Блог Дмитра Тируся_image

Блог Дмитра Тируся

Бунтівник нижче пояса

10.06.2016, 11:05
Ненавиджу гламур, як і сучасне пуританство

Будучи послідовниками кальвінізму, пуритани бажали очистити англіканську церкву від старих католицьких обрядів. У вченні про мораль вони вважались ригористами та виступали за строгі норми у поведінці та думці. Ось вони були побічним продуктом Вікторіанської епохи.

Але ми живемо в інші часи. Коли гламуру забагато, але і сучасних пуритан вистачає. Ними є кожен християнин, який впадає в моральний ригоризм.

Я християнин, але дуже люблю творчість Мерліна Менсона. Знаю, що його пісні є антихристиянські, пропагують насилля, нацизм та різні збочення і присутність цих речей заперечувати безглуздо. Натомість, мені подобається mеssage, який доноситься з його пісень.

Пісня "Disposable Teens" містить слова: "....I never really hated a one true god, but the god of the people I hated!...’’, що в перекладі означає: ‘’Я ніколи не ненавидів правдивого Бога, але я ненавиджу людського бога’’. Ця фраза чудово критикує пуритан, а тому я почну саме з неї.

Як часто ми чуємо про те, що у світі існує така собі змова проти християнства? На думку пуритан, сучасна музика і є тим одним з механізмів, які використовується елітами задля знищення християнства та людства загалом. Пісня "Disposable Teens" висміює твердження, ніби The Beatles, Елвіс Преслі та рок-н-рол у цілому, призвели до "занепаду західної цивілізації" та допомогли вирости поколінню "одноразових підлітків".

Я думаю, справжній Бог не забороняє слухати рок музику і дає нам вибір її творити, а якось побувавши з другом на християнському рок-концерті, я став вважаю, що будь-яка якісна музика є християнська. Бог благословляє існування чудесної музики. Вона є благословенням. А якщо є музика, яка негативно впливає, то не варто слідувати тим речам, які вона пропагує.

Історія ще однієї цитати з пісні Менсона: ’’A rebel from the waist down’’ (Бунтівник нижче пояса) взята зі знаменитої книги Джорджа Орвела «1984». Слова були іронічно промовлені головним героєм Уінстоном Смітом до своєї коханки Джулії, котра повставала проти Партії, пропагуючи секс. Останній носив у собі сенс проти задоволення та єднання людей, а натомість служив для розмноження дітей, які мають служити Старшому Брату.

Можна пригадати також згадати Радянський Союз, який позиціонував себе пуританським. Проти пуританів у ті часи активно повставали хіпі, які любили "західну буржуазну музику" та наркоту з сексом.

Тому я також вважаю себе "бунтівником нижче пояса". Намагається копіювати пуританство і Путін.

І природньо, що я не можу терпіти деспота, який хоче контролювати моє тіло, а також християн, які вважають, що я маю право на стосунки лише в шлюбі. Мати сексуальні стосунки до шлюбу - це одне, інше – їх не мати взагалі.

Після прочитання книги Джошуа Харіс "Я поцілував її на прощання" я став таким бунтівником.

А з іншого боку існує відмінна крайність. І це те, що Менсон називає "диктатура гламуру". Ось тому цей співак створив собі такий потворний образ. Бо не переносить спотворений образ краси, який пропонує нам сучасний світ. Найкраще, я думаю, він виразив це у пісні "Mobscene". У ній він співає про те, що нормально в наш час бути курвою та всім давати. Такий образ, на жаль, сьогодні популярний.

Be obscene, be, be, obscene - Будь непристойний, будь непристойний. До цього кличе світ!