Блог наївної християнки Ірини Стегній_image

Блог наївної християнки Ірини Стегній

Життя після життя, або чому я не вірю Анжеліці Замбрано

23.11.2011, 15:06

Нещодавно один знайомий харизмат дав мені подивитися відео свідчення Анжеліки Замбрано. Перед цим він мені сказав, що це відео змінить моє життя і неймовірно вплине на світогляд. А ще попередив, що цьому відео можна або вірити, або не вірити. У цьому блозі хочу проаналізувати чому я не вірю цій Анжеліці.

Нещодавно один знайомий харизмат дав мені подивитися відео свідоцтва Анжеліки Замбрано. Перед цим він мені сказав, що це відео змінить моє життя і неймовірно вплине на світогляд. А ще попередив, що цьому відео можна або вірити, або не вірити.

Ну що я можу сказати? Так, відео вплинуло – воно отруїло мене.

У цьому блозі хочу проаналізувати що саме мене отруїло і чому я не вірю цій Анжеліці.

Насамперед зазначу, що я до цього не цікавилася свідченнями про життя після смерті.

В травні до мене потрапила книга «Уражена блискавкою» Глорії Поло. Це було перше знайомство зі свідченнями про те, що трапляється після смерті. Книга мене вразила, бо це було щось неймовірно нове і переконливе. Після прочитання хотілося щось зробити, якось переосмислити та виправити своє життя.

І ось майже через півроку до мене потрапляє свідчення Анжеліки Замбрано.

Я передбачала дискусію після перегляду відео і підготувалася до цього. Найперше – передивилася в Інтернеті купу інших свідчень і це мені допомогло побачити основні моменти.

Не вірю №1

Найперше, що відразу впадає в око – Анжеліка не померла якоюсь наглою смертю, як це трапилося з багатьма тими, хто свідчив про свій посмертний досвід.

Вона попросила Господа, щоб він показав їй рай. До того вона постувала, молилася, і, напевно, вирішила, що достойна такого видовища.

Ось це найперше насторожило мене, бо тут «тхне» гординею…

Не вірю №2

Може, це особливості сприйняття, але вона розказує про дуже дивне спілкування зі Святим Духом. І якщо з горем наполовину можна повірити про присутність двох ангелів біля дівчини, то у посмішку Святого Духа – якось таки ні…

Не вірю №3

Померлу на деякий час дівчину Господь відвів до пекла, де починається найцікавіше. Думаю, це саме те, заради чого відео знімали та так активно розповсюджують.

Хто би міг подумати, але дівчина побачила у пеклі Майкла Джексона і … блаженного Івана Павла ІІ.

Я не буду писати про «причини», через які він начебто там перебуває. Головне те, що жодне свідчення, котре я подивилася (а, повірте, їх за останній час було чимало), не називає імен тих, кого бачить людина в чистилиці чи пеклі. Іноді люди казали про своїх рідних та друзів, але практично ніколи про відомих осіб. Дивно це якось…

А тепер давайте подумаємо. Нас колись на тренінгу із журналістських розслідувань вчили у будь-якій ситуації питати «кому це вигідно?»

Кому вигідно, щоб якась дівчина на весь світ заявила, що Іван Павло ІІ у пеклі?

Які емоції подібна заява може викликати у християн, в першу чергу католиків?

До якого висновку прийдуть ті, хто ще нестійкий у своїй вірі та подивиться це відео?

Мені здається, що відповіді очевидні. Тому вважаю свідоцтво Анжеліки Замбрано отруйним і не вірю їй.

 

Останні новини

Вчора