Редакційна шпальта_image

Редакційна шпальта

Наша свобода у наших руках

03.11.2010, 08:16
Якщо хтось ображає наші релігійні почуття, якщо хтось зазіхає на нашу свободу совісті — ми самі маємо вміти захиститися.

Напевно всі могли спостерігати, що цього року зросла кількість порушень релігійної свободи на різних рівнях. Переважно це фіксується у формі неконституційного упередженого підходу можновладців до певних конфесій. Зокрема, коли йдеться про виділення ділянок під будівництво храмів, право на проведення публічних заходів.

Вище державне керівництво публічно доводить, що його хвилюють лише проблеми однієї з конфесій, а зустрітися з представниками всіх інших воно не має ні часу, ні бажання.

Неодноразово фіксуємо випадки, коли представники правлячої партії тиснуть на релігійні громади, змушуючи їх переходити в лоно УПЦ (МП). Якщо ж громада опирається - створюються паралельні структури і йде захоплення храму.

Нині все частіше з проханнями інформаційно підтримати та захистити в редакцію звертаються представники ображених громад. Подекуди ми самі ініціюємо інформаційну кампанію з приводу очевидних порушень релігійної свободи. Бо одним з напрямків нашої роботи є інформаційний захист прав віруючих на свободу совісті та релігійну діяльність. Бачимо, що ця праця приносить позитивні результати, адже про це нас повідомляють ті, про чиї проблеми ми писали.

Якщо Ви знаєте про порушення релігійної свободи — пишіть нам в редакцію: [email protected]

Викриваючи порушення наших прав та прав інших, ми захистимо себе та ближніх. Бо наша свобода у наших руках!

Останні новини