Блог о. Петра Балога О.Р._image

Блог о. Петра Балога О.Р.

ПРО МАСОВУ ЧИПОІСТЕРІЮ

11.05.2020, 21:14
ПРО МАСОВУ ЧИПОІСТЕРІЮ - фото 1

Питання про згубний вплив чипів, як зрештою і будь-якої техніки, чи теж різних амулетів, які можуть нашкодити, «міток», знаків, символів, які «сатанинські» – це все, знову таки, питання про свобідну волю людини. Віра в те, що чип може, незалежно від моєї волі, від мого що разового «ні» злу, вчинити на мені «мітку сатани» – це по суті невіра у свободу людини. Це в принципі заперечення християнської антропології, що кожна людина – свобідна і відповідальна за свої вчинки, як добрі так і погані.

Чипи_-_мітка.jpg 

Сьогодні дуже часто поширюються користувачами соцмереж різні відео і дописи про вакцину від коронавірусу, яку вводитимуть усім разом із мікрочипами. Тобто лякають людей так званою чипізацією. І переважно ця інформація націлена на людей віруючих. Чому віруючі бояться вживлення чипів? Як давно з'явилася гіпотеза про те, що знак антихриста - це вживлений чип і хто першим заговорив про масову чипізацію (чи справді американець Аарон Руссо)? Звісно, що в Біблії саме про чипи немає жодного слова. Але як тоді вдалося пов'язати вживлення чипів із знаком звіра? Загалом, якщо говорять про чипізацію, то наголошують на обмеженні свободи громадян. Але чого саме віруючі люди так бояться цього обмеження? Невіруючим хіба тотальний контроль до душі?

 

Людина зазвичай – поза якимись винятками – любить мир і благодать, любить спокій і впевненість. Натомість, викликати в людині будь-яку паніку може передусім страх, почуття безсилля, і також – як не дивно – брак інформації. Або викривлена чи відверто брехлива інформація. А так як більшість людей не здібна відрізнити правду від неправди, а тим більше – перевірити що є чим, то тут широке поле для різного роду сіячів паніки в умах безкритичних людей. Це і погані слухи про вакцинацію, про ГМО, про 5G (яке, звичайно, ще не досконале, бо поки «дошліфовується»), про світове закулісся, про світовий уряд, про світові змови, про тотальну чипізацію і про цілу масу інших жахів та смертельних небезпек для людства.

На приклад, останнім часом, в зв’язку з поширенням коронавірусу у 2020 році, тут і там шириться інформація, що за цим усім стоїть… Білл Ґейтс і його фонд. І це на тій підставі, що він вже давно, бо ще 2015 року говорив про це. Можна мати багато застережень до особи Білла Ґейтса і передусім – до деяких фінансованих ним проектів, якщо говорити з точки зору Церкви. Але не можна виливати дитя з купіллю в даному випадку. Іншими словами, людина яка попереджає про небезпеку і виділяє кошти на боротьбу з цим, стає автоматично в очах конспірологів винуватцем цього. Це як звинуватити тих, які попереджали про можливий початок ІІ Світової війни, що вони і є винуватими в її початку.

Одним з таких страхів людей є страх перед тотальною чипізацією. Причому, якщо невіруючі бояться тотального контролю в зв’язку з реалізацією цієї ідеї, то деякі віруючі вбачають у цьому чипі «мітку диявола на чолі», про що нібито мова в Книзі Одкровення Йоана Богослова. І що головне, ці люди мають лише дуже поверхневе поняття, що таке «чипізація», як вона реалізується, які наслідки цього і так далі.

Допомагають підтримувати цей страх і цю тривогу на планеті різні фальшиві «пророки». Як от наприклад американський телеведучий, режисер та журналіст Алекс Джонс. Це гуру всіх конспірологів, що зняв не один десяток фільмів, провів сотні передач, написав цілу купу статей про різні «змови» і «зради», в тім – про вакцинацію, чипізацію, Біла Ґейтса, вірус, 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку, новий світовий порядок і т. п. І як завжди, ця манія і підозра не з’явилася у Джонса від народження. Ще у підлітковому віці він прочитав одну книгу іншого конспіролога Гарі Аллена, яка називалася «Ніхто не наважиться це назвати таємною змовою». І почалося і поїхало! Свою параною він вміло транслює на весь світ, а легковіри приймають всі його теорії як якусь істину, яку від них сильні світу цього укривають, а цей «пророк» їм власне відкриває. Нічого дивного, що цей «спеціаліст» є частим гостем російського телеканалу «Царьград ТВ», є другом філософа-екстреміста Александра Дугіна та прихильником Владіміра Путіна.

