на небі багато людей, на вибір яких вплинули ці написи.