Блог Тетяни Шпайхер_image

Блог Тетяни Шпайхер

Про ситуацію із інтерв’ю з владикою Антонієм

15.01.2014, 18:45
Ситуація, що склалася з інтерв’ю з Владикою Антонієм Паканичем (http://risu.org.ua/ua/index/blog/~admin/54953/) мене розчарувала і обурила.

Ситуація, що склалася з інтерв’ю з Владикою Антонієм Паканичем (http://risu.org.ua/ua/index/blog/~admin/54953/) мене розчарувала і обурила. Інтерв’ю один із моїх найулюбленіших жанрів і коли п. Юрій Чорноморець запропонував мені для ІА «РБК-Україна» зробити інтерв’ю із владикою Антонієм, то я відразу погодилась. Перед початком розмови із владикою (був присутній також п. Юрій Чорноморець, але участі в ній не брав) я попередила, що ми надамо текст інтерв’ю на авторизацію, але якщо він буде сильно порізаний, то ми його не друкуватимемо. Коли мені надійшло від Юрія Чорноморця авторизоване інтерв’ю, то там не було як мінімум кілька запитань і відповідей. Я не знаю, хто саме їх викинув. В такому вигляді ми відмовилися його друкувати. Я раніше ніколи з таким не зустрічалася. Потім п. Юрій Чорноморець неодноразово переді мною вибачався. Для мене великим шоком було дізнатися, що він опублікував згадане інтерв’ю під своїм прізвищем на РІСУ. Сподіваюся, що з Вами ніколи такого не трапиться.

Попри невеликий досвід журналістської діяльності зробила багато інтерв’ю, як із світськими, так і духовними особами.  Зокрема, із теперішнім Главою УГКЦ Святославом Шевчуком, Главою УПЦ КП патріархом Філаретом, архієпископом-емеритом Блаженнішим Любомиром Гузаром (неодноразово), майже з усіма членами Синоду УГКЦ (понад 30 інтерв’ю), головою Папської комісії у справах міста-держави Ватикан кардиналом Джованні Лайоло, єпископом УПЦ Августином Маркевичем та багатьма іншими. Жодного разу ніхто не мав до мене жодних претензій щодо того, що було перекручено якісь факти. Всі інтерв’ю завжди були успішно авторизовані, тому зі мною така ситуація сталася вперше і мені прикро з цього приводу. 

Я очікую від п. Юрія Чорноморця публічного вибачення.

Останні новини

Вчора