Блог Наталі Фещук_image

Блог Наталі Фещук

Кандидати до Червоної книги

16.05.2014, 17:10

Адріано Челентано, Енніо Морріконе, Кріс Норман, Раймонд Паулс, Софія Ротару, Анна Герман довели: справжнє подружжя (моральне, християнське) існує навіть там, де його хочуть підмінити іншими цінностями. (Присвячується Міжнародному дню сім’ї, котрий відзначається 15 травня).

Адріано Челентано, Енніо Морріконе, Кріс Норман, Раймонд Паулс, Софія Ротару, Анна Герман  довели: справжнє подружжя (моральне, християнське) існує навіть там, де його хочуть підмінити іншими цінностями. 
(Присвячується Міжнародному дню сім’ї, котрий відзначається 15 травня).

 

Не секрет, що особливу  довіру і захоплення  завжди викликають люди,  які створили шлюб раз і назавжди. А якщо йдеться  ще й про музикантів – то у наш час це майже герої, так би  мовити,  кандидати до Червоної книги. На відміну від тих, хто змінював партнерку (це слово тут доречніше, ніж дружина чи кохана) так часто, як пиcав нові пісні, видавав альбоми… Але, звичайно, і на жаль,  таких творчих людей у сучасному шоу-бізнесі – майже 90 відсотків. Зрозуміло, чому їхні біографії  такі насичені. Ось, для прикладу, якщо ви заглянете у Вікіпедію на сторінку про відомого британського співака Рода Стюарта, то у розділі «Приватне життя» навіть накреслено таблицю, аби читачі могли легше орієнтуватися, з якими жінками (а їх було у музиканта шість чи  сім) він жив і коли. Подібних прикладів, на жаль, не мало. Що ж це насправді означає, пише французький священик і письменник Мішель Квас:
«Сучасні люди не вміють і не хочуть зобов'язуватися на все життя. І це - дуже велика слабкість. Любов не «пробується», над нею не можна проводити дослідів. Бо якщо чоловік і жінка вирішать перевірити, чи їхня любов буде тривалою, вони виявлять, що ця любов є несправжньою».


Якось випадково натрапила на статтю в одній із газет про відомого італійського композитора- сучасника Енніо Морріконе. Вона присвячувалася ювілею композитора. І в ній італієць розповідав що не уявляє свого життя, зокрема, без ранкової кави, яку йому щодня робить дружина Марія. І так вже більше 50 років. Уявіть: ціле півстоліття!
Пам’ятаю, як рік тому отримала редакційне завдання взяти інтерв’ю у пари, яка святкувала 60 років подружнього життя. Але на запитання, які секрети такого довгого шлюбу, як вдалося зберегти сім’ю, чи ніколи не сварилися,  двоє стареньких людей лише посміхалися один до одного… Адже насправді всі найпрекрасніші, а головне найсправжніші речі у світі ніколи не можна пояснити словами чи зробити предметом обговорення багатьмільйонної публіки. Тому  так багато гучних і порожніх слів там, де справжні цінності  насправді- несправжні.
Напевно, багато людей  дивилися серіал про відому польську співачку Анну Герман «Тайна білого ангела». Власне, про її трагічне (але водночас і щасливе) життя було відомого і до того, адже співачка була дуже популярною  в колишньому Радянському Союзі. На піку своєї слави, в Італії, вона потрапила у страшну автокатастрофу. Травми, переломи, все  тіло у гіпсі… Лікарі не давали жодних прогнозів. Збігнєв Тухольський – тоді ще її майбутній чоловік,  не відходив від співачки ні на хвилину - доки вона  не стала на ноги. Народивши сина, Анні Герман через кілька років померла. А її чоловік досі не одружився, живе у Польщі один… Хай ці короткі історії із життя відомих людей спонукають всіх теж ставати взірцевими родинами.

Енніо Морріконе.
Відомий італійський композитор і диригент. 84 роки. Один з найвідоміших композиторів кіно. Його найзнаменитіші мелодії – до фільмів «Професіонал» та «Спрут». Морріконе – атвор музики до художнього фільму про Папу Івана Павла II – “Кароль. Людина, що стала Папою» і «Кароль. Папа, що залишився людиною».
Друзі композитора говорять: «Енніо – дуже дисциплінована людина. А його дружина Марія створює для нього вдома таку атмосферу, що ніщо не заважає йому творити». Енніо і Марія разом 58 років!!!!!!!! Кожного дня Енніо прокидається дуже рано, йде за свіжими газетами і чекає, коли прокинеться дружина. Композитор каже: «Я не уявляю свого ранку без Марії і кави, яку вона готує». Відомий композитор – турботливий і ніжний чоловік. З Марією у них 4 дітей. Вони познайомилися в 1950 році, а  в 1956-му –  обвінчалися в церкві в Римі. Для Енніо Марія – єдина жінка всього його життя, мама його дітей і перша порадниця у всьому. Вона часто їздить з ним у його поїздки. Проте, як каже Марія, її чоловік не любить кудись далеко і надовго від’їжджати. 

Софія Ротару.
Найвідоміша співачка на території колишнього Союзу. 65років. Співає українською, російською та молдавською мовами. Свою творчість розпочала з пісень відомого українського композитора «Володимира Івасюка». Її візитна картка – пісня «Червона рута», яка стала відомою у світі.

