Олександр Самрук, думки для блогу_image

Олександр Самрук, думки для блогу

Міцна сім’я – міцна держава, або перший «Тиждень Подружжя» у Луцьку

25.05.2011, 12:23
ВОБФ «Переображення» та інші волинські громадські та релігійні організації за підтримки міської влади вперше в Луцьку організували та провели акцію «Тиждень Подружжя»

Нині інститут сім’ї в Україні переживає кризу. Про це свідчать і статистика розлучень, і сльози дітей, що страждають від насилля в сім’ї, і відсутність цілеспрямованої підготовки молодят до подружнього життя при РАГСі, і відсутність комплексної роботи на державному рівні для покращення мікроклімату в родинах.

Аби хоч якось допомогти лучанам у вирішенні надважкого питання, ВОБФ «Переображення» та інші волинські громадські організації за підтримки Луцької міської ради, луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і євангельських церков вперше в Луцьку організували та провели акцію «Тиждень Подружжя», аби впродовж цілого тижня зробити подружжя та шлюб головними темами в суспільстві, об’єднавши для цього зусилля медіа та журналістів, громадських організацій, державних та недержавних інституцій, церков, бізнесу та всіх небайдужих до цієї теми людей.

Акція вдалася – було проведено багато програм та заходів – говорили про сім’ю на телебаченні та радіо, в церквах, на майданах, теми піднімали та обговорювали друковані видання, Інтернет ресурси. Було відкрито спортивно-ігровий комплекс «ДоброДІЙ», проведено пішу ходу в підтримку сімейних цінностей, на музичних концертах гуртів «Місія 3:16», «7 kRock» та «Божий град» обговорено питання стосунків подружжя, проведено багато навчань та тренінгів, сімейних зустрічей, на яких розглядали «за» та «проти» сімейних стосунків та шукано шляхи їх покращення.

«Конституція України», головний правовий документ країни стверджує: «Шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Кожен із подружжя має рівні права і обов’язки у шлюбі та сім’ї... Сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою. (Стаття 51). Біблія, основна книга християн будь-якої конфесії, проголошує: «Тож, що Бог спарував, людина нехай не розлучує!» (Біблія, Євангелія від Марка 10 розділ, 9 вірш).

Потрібно ще провести багато подібних акцій, аби донести до свідомості кожного громадянина України, що будь-які вчинки сьогодні матимуть свій відголосок завтра, адже що ми сіємо, те й пожнемо.

Лише при зміні мислення громади в цілому зміниться рівень стосунків у сім’ї, що позитивно впливатиме на майбутні покоління.

А що з цього приводу думаєте Ви?

Останні новини