Плоди діяльності такого пророка можна побачити, між іншим, на різного роду конспірологічних сайтах. Це можуть бути сайти про економіку, про політику, про веганство, про іншопланетян, чи про альтернативну медицину. Ось, приміром, остання тема є провідною на сайті greenmedinfo.com. Там і про віруси, і про чипи, і про Біла Ґейтса, і про все на світі, що авторам сайту пахне «зрадою». А щоб побачити рівень авторів сайту, вистачить подивитися, що вони пропонують, як лікувальні засоби, а що забороняють вживати. Лікують все підряд, як виявляється: куркума, виноград, конопля, марихуана, гриби, причому всі (sic!) та інші «натуральні овочі і фрукти». Натомість, автори сайту абсолютно не радять приймати, як «шкідливе»: антибіотики, вакцину (звичайно!), дитячі суміші, ібупрофен. І як вишенька на торті: шкідливим є, вивляється, інсулін. Можливо, автори сайту так само не вірять в існування цукрового діабету, як деякі не вірять в існування коронавірусу? Ну і  багато інших ліків там заборонено, а до різних «натуральних», чи «зелених» методів, типу жування кори дерева, там заохочується. Ось, в такому стилі всі статті і поради цих теж «спеціалістів по чипам».

Статей про «жахи» чипізації – не перерахувати. Там і про «проект Антихрист», і про конкретні етапи і декади впровадження «рабства населення Землі через чипізацію», і про ініціаторів цього всього, які так чи інакше виводяться чи то з «клану Рокфеллерів», як хоча б Аарон Руссо, американський бізнесмен і кінорежисер, чи то з «клану Ротшильдів», що досить традиційно вже останні 100 років у різних конспірологічних сценаріях. А взагалі, одним з етапів у підготовці до впровадження чипів і повного контроля всіх і всюди – це, як виявляється, є відміна паперових грошей. Що вже і бачимо у більшості випадків у більшості країн світу. І взагалі, скоро всі національні валюти щезнуть і будуть замінені однією наднаціональною валютою, яка має кодову назву «Фенікс». От уже Європа на одну валюту «євро» перейшла – ось вам і черговий доказ!

Проте, згідно «аналітиків про світове закулісся», чипізація – це лише частина глобального проекту. Повний проект реалізується тоді – і без цього чипізація не сповнюватиме свого завдання – коли все населення всієї землі переведуть у «цифрове середовище», а отже – на цифрові документи, цифрові гроші, на цифрову інформацію і взагалі на цифрові ЗМІ, та на інші різновиди цифрової екосистеми, що інколи критиками цього всього називається «цифровим пеклом», та «привабливими сучасними чудами диявола». А тому, у підсумку, геть сучасну техніку, сучасні засоби міжлюдської комунікації, сучасні види послуг, та й усе сучасне загалом. Треба «зливатися з природою», найкраще жити в печері чи десь у лісі, не робити собі щеплень, не мати телефону, не входити в інтернет – коротко кажучи, «вперед до світлого минулого!». Бо це все – від лукавого! А от колись той лукавий, виявляється, так не діяв, десь собі дрімав, лише тепер зворохобився. Нічого дивного, «останні часи наближаються…».

До речі, згідно цих всіх конспірологій, ті, які в курсі, що і як, тобто «закулісні» керівники цього процесу, тримають у себе вдома цілі тони паперових грошей, а свої бідні жертви, тобто нас з вами, переводять насильно на платіжні картки! Можна собі уявити, як, читаючи такі «таємниці», простий довірливий читач починає фантазувати і як всі пазли в його голові складаються в єдине ціле: нас хочуть захопити і зробити рабами! Віруючі тут ще додають «диявола», як головного керівника всіма цими процесами. І все це, між іншим, для того, щоб запровадити знаменитий «Новий світовий порядок». Ось, на приклад, на одному з тисяч таких сайтів, pobasenki.ru/category/biblioteka/mirovaya-zakulisa, можна начитатися багато цікавої конспірології. А потім звідти це шириться у темні маси, або просто серед людей, що досить слабкі перед силою пропаганди і брехні, і які безкритично ці всі «аналітичні» тексти споживають і перетравлюють, та ще з оточенням діляться тривожними враженнями від спожитого.

Добре, але як все-таки відноситися до «проблеми чипізації»? Ці різні псевдо-спеціалісти, завдяки своїй пропаганді і брехні вже внесли свою лепту, що це поняття, «чипізація», стало чимось «диявольським», «злом», «міткою сатани» чи теж спробою «поневолення і «рабства». І це в ХХІ столітті, коли здавалося б інформацію можна перевірити. Проте ні, не так все просто. Можливо, деякі люди чують те, що хочуть чути, а не те, що відповідає фактам?

