Олександр Самрук, думки для блогу_image

Олександр Самрук, думки для блогу

Потрібні зміни, або «Молодь за здоровий спосіб життя»

04.11.2010, 12:00
Думки стосовно популяризації здорового способу життя

У середу, 3 листопада, мав можливість разом зі своїми друзями головою фонду «Переображення України» Миронюком П.Г., його заступником Лясніком В.М., директором студії «Правда PRO» Шараєвським С.А. брати участь у парламентських слуханнях про становище молоді в Україні на тему: «Молодь за здоровий спосіб життя», які відбувалися у сесійній залі Верховної Ради України.

Слухання транслювалися на загальнонаціональному телеканалі та загальнонаціональному радіоканалі, а ми перебували там особисто.

На жаль виступити нам так і не вдалося, оскільки більше говорили представники Міністерств, Верховної Ради, проте хочу поділитися нашими пропозиціями щодо покращення профілактики негативних звичок у молодіжному середовищі та пропагуванню здорового способу життя:

1. створити на загальнодержавному рівні, а також в областях робочі групи, які проаналізують напрацювання громадських організацій у сфері популяризації здорового способу життя, що мають позитивний досвід та реальні результати своєї роботи, щоб і надалі пропагувати програми, які основані на християнських цінностях та сприяють поширенню духовності та моральності українців. Бо, нажаль, часто в державі спостерігається тенденція до втілення програм, які можна було б узагальнено назвати «Сліпий веде сліпого»;

2. вбачаємо за доцільне створити при відповідних державних структурах базу профілактичних матеріалів: фільмів, посібників, брошур та інших ресурсів, для виховання молодого покоління, популяризувати їх через ЗМІ та рекомендувати вищезгадану продукцію для проведення виховної роботи у навчальних закладах України;

3. звернути увагу на необхідність надання державної підтримки громадським організаціям, які працюють у напрямку реабілітації алко та наркозалежних, оскільки існує багато, для прикладу, християнських реабілітаційних центрів, що роками успішно займаються з вищезгаданим категоріям населення, проте не мають державного фінансування. Подібні заклади працюють автономно, проте якщо сприяти їхньому розвитку, вони зможуть допомагати більшій кількості людей;

4. регулярно проводити подібні слухання на місцях, аби представники владних, громадських та релігійних організацій дізнавалися про напрацювання у сфері пропагування здорового способу життя та плідно співпрацювали разом.

Вірю, що завдяки зустрічам влади та громадських організацій буде зроблено більше, аби формувати в свідомості народу християнські цінності та популяризувати здоровий спосіб життя. А що про цю тему думають читачі?


Прес-служба ВБФ «Переображення України»
Олександр Самрук
+38(0332)76-72-34
bfpu.org

Останні новини

Вчора