Блоги

  • Блог Анатолія Бабинського

    Реформа календаря?

    26 січня 2017, 12:29 | 

  • Блог Павла Павленка

    Постмайданна Україна в тисках російсько-ватиканських відносин (чи “Як нам ставитись до візитів на окуповані території апостольського нунція Клаудіо Ґуджеротті?”)

    Ватикан упродовж усієї своєї історії завжди діяв, керуючись власними геополітичними інтересами, при цьому, задля досягнення мети, міг нехтувати інтересами й окремих держав, і підпорядкованих йому церков. У випадку з Україною, Святий Престол нехтує її інтересами в угоду “вищої” мети — просуванню католицизму на Схід “канонічною територією” Московського Патріархату — окупованою, неокупованою — для нього немає різниці. Візити нунція К.Ґуджеротті тільки доводять, що незалежна Україна для Ватикану — ніщо, це лише територія, яку “поставили на кон” Москва і Ватикан у своїх геополітичних ігрищах.

    25 січня 2017, 22:08 | 

  • Блог о. Михайла Мельника

    Спасенна дорога до Бога

    14 січня 2017, 19:17 | 

  • Блог о. Петра Балога

    БОГ І МАЙЖЕ-ГЕНЕТИКА

    Зі слів одного з науковців, вчені вирішили провести перехресний аналіз посилань на патерни з базою даних для мов, і в результаті були вражені, виявивши, що моделі, знайдені в ДНК, відповідають старо-арамейській мові. Повністю декодоване повідомлення звучить так: «Вітайте, діти мої. Це – Ягве, єдиний істинний Бог. Ви знайшли тайну творіння. Тепер поділіться нею спокійно з цілим світом».

    13 січня 2017, 10:56 | 

  • Блог Дениса Горенькова

    Миссия и профессия

    Отдавая должное пятисотлетнему юбилею европейской Реформации, мы должны отдать должное и той миссионерской стратегии, которую реализовывали не только протестанты, но в которую протестанты принесли очень многое: стратегию миссии в профессии.

    12 січня 2017, 11:51 | 

  • Блог Оксани Горкуші

    Б) Сприйняття української дійсності крізь призму “глобального” виміру

    Релігія та церкви в самостійній Україні: від можливостей до здобутків у напрямку світоглядного формування й духовного зростання громадян України (частина 5)

    11 січня 2017, 23:32 | 

  • Блог о. Михайла Мельника

    Чого нам чекати в 2017 році?

    Чи не всім хочеться знати, що нас самих, нашу Україну та й увесь світ чекає в найближчому майбутньому. Христос не лише не заборонив передбачати майбутнє, а й об’явив низку ознак, за якими можна стверджувати про близький кінець земної історії людства, застерігаючи тільки від вирахування конкретного дня і години, які «ніхто не знає, ані ангели небесні, лише один Отець».

    9 січня 2017, 15:14 | 

  • Блог о. Петра Балога

    МУДРЕЦІ ЗІ СХОДУ: МІФ ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ?

    З історичної точки зору історія з мудрецями виглядає дещо напівлегендою. Тому є своєрідне припущення у біблеїстів, що ця історія – це притча. Або інакше: це перша євангельська катехиза про Христа, Царя і Спасителя всього людства. У юдаїзмі були так звані «мідраші» – коментарі правд віри, щоб наочними прикладами пояснити певні речі з Писання. Ціллю мідрашу було або вивести певні юридичні формули, базуючись на Торі, тобто П’ятикнижжі, або зглибити моральний та етичний вимір Писань. При цьому, юдейські мідраші існували у формі усній, і лише у ІІ ст. після Христа їх почали записувати, і вони стали основою для Талмуду. Іншими словами, мідраш – це усна Традиція юдаїзму (пізніше записана), яка мала теж вплив на раннє християнство. А в описаній євангельській історії з чудовним Народженням Христа, Євангелісту Матею йшлося про те, щоб більш наочно пояснити, що саме Ісус Христос є Спасителем для всього людства і що в Ньому сповнюються всі старозавітні пророцтва. Тому цей фрагмент з Євангелія від Матея 2, 1-12 (а навіть весь другий розділ Євангелія) можна трактувати, як «християнський мідраш», тобто «коментар-притчу» про вселенське значення Христа і Його об’явлення світові.

    8 січня 2017, 12:02 | 

  • Блог о. Михайла Мельника

    Що було б, якби Христос не прийшов?...

    Свято Різдва Христового в Україні дуже добре відоме чи не всім – і малим дітям, і дорослим, віруючим, та й навіть невіруючим. Та, на жаль, багато хто недооцінює значення народження Христа. І мало хто задумується над тим, а що ж означає сама подія народження Ісуса Христа та Його роль як для всього людства, так і для кожної людини зокрема. І що було б, якби Христос не народився і не прийшов на землю?...

    6 січня 2017, 23:12 | 

  • Блог Анатолія Бабинського

    Дуже християнський Конгрес

    5 січня 2017, 19:25 |