Блог о. Михайла Мельника_image

Блог о. Михайла Мельника

Зцілення, сотворене Богородицею

18.11.2013, 07:32

Чудо... Кожна людина може його розуміти по-різному. Для когось чудом є народженням нового життя, для іншого вдало склавшись обставини в тяжкій ситуації, ще для інших - вислухана молитва, та для більшості з нас коли чуємо слово "чудо", то здогадуємося про якесь фізичне чи духовне зцілення.

В Сирії у православних християн с монастир «Свята Богородиця Сейдайная» («Сейдайная» на арабській означає «Владичиця», «Пані»), і дуже багато бездітних звертається до Її чудотворної ікони, яка міститься в цьому ж монастирі. Там їм дають спожити олію від чудотворної ікони, і тоді Свята Марія звершує над ними чудо. Хто йде до Неї з вірою — чи то християнин, чи мусульманин — отримує бажане.

Вже від самого Благовіщення, коли Марія прийняла Божий Мир у Своє серце, а істинного Миротворця – до Свого лона, Вона все Своє життя з повною відданістю і цілковитою жертовністю служила Небесному Миротворцю. А сотні й тисячі об'явлень, чудесних зцілень, різних попереджень від усяких бід і рятівних знаків по всьому світу протягом віків красномовно свідчать, що і після Свого успіння (смерті) Пресвята Богородиця несе рятівний мир всім, хто його потребує, хто твердо вірить, непохитно надіється і щиро просить її помочі.

Це, зокрема, потверджує неймовірно велике чудо, яке сталося в Сирії в грудні 2004 року і сколихнуло всі арабські мусульманські країни. Хочу підкреслити й наголосити щодо дійсності і правдивості цієї незбагненної моторошної і навіть шокуючої події. Все було детально досліджено, вивчено й проаналізовано. Тим більше, і це надзвичайно важливо, що розслідування проводили якраз ті, котрі, згідно зі своїми релігійними переконаннями, а отже, упереджено від самого початку, були категорично проти визнання цього чуда, тому прискіпливо шукали найменшу підозру і причину якоїсь неправди чи фальшування.

Найперше необхідно врахувати й зважити на те, що іслам не залишає мусульманину ніякого виняткового права залишити, за наукою Корану, цю єдину істинну й спасенну релігію і перейти до іншої. Кожен вірний скоріше дасть себе вбити, аніж зрадить свою віру. Тільки смерть або смертна кара можуть вивести людину з ісламу. А кожний імовірний зрадник – це найбільша ганьба для родини і для всіх мусульман. Тому кожен принижений і осміяний зрадою має за велику честь і гідність та героїчний подвиг вбити найрідніших: батька чи матір, сина чи дочку, братів чи сестер – кожного мусульманина-зрадника. Доречно принагідно згадати, що батько і мати з радістю віддають своїх навіть маленьких дітей до шкіл терористів-смертників безсумнівно вірячи, що, вбиваючи невірних і загинувши при цьому, їхні душі потраплять до раю.

А ось і сама історія чуда, яку на різних мовах можна прочитати за адресою: http://www.pigizois.net/agglika/the_miracle_in_siria.htm

В грудні 2004 року один молодий багатий араб-мусульманин із Саудівської Аравії разом зі своєю дружиною вирушили у туристичну поїздку до сусідньої Сирії. Там вони хотіли відпочити і, головне, відволіктися від найбільшої своєї проблеми вже минуло десять літ, як вони одружені, а дітей немає.

Скільки за той час вони відвідали наймудріших лікарів і знахарів, та все даремно. Його батьки все більше наполягали і примушували взяти другу дружину. Тим більше, що, за законом Корану, кожен мусульманин має право мати чотири законних дружини. Та він, без жодного сумніву, дуже любив свою дружину, а про іншу не думав і навіть не хотів чути.

