Блог Зиновія Свереди_image

Блог Зиновія Свереди

Як збудувати рідну хату на принципах СДЦ

05.03.2018, 17:08
коротке інтерв'ю на ВАТИКАН-МЕДІА

Рим. ВАТИКАН-МЕДІА: без відродження цінностей неможливе розвинути кооперацію. Без моральних лідерів та об'єднання громад навколо практичних ідей у щоденній праці. Без етики є неможливий соціально-відповіданий бізнес...А віра дає сил і натхнення. Саме вона будує необхідну довіру та атмосферу співпраці. Про це - у програмі на Ватикан-медіа Світлани Духович: гість - Зіновій Свереда, президент УКА.

 

http://uk.radiovaticana.va/news/2018/03/05/розмови_про_актуальне_(108)_відродження_кооперативного_руху/1365532

 

Сьогодні, у буремний час змін та реформ, потрібно дати людям реальну науку, об'єктивну та глибоку…не пусті ідеології і популістичні ідеї.

Людям потрібна впорядковане системне проповідництво, що формують свідомість та світогляд, а не окремі «високо-моральні» гасла чи звернення.

Потрібно, щоб, як в історичні часи, Церква відновила свою соціальну місію та практичні дії для спасіння народу не тільки від зовнішніх загроз, але і від саморуїни, породженої поділами та лже-пророками-популістами, що не турбуються про суспільне добро, а лише про особисту користь.

Не потрібно боятися робити практичні проекти на парохіях, показуючи людям реальний приклад, щоб могли повторювати навики у суспільному житті: від мистецва формування капіталів до технологічних інновацій. Бо ніхто, крім нас, цього. не реалізує. 

Про це та інше у радіо-інтерв'ю.

 

Зіновій Свереда 

facebook - Zinoviy Svereda

Останні новини