Блог Зиновія Свереди_image

Блог Зиновія Свереди

КООПЕРАЦІЯ: успішні моделі А. Шептицького

19.02.2018, 16:14
віра без діл мертва....

 

За кілька днів відбудеться всеукраїнський форум благодійників України. Дана подія буде 22 лютого 2018, адреса: Український Дім, Хрещатик 2. Біля 1 000 учасників та слухачів. Будуть представники і соціально-відповідального бізнесу, майже усі донори та асоціації, що працюють в соціальному та благодійному напрямках  в Україні.

Приємно те, що тема кооперації та соціального підприємництва все більш популярна серед громад та активістів.

Ми будемо модерувати секцію "Кооперація та соціальне підприємництво як економічна модель розвитку громадянського суспільства". Будемо говорити про соціально-економічну модель Андрея Шептицького, про роль громад та моральних лідерів у реформуванні сучасної економіки.

На основі соціального вчення Церкви, ми опрацювали нашу унікальну систему роботи з громадами та воїнами АТО, а також на практиці реалізували успішні моделі підприємств, що є продовженням клопіткої праці митрополита Андрея: за зразком кооперативів до 1939 року ми заснували кооператив ФРОНТМЕД (www.frontmed.com.ua)

Цитати з форуму:

Говорячи про таку надважливу для України галузь як сільське господарство, варто пам’ятати, що це самовіддана, кропітка щоденна праця на довгострокову перспективу. Тут як ніде стає зрозумілою потреба в кооперації та співпраці осіб/товариств/кооперативів/громад між собою. 

А ще – навчання і просвітництва щодо організації підприємництва, пошуку ресурсів для діяльності, виробництва і збуту продукції, оподаткування тощо. 

Складно? Так! Ризиковано? Звичайно! Але якщо добре все організувати, то результатами будуть задоволені всі: працівники, підприємці, громада. 

Є ще один спосіб господарювання, від якого виграватимуть і люди, і громада, і суспільство. Це – соціальне підприємництво, тобто бізнес, метою якого є вирішення соціальних проблем та реалізація людини у непростих умовах.

То ж долучайтеся до відкритої дискусії "Кооперація та соціальне підприємництво як економічна модель розвитку громадянського суспільства", яка відбудеться 22 лютого 2018 року в Українському домі.

Учасники:
• Тетяна Василик, директор, секретар правління БО "БФ "Зміцнення громад".
• Василь МІРАКІН (Vasyl Mirakin) , соціальний підприємець.
• Олена НІВЕРЧУК, головний бухгалтер у ФронтМед

Модератор:
• Зіновій СВЕРЕДА (Zinoviy Svereda), президент Український Кооперативний Альянс.

Реєстрація за посиланням: http://events.ufb.org.ua

 Запрошуємо усіх.

З повагою, Зіновій Свереда

 Президент Українського Кооперативного Альянсу.