Редакційна шпальта_image

Редакційна шпальта

Що робити з коментарями?

27.02.2009, 09:16
Постійні читачі РІСУ могли зауважити, що під нашими матеріалами не раз з’являлися негідні коментарі, які могли не стосуватися теми, ображати (переважно неаргументовано) когось, у т.ч. редакцію РІСУ.

Постійні читачі РІСУ могли зауважити, що під нашими матеріалами не раз з’являлися негідні коментарі, які могли не стосуватися теми, ображати (переважно неаргументовано) когось, у т.ч. редакцію РІСУ. Часто ці коментарі один за одним з’являються під різними матеріалами. Багато часу ми витрачаємо на зачистку від такого бруду і спаму, що нам не приносить ніякого задоволення, а просто забирає час. За це хтось нас і критикує. Але ми не хочемо, щоби наш портал став смітником і засобом діяльності різних провокаторів. Ми плануємо змінити формат коментарів та передбачити захист від провокаторів та спамерів.

Протягом останнього тижня якийсь дуже наполегливий читач (можемо припускати хто це такий, аналізуючи його активність та стиль) ставив наступне повідомлення, яке ми до певного часу постійно стирали. Бувало так, що за ніч воно з’являлося понад 100 разів, тому редакція РІСУ вирішила не зводити свою роботу до видалення абсурдних коментарів.

Слід зауважити, що ми не боїмося жодних звинувачень, особливо від таких осіб, які знаходять бажання витрачати стільки часу, щоби ставити майже цілодобово (!) безглузді коментарі. Це вже тема з іншої сфери — медичної — аналізу таких дій.

Оскільки не всі могли побачити це повідомлення, пропонуємо з ним тут ознайомитися:

INQUISITOR
Прикро, що РІСУни ріжуть тверезі коментарі. Я думав, що коментарі існують для того, щоб почути думки всіх сторін.
Яку ідеологію вони сповідують?
Говорять про мир, а створють конфлікти між православними.
Залишати коментарі на цьому сайті марно. Якщо вони не сподобаються рісунам, то обовязково будуть видалені.
Не витрачайте свій час.
РІСУнам ганьба!!!
P.S. Ще одна риса РІСУнів, у версіях [eng] [de] [it] замість коментарів вони просять грошей.
Тобто, це не НЕЗАЛЕЖНИЙ релігійний інформаційний сайт, а PR-агенція на замовлення.
РІСУни - ТОРГАШІ ВІРОЮ і підступні ЄЗУЇТИ.


Як бачимо, людина має певні, можна сказати, конфесійно заангажовані погляди на нашу діяльність. І це, звичайно, її право, яке ми шануємо. Автор стверджує, що ми стирали коментарі. Але в абсолютній більшості він поставив свій коментар під матеріалом, де до нього не було жодних коментарів або де ми взагалі нічого не стирали. Таким чином він увів в оману людей, які могли подумати, що ми дійсно щось стерли під конкретним матеріалом. Повторюся, але скажу, що ми не багато стираємо. І часто це робимо на прохання інших людей, які вказують нам на ниці і провокаційні дописи в коментарях.

Ми розуміємо, що нас можна за щось конкретно критикувати, але ми хочемо чітко знати що саме не так. Не раз буває, що автори коментарів вказують на певні помилки в матеріалах, за що ми їм дуже вдячні. Але за що нам бути вдячними у цьому випадку? Хіба за кількість відвідин, що позитивно відбивається на нашому рейтингу? Але навіщо нам такі пусті відвідини? Ми хочемо бути корисними інформацією, а не перетворюватися з чиєїсь злої волі на смітник для бруду!

Наближається Великий піст. За традицією ми просимо вибачення у наших читачів, друзів і колег. Зі свого боку свідчимо, що не тримаємо зла чи образ. Сподіваємося, що в цей час наші коментатори будуть більш виваженими і стриманими в своїх емоціях.