Блог священика Василя Ткачука_image

Блог священика Василя Ткачука

Воцерковлена діанетика

10.02.2012, 15:57

Мало хто не чув: «Хочеш стати мільйонером – заснуй власну релігію». Слова ці, стали, фактично, «народною мудрістю», а їхній автор, з успіхом, який перевершив його всі найсміливіші очікування, втілив своє гасло в життя, ставши при цьому мультимільйонером. Останні десятиліття, доводиться спостерігати, як захоплені вдалим прикладом, цим шляхом намагаються вторувати чимало інших і для багатьох, він вияви вився теж далеко не безуспішним. Що вартує тільки історія «нашого земляка» Сандея Аделаджі чи Олександра Лєдяєва в Ризі. Саме це прагнення, заробити свій мільйон і є найчастішою причиною того, що як біологи, які спостерігають за поділом найпростіших, так і ми, з жахом спостерігаємо за постійним поділом християнських громад та створенням новітніх сект та різноманітних рухів.

І що дивно, скільки би нових спільнот не виникало, завжди знайдуться ті хто до них увійдуть. Хоча як може бути інакше, коли ті, хто в якусь мить об’являють себе новітніми месіями, із запалом та ревністю, повторюють за автором вище наведеної цитати: «Мені подобається допомагати людям, і я вважаю найбільшою насолодою життя бачити, як людина звільняється від тіней, які затьмарили її дні.» А його послідовники, ще з більшим пієтетом, описують позитивні якості свого духовного вождя: «Його спадщина мудрості дозволяє кожному здійснити найпотаємніші мрії про щастя і духовну свободу. Це спадщина, залишена в письмових роботах, налічує десятки мільйонів слів».

Для тих, хто ще не здогадався про кого йде мова, назву ім’я цього «дивовижного» (чи радше злого) генія: письменник-фантаст середини минулого століття, а в подальшому, засновник діанетики, з якої виросло релігійно-філософське вчення саєнтології – Рон Хаббарт. Немає потреби писати його біографію, при бажанні кожен цікавий, з легкістю знайде все це в інтернеті, щоправда інформація цілковито суперечлива, в залежності від того, хто саме її записує. Тому, цікава не офіційна біографія цього письменника і те, що про нього пишуть його послідовники, а саме те, що вони про нього замовчують.

У великій мірі, таку можливість пізнати, маємо завдяки особам, які були пов’язані з засновником секти і на собі відчули, усю «глибину духовності» цього вчення. Найбільш яскравим і на сьогодні ще живим свідком, служить особистий секретар Рона Хаббарта, Джеррі Армстронг. Чому, на сьогодні ще живим свідком? Організація вважає Джеррі Армстронга своїм ворогом № 1. На нього шість разів відбувалися замахи в США і в Німеччині. Проти нього ведеться кампанія «чорного піару» в інтернеті». Напевно, вони мають причини його переслідувати. Якщо на самому початку, Рон Хаббарт, говорив про мільйон (мільйони) доларів то на сьогодні, «церква» саєнтологія володіє статками, який і порахувати ніхто не в силі, але за свідченням експертів, цифра ця, уже давно перейшла за кілька мільярдів.

Джеррі Армстронг, став членом організації в 1969 році. Перебував у ній, близько п’ятнадцяти років, до часу поки у його руки не попали особисті записи та щоденники засновника секти. Саме з них він дізнався, хто ховається під личиною добродійника людства. І тепер він має повне право заявляти: «Справжнє джерело саєнтології - це прямий зв'язок з окультизмом і сатанізмом, який він перейняв у Парсенса, учня європейського сатаніста А. Кроулі.» Саєнтологія: «руйнує моральність і психіку окремої людини, замінюючи людські уявлення системою координат Хаббарда. Вона руйнує сім'ї, прагне зруйнувати бізнес. Вона несе загрозу суспільствам і державам, в яких вона діє. Методи секти - порушення законів і прав людини на всіх рівнях: від тотального шпигунства до прямих злочинів, таких як викрадення людей, утримання їх у саєнтологічних в'язницях і навіть вбивство.»

За словами Армстронга, Хаббард був нарцісистом і соціопатом: «Він, звичайно, мав якийсь шарм, коли цього хотів, але постійно тримав усіх у напрузі, а якщо йому щось не подобалося, то він приходив в страшну лють. Хаббард був нещадний з будь-якою людиною, який говорив щось проти його думки. Це був патологічний брехун в масштабах Гаргантюа.»

А тепер, щодо причини з якої я подаю даний матеріал у блозі. Рекламу вчення Рона Хаббарта, а точніше його псевдовчення «Діанетики» надрукувати, де б ви подумали, – у брошурі «Сівач» за грудень 2011 року. Хто видає цей «збірник проповідей і катехизи» - невідомо. На ньому тільки напис: «Львів» і номер абонентський скриньки, ще на першій сторінці написано, що видається з благословення Блаженнійшого Любомира, але чомусь видається, що це благословення до «Сівача» має таке відношення, як благословення покійного владики Софрона Дмитерка до тих численних книг, які видаються в останні кілька років на Галичині. Владики вже немає більш як три роки, перед тим від багато років пролежав важко хворий і був нездатен ані читати та рецензувати, ані благословляти видання, а при цьому число нових книг з його благословенням тільки збільшується. Висновок напрошується один - або тут справа не обходиться без потойбіччя і спіритизму, що як розуміємо – повне безглуздя, або швидше всього - це звичайне маніпулювання авторитетом покійного єпископа. А шахрайство і релігійна книга – речі не дуже сумісні.

 

На останок, кілька цитат для тих, хто мало знайомий із вченням Рона Хаббарта і не проти дізнатися про більше. В противному випадку, реклама про нього на сторінках релігійних видань тим «Сівачем», не завершиться:

«Робіть гроші, робіть гроші, робіть більше грошей, робіть ще більше грошей, заставляйте інших працювати, щоб і вони виробляли для вас гроші». Л. Рон Хаббард, Офіційне послання, 9 березня 1972 р.

«Цей всесвіт - це жахливий і смертельний всесвіт. Лише сильний виживає в ному, лише безжалісний може ним володіти.»

«Саєнтологія дає повну свободу, але вона повинна встановлювати владу і авторитет з метою тотальної дисципліни. Інакше саєнтологія не виживе.» Л. Рон Хаббард, Офіційне послання, 5 січня 1968 р.

«Ми відкрили ряд нових способів перетворювати людей на рабів». Л. Рон Хаббард, 20-а лекція Філадельфійських докторських курсів 1952 р.

«Єдиний спосіб, яким ви можете контролювати людей, — це брехати їм. Ви можете записати це в свою книгу великими заголовними буквами. Єдиний спосіб кого-небудь контролювати — це брехати їм. Коли ви виявите, що хто-небудь бреше вам, знайте, що він намагається контролювати вас... тому що, якщо вам повідомити досить дезінформації, ви будете опущені за шкалою тонів так, що вас можна буде контролювати... ви не зможете кого-небудь контролювати, якщо не повідомлятимете йому купи брехні».

Л. Рон Хаббард, Техніка 88.

більше можна знайти тут: http://www.k-stine.ru/sects/scientology/scientology_behar.htm