Блог Ольги Рибачук_image

Блог Ольги Рибачук

«В нас є надія!» – Інститут релігійних наук в Києві святкує свій 20-літній ювілей

04.09.2012, 08:06

В суботу, 8 вересня 2012 року, в Києві відбудеться урочисте відкриття нового навчального року і святкування 20-ліття діяльності Інституту релігійних наук св. Томи Аквінського на теренах України. Ця подія збере разом на Якіра, 13 не тільки вітчизняних викладачів, студентів, дослідників у царині теології, філософії, релігієзнавства, але й їхніх закордонних колег.

Інститут релігійних наук св.Томи Аквінського в КиєвіВ суботу, 8 вересня 2012 року, в Києві відбудеться урочисте відкриття нового навчального року і святкування 20-ліття діяльності Інституту релігійних наук св. Томи Аквінського на теренах України. Ця подія збере разом на Якіра, 13 не тільки вітчизняних викладачів, студентів, дослідників у царині теології, філософії, релігієзнавства, але й їхніх закордонних колег.

Так, професор філософії з Папського університету Йоана Павла ІІ в Кракові, монах-домініканець Ян Анджей Клочовський ОР, прочитає відкриту лекцію на тему «Негативна антропологія». А почесний гість з Апостольської столиці, декан Папського університету «Ангелікум» в Римі Джозеф Аджіус ОР, прибуде з привітаннями від поважної академічної установи, історія якої вже налічує 432 роки, своєму афільованому членові в Києві, Інституту релігійних наук. Який, хоч і є набагато молодшим, проте вже протягом чверті століття дбайливо впроваджує в життя тут, у Києві, найвищі стандарти класичної теологічно-філософської освіти за римською навчальною програмою, оскільки він є частиної не тільки української, але й світової, європейської культури.

Wojciech Surówka

 

«Освіта, яку тут можна отримати, – пояснює директор Інституту Войчех Суровка ОР, – це те, що допомагає мені стати кращою людиною. Тому що богословські й філософські питання – це питання, що хвилюють усіх, а не тільки богословів й філософів. Тож займатись цими питаннями повинен, на мою думку, кожен».

 

 

 

 

Особливу увагу організатори заходу приділили можливості спілкування студентів, викладачів та гостей Інституту в неформальній атмосфері. Так, душпастир Інституту, Петро Октаба ОР, влаштує для всіх бажаючих прогулянку осіннім Києвом. А після вручення директором Войчехом Суровкою ОР дипломів випускникам і залікових книжок першокурсникам відбудеться відкриття фотовиставки, присвяченої історії Інституту релігійних наук в Києві, презентація часопису Інституту «Колегія» та фуршет.

Завершиться святкування виступом самобутнього і вишуканого ансамблю старовинної музики «Silva Rerum». Сучасна людина не тільки шукає сенс життя і Бога, займаючись теологією і філософією, але й потребує впорядкованості й гармонії, яку знаходить в дивних чарівних мелодіях, що лунають до нас з глибин століть. Київський ансамбль «Silva Rerum», який було створено в 1993 році, відтворює автентичне звучання музики минулого. Колектив – учасник багатьох фестивалів старовинної музики.

silva_rerum

З повною програмою святкування відкриття навчального року і 20-ліття Інституту релігійних наук в Україні можна знайти на сайті Інституту.

 

Запрошуємо всіх бажаючих розділити з нами радість від того, що було в минулому, і побачити надію, яка чекає на нас в майбутньому!


Адреса: вул.Якіра, 13 (ст.м. «Лук’янівська»), актова зала Інституту релігійних наук св.Томи Аквінського в Києві (1 поверх).

Сайт Інституту релігійних наук

Сторінка Інституту в фейсбуці

Останні новини