Блоги

  • Вчителю, навчи себе сам

    XXI століття християнської ери. Після десятиліть комуністичного безбожництва в Україні відкрито десятки середніх і вищих духовних навчальних закладів. Та чи справді вони є школами Ісуса? Чи духовність професорів і вихованців цих шкіл є свідченням життя в Святому Дусі? Чи є це основним і найважливішим, чим живуть ці школи і до чого готують майбутніх духовних учителів?

    27 жовтня 2013, 15:24 | 

  • Під Твій покров прибігаємо

    Людство завжди прагнуло шукати захист: від хворіб, різних стихій природи, ворогів і т.д. Від хворіб винайшли ліки, від стихій - міцні, надійні будівлі, від ворогів - зброю (армію). А нам, християнам, від чого і в кого треба шукати захист? Від гріха і ворога людських душ - диявола. А надійний захист і покров ми можемо знайти в Пресвятої Богородиці.

    13 жовтня 2013, 22:58 | 

  • Величаємо Хрест Твій святий

    Дорога до Царства Небесного проходить виключно через хрест. Це може бути хвороба, невдача, зрада і т.д. І такий хрест Господь дає кожному для нашого ж блага, яке, на жаль, ми можемо не одразу зрозуміти. "Хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе, і візьме хрест свій, і за Мною йде" (Мк. 8, 34). Тому буде помилкою в земному житті шукати тільки вигод, комфорту, успіхів, зовнішнього благочестя, тим самим ухиляючись від свого хреста. Як казав ігумен Нікон Воробйов (1894-1963), що "в останні часи люди будуть спасатися терпіннями і скорботами".

    26 вересня 2013, 22:32 | 

  • Різдво Пресвятої Богородиці

    Часто ми докладаємо багато зусиль для досягнення якихось земних цілей чи вигод, при цьому зубуваючи про духовну складову в нашому житті. Таким чином земне заполонює наш ум і в нас вже перемішана ієрархія цінностей, Бог є зміщений чимось іншим з першого місця. Не так було у свв. праведних Йоакима й Анни, адже Господь постійно був центром їхнього життя. Тому така вірність Богові та чеснотливе скромне життя принесло свій плід - народження Матері нашого Спасителя Ісуса Христа.

    21 вересня 2013, 00:30 | 

  • Ціна правди

    Правда... Кожен з нас хоче, щоб вона була на його боці, при цьому забуваючи, що вона не схиляється вліво чи вправо, тому, що Правда є непохитною, єдиною, а нею є - Ісус Христос!

    11 вересня 2013, 09:46 | 

  • Будує, єднає і спасає тільки любов

    30 червня 2013, 15:33 |