Сорок років на сцені  і -  жодних любовних інтриг, жодних скандалів чи пліток у пресі. Все життя Софія Ротару прожила з одним чоловіком – Анатолієм Євдокименком. Він помер 11 років тому, і всі ці  роки співачка живе одна, присвячуючи час внукам.
Анатолій вперше побачив Софію на обкладинці журналу «Україна» - як переможницю пісенного конкурсу. І одразу закохався. У 1968 році вони одружилися. Жили у Чернівцях, де працювали разом в ансамблі,  і де народився їхній син. Софія Ротару на все життя запам’ятала слова мами, які вона сказала їй перед весіллям: «Запам’ятай, виходиш заміж – значить ти повинна бути із цим чоловіком все життя». Анатолій Євдокименко став для Софії  продюсером і режисером всіх її концертів. Одного разу Софія сказала: «Анатолій для мене – все, я без нього – як без рук. Коли ми зустрілися, я не одразу зрозуміла, що це – мій єдиний чоловік. Але тепер я точно знаю, він для мене – подарунок долі».  А Анатолій Євдокименко якось пожартував: «Соня прекрасно співає, але ще краще вона вдома готує». Після смерті Євдокименка журналісти чекали сенсації і думали, з ким закрутить роман Софія Ротару.   Але співачка і досі не зраджує своєму єдиному коханню…


 Адріано Челентано.
Італійський актор і співак. 75 років. Його найвідоміші хіти – «Confessa»,
 «Susanna»,  «Soli», « Il Tempo Se Ne Va»…  У 1970 році переміг на фестивалі у Сан-Ремо з піснею «Chi non lavora non fa l’amore», яку виконав разом із дружиною Клаудією Морі.  
У 2013 році Челентано і його дружина Клаудія Морі  відзначили  золоте весілля: 50 років разом. Як писали італійські газети, десять років тому подружжя дуже гарно відсвяткувало 40-річчя шлюбу. Але лише у колі рідних і  найближчих друзів, які отримали на це свято запрошення зі словами «І сьогодні ми все ще любимо один одного».  
Шлюб Челентано і Морі – один із найміцніших у світі сучасного шоу-бізнесу. Вони познайомилися в 1963 році на зйомках фільму. Він був вже відомим актором, вона -  акторкою-початківцем. А вже через рік вони повінчалися. Цікаво, що коли Адріано і  Клаудіа святкували 40-річчя шлюбу, священик, який їх вінчав, був на їхньому святі і навіть відслужив з цього приводу  Месу. А потім співак майже годину провів у конфесіоналі у розмові зі священиком. 
Клаудіа відмовилася від власної кар’єри  - для того, щоб займатися справами чоловіка. Зараз Клаудіа для Челентано все – продюсер, адвокат, секретар і повар. І, як кажуть друзі пари, все це вона робить успішно. У них троє дітей, і вже багато років Челентано уникає публічності.

Раймонд Паулс.
Відомий латвійський композитор, піаніст. 77 років.  Він написав  багато пісень, які виконували найвідоміші співаки колишнього Радянського Союзу. Автор багатьох інструментальних мелодій. Одна з яких – мелодія до фільму «Довга дорога в Дюнах».

З Дружиною Світланою вони разом  51 рік. Познайомилися в 1961 році в Україні,  в Одесі. Потім Раймонд написав Лані листа і запросив в Латвію, в Ригу. Два тижні вони провели разом, а потім – безкінечні телефонні розмови. Після пропозиції  руки і серця і Лана переїхалда в Ригу назавжди. Зараз вона відмінно володіє латвійською мовою і прекрасно знає історію Латвії.  Справжнім горем для молодої сім’ї став алкоголь, Паулс не міг себе стримувати. І його всі покинули… Всі, але тільки не Світлана.  І коли Раймонд побачив новонароджену доньку Анетту, він заплакав і поклявся ніколи більше не пити. А Лана зрозуміла, наскільки сильно вона любить свого чоловіка. Але…  Потім було друге випробування: всесоюзна слава і плітки про роман з відомою співачкою. Але Лана знала: сім’я для Раймонда – все, все інше – лише розмови.
- У мене немає друзів, - каже Раймонд Паул. – Ми з дружиною живемо дуже закрито. Але живемо разом так багато років, що для людей музики  – це рекорд. Дехто мене навіть називає ненормальним, але мене це не хвилює. Коли я вперше побачив Лану – українку, одразу оцінив її розум і красу. Ми знайшли дуже правильну форму спілкування один з одним. І те, що ми зберегли сім’ю – це її заслуга.


Крім Норман.
Англійський рок-співак. Колишній соліст легендарної групи «SMOKIE». Відомі хіти: "If You Think You Know How to Love Me", "Don't Play Your Rock 'N Roll to Me", "Oh Carol", "Living Next Door to Alice”.


І сьогодні Кріс Норман – одна із найвідоміших особистостей у світовій рок-музиці, щороку він дає більше ста концертів. Але незважаючи на величезну популярність, на запитання «Твій найщасливіший день в житті», співак відповідає: «Коли я одружився з Ліндою». Сорок один рік  Норман нерозлучний зі своєю першою і єдиною дружиною Ліндою.
Він випадково зустрівся з нею очима, стоячи на сцені в 1967 році. Це був один із перших концертів Кріса і його групи “Essence" в маленькому шотландському містечку Елджін, в пивному барі "Tower". Серед глядачів випадково опинилася дівчина з довгим білим волоссям – Лінда МакКензі. Її взяла із собою подруга. Їй було 20, йому – 17. Кріс зустрівся з цією дівчиною наступного дня. Симпатія була взаємною, з чого і  народилося кохання на все життя. У 1970-му вони одружилися. Лінда їздила з Крісом на всі концерти в Англії.
Крім Норман також – один із набагатодітніших батьків у світі шоу-бізнесу. У пари народилося п’ятеро дітей. Щоправда, найстарший син у 2001 році загинув в автокатастрофі. З 1986 року Норман із дружиною  живуть на острові Мен – між Англією та Ірландією. Там Кріс побудував студію. Він багато гастролює, дає концерти. Але каже, що лише дружина і діти роблять його найщасливішим!

Останні новини