Блог Володимира Хіцяка_image

Блог Володимира Хіцяка

Багачі і Лазарі сьогодні

10.12.2011, 23:53
Історія про те, як батько важкохворої дівчинки просив дозволу зробити збірку на операцію дитині в храмі Переображення Господнього у Львові і що з того вийшло.

Роман Пророк, батько тяжкохворої дівчинки Зорянки, яка вже 11 років переносить нестерпні головні болі, на сторінках Фейсбуку розповів історію його візиту до храму Переображення Господнього у Львові (УГКЦ):http://www.facebook.com/#!/groups/110685869010967/.

Роман отримав благословення владики Ігора Возьняка на збір коштів по храмах Львова. Страждання цієї сім'ї вражає. Зорянці 14 років, з яких 11 - вона день за днем виє від нестерпного головного болю. В дівчинки - особлива форма епілепсії, спричинена атрофією частини мозку. Більшість батьків таких дітей ще до 4-ох років віддають в спецінтернати, де вони під дією психотропних засобів перетворюються на "овочі". Сім'я Пророків від дитини не відмовилася й несе свій хрест. Батьки ніде не працюють, бо дівчинку саму залишати неможливо. Живуть біля лісу, бо тільки там Зорянка може прогулюватися. Зараз появилася надія - нарешті правтльно встановили діагноз. Потрібна операція в Німеччині вартістю в 70000$.

Роман прийшов до "Преображенки" просити про збірку. Таку саму, яка перед тим відбулася ще в декількох храмах Лвова. І Роману відмовили. А втім, даю слово Роману (з Фейсбуку):

"Церква Преображення Господнього в збірці коштів відмовила.
Але сказали прийти 4-го нрудня,забратм 500 гривень,які нам виділили зі скриньки для потребуючих.
В суботу ввечері,Люба перетелефонувала для уточнення,коли мені підійти...один з нас мцсить бути з малою,а я бцв на збірці,на Сихові.
Оцей пан Ігор,що завдує їз коштами сказав:
- Приходьте в понеділок,бо в неділю будуть рахуватись гроші.
... В понеділок,його не було.
Аок сказали підійти в п'ятницю.
Підходжу.
- Я не дам вам грошей,бо віддав їх люлині,яка прийшла швидше і дійсно потребувала.
Чомц ви думаєте,що ваша біда найбільша?
В мене от хворий внук,але я людям не набридаю."

Я не люблю рахувати чужі гроші. Не люблю повчати. Але в тому випадку мовчати не можу. Оскільки я закіничив УКУ й маю багатьох знайомих священиків, які вчилися на паралельних курсах в семінарії, володію інформацією, що клир "Преображенки" зовсім не ображений у щомісячних доходах. Скажімо так, почуває себе значно краще, ніж пересічний прихожанин цього храму. Я не кажу, що священики мають обов'язково щось жертувавти зі своєї кишені - це особиста справа кожного. Але чому ж не дозволити, більше того - запропонувати, провести таку збірку? Чому хоч в такий спосіб не взяти частку неюдського бою цієї дитини на себе, за словами апостола "носіть тягагі один одного"? Чому так складно "відпустити" хоча б одну тацу? Повірте, відео з цією дівчинкою дивитися надзвичайно важко - єство оголюється і наближається до своєї Голготи. Святі живуть між нами, але ми просто повторюємо євангельські історії. Тільки приміряємо чомусь роль далеко не Лазаря...

P.S. Може, комусь буде потрібно рахунки:

Для оплати в гривнях: Назва банку: Приватбанк

Номер картки 4405 8858 1678 5239

..................................................................................................

1. Назва банку: ПАТ Укрсоцбанк

МФО: 300023

Рахунок: 26200000454282

Код ЗКПО: 2492402078

Отримувач: Пророк Роман Андрійович

Призначення платежу: матеріальна допомога на лікування доньки

.......................................................................................................

  • 2.  Назва банку: ЦФ ПАТ Кредобанк

МФО 325365

ЗКПО 2492402078

Рахунок 2620401919172

Призначення платежу: зарахування коштів для лікування хворої доньки на рахунок 1000641851 Пророк Роман Андрійович.

 

Останні новини

Вчора