І ось вони вже тиждень у Сирії. Весь той час їх обслуговує й знайомить з цікавими історичними місцями водій таксі. Через тиждень він зважився запитати, чого вони, відпочиваючи, сумні й невеселі, і чоловік розповів всю правду про причину їхнього смутку. Тоді водій-мусульманин, вибачившись, що радить звернутися до святих іншої релігії, розповів, що тут, у Сирії, у православних християн є монастир «Свята Богородиця Сейдайная» («Сейдайная» на арабській означає «Владичиця», «Пані»), і дуже багато бездітних звертається до Її чудотворної ікони, яка міститься в цьому ж монастирі. Там їм дають спожити олію від чудотворної ікони, і тоді Свята Марія звершує над ними чудо. Хто йде до Неї з вірою чи то християнин, чи мусульманин отримує бажане.

Натхнена цією, розповіддю,саудівська подружня пара попросила водія відвезти їх туди і, якщо звершиться над ними чудо, обіцяли дати водію 20000 доларів та 80000 пожертвувати на монастир. Отож вони відвідали цей жіночий монастир поблизу Антіохійської патріархії, звершивши все необхідне, і повернулися додому в Саудівську Аравію, після чого дружина зразу ж завагітніла. У відповідний час народився чарівний, гарний, здоровий хлопчик, і обоє були переконані, що це чудо Пресвятої Богородиці.

Безмірно радісний батько зателефонував у Дамаск знайомому водію і попросив через два тижні чекати його в аеропорту Дамаска, бо народився син, і він прибуде сповнити свою обіцянку. Та водій задумав здійснити злий намір і взяв із собою на зустріч ще двох приятелів. Нічого не підозрюючи і не відчуваючи ніякої біди, молодий щасливий батько пообіцяв дати і цим двом приятелям водія по десять тисяч доларів... Та вони з аеропорту замість того, щоб їхати у монастир, завезли гостя в безлюдне місце і жорстоко вбили, відтявши голову та інші члени тіла. Забравши гроші, вкинули бездиханні останки до багажника і поїхали шукати іншого безлюдного місця, щоб їх там заховати. Та щось сталося з авто і воно зупинилося посеред дороги. Всі троє вийшли подивитися. У цей час біля них зупинився інший автомобіль, з якого вийшов молодий чоловік і запропонував свою допомогу (очевидно, добре розумівся на машинах) та здивувався, коли йому грубо відмовили. Він відчув якусь біду, про це свідчили стривожені й злі погляди. І тут, проїжджаючи, чоловік побачив, що з багажника їхньої машини тече кров. Від'їхавши подалі, він повідомив про це поліцію. Незабаром приїхали поліцейські і, побачивши на дорозі кров, наказали відкрити багажник. Як тільки відкрили – з нього піднявся і ступив на дорогу чоловік. Він увесь був у крові, але дихав.

— Тільки що, сказав він, Пресвята Богородиця зашила останні шви на моїй шиї, ось тут, спереду, і показав адамове яблуко на своїй шиї, після того, як спочатку зшила все моє тіло! Побачивши його живим, таксист і двоє його приятелів зразу ж збожеволіли, і їх у наручниках повезли в психіатричну тюрму. Вони всю дорогу як біснуваті кричали: «Ми тебе вбили, порізали на куски, відрізали голову, як ти залишився живим?!».

«Воскреслого саудівця оглянули судові лікарі, експерти-криміналісти і всі однозначно заявили, що він щойно зарізаний і тільки що зашитий і своїми підписами засвідчили явний факт чуда: шви були явні і всім очевидні! Чоловік виглядав неначе оце зараз «зібраний».

Відтоді воскреслий став відкрито проповідувати: «Пресвята Богородиця силою Свого Сина воскресила мене».

Він разом з рідними поїхав у монастир в Сирії, де молилися і дякували Пресвятій Марії, і на, знак безмежної вдячності пожертвував на монастир майже мільйон доларів.

І сьогодні, коли запитують уже добре відомого саудівського араба про чудо, він завжди починає розповідь словами: «Коли я ще був мусульманином, зі мною сталося таке...».

Воістину великий і дивний Господь у святих Своїх. У них і через них прославляється святе Його ім'я. А Пресвята Богородиця являє приклад і закликає наших матерів, сестер і дочок до найвищої гідності – як і Вона – вірно й жертовно служити нашому Спасителю Ісусові Христу.

Останні новини