Так, звичайно, як і у кожній технології є свої плюси і мінуси, так і тут. Мати смартфони – це добре, бути хворобливо залежними від них – погано. Мати свою сторінку у Фейсбуці – це добре, марнувати час там щодня – погано, мати телебачення – це добре, зомбуватися через нього – погано, і т. д. Всі технології, які використовуються у мирних цілях, покликані покращити і полегшити життя людей. Життя вільних людей, які самі вибирають, в якій мірі з цих благ сучасності користати. Натомість, просувати тези, що за цим усім стоїть «світове закулісся», чи що все це ніщо інше, як «суцільне зло», є нічим іншим, як високоспеціалізованою обсесивною параноєю, чи говорячи мовою психіатричної медицини – обсесивно-компульсивний розлад, якому притаманні нав’язливі думки-обсесії, які «нерідко перетікають у ритуальні дії (компульсії), що здійснюються, щоб зняти внутрішнє напруження, зменшити відчуття тривоги і запобігти лячним подіям».

По-перше, чипізація вже давно проводиться. Станом на 2020 рік, щороку вживлюється понад півмільйона чипів для стимуляції серця. Алкоголікам вживлюють чипи-ампули, щоб контролювати схильність до випивки. Розробляються чипи, заповнені ліками, щоб їх приймати або перорально, або вшивати під шкіру, і щоб таким чином призводити до знеболювання при ракових захворюваннях чи контролювати кров при діабеті. Також вже проведено десятки тисяч операцій по вживленню так званого слухового чипу до внутрішнього вуха, щоб глухий пацієнт міг чути. Вживлюють теж чипи-імпланти штучного зору, щоб людина могла бачити, є чипи для стимуляції м’язів та нервів, щоб паралізований міг ходити. Є також чипи, що вживляються до мозку для знеболюючої дії. Кілька років тому почали вживляти чипи до хребта, щоб людина могла рухати кінцівками.

Коротко кажучи, чипи служать передусім у медицині, щоб допомогти, лікувати, відновлювати втрачене здоров’я, підтримувати задовільний стан пацієнта і т. д. Крім того, використовують їх у військових цілях, вживляючи під шкіру солдатам чи спецагентам, для полегшення комунікації чи аутентифікації, а дехто навіть просто вживляє собі різні імпланти для самовираження. Залишається питання, чи чипи позбавляють нас свободи, чи дозволяють тотально слідкувати за нами?

Звичайно, що так, як і кожний електронний пристрій, під’єднаний до мережі, дозволяє бути його власнику у полі зору інших. Це і кредитна картка, яку майже щоденно людина використовує, це і телевізор, включення якого дозволяє бачити що і коли дивиться населення, це і інтернет, дані про перегляд якого не випаровуються, лише зберігаються на серверах. Не говорячи вже про соціальні мережі, де більшість говорить про себе набагато більше, ніж це може зробити найкращий на сьогоднішній день вживлений чип. Той самий смартфон у руках користувача – це як «мітка на правиці», якщо вже послідовно проводити аналогію з «міткою на чолі». Смартфони повністю роблять нас контрольованими тими програмами, які ми на цих смартфонах використовуємо, чи просто через Wi-Fi чи GSM мережі. Нас ніхто не змушує використовувати всю цю техніку, чи всі ці засоби комунікації – ми самі цього прагнемо. Бо бачимо, що це у більшості випадків полегшує наше життя, навіть якщо коштом виходу з інкогніто.

Якщо ж говорити про віруючих, то повстає одне теоретичне питання: чому вони бояться, що хтось буде про них знати, куди вони йдуть, що роблять, з ким спілкуються, що дивляться? Чи цього всього не бачить Бог? Чи їм є що укривати? Чи вони не щирі з іншими, і насправді ведуть подвійне життя? А щодо «мітки на чолі», чи взагалі якоїсь сатанинської мітки, то стратегією батька брехні, яким є сатана, є постійно вводити в оману. Між іншим, переконувати маси, що його «мітка» не там знаходиться, де вона є насправді, а в іншому місці. Наприклад, в електронному імпланті, що поточно називається «чипом».

Де ж знаходиться «мітка диявола»? Де загалом прагне бути диявол у житті людини? Там, де має бути Бог і ніде інде. Диявол прагне зайняти місце Бога. Тобто, у серці, у розумі і у волі людини – саме цими місцями прагне володіти диявол, і саме тут хоче поставити свою «мітку». Якщо Бог не перебуває у чипі (хіба що хтось у це вірить!), то і дияволу там нема чого робити.

Загалом, то пов’язання чипу і «мітки диявола» відбулося досить швидко: в Книзі Об’явлення Йоана Богослова, тобто в Апокаліпсисі, є декілька разів мова про знак «на чолі та на правиці», що поточно називається власне «міткою диявола» чи дослівно «клеймом звіра» (див. Ап 13, 15-18; 14, 9-11; 15, 2-3; 16, 1-2; 19, 19-21; 20, 4). Проте, яким чином це перекочувало на чипи, достеменно не відомо. Можливо тому, що чипи мають вживляти чи то в руку, чи то під брову. Бо ж навіть більшість Отців Церкви, які були не в курсі про чипи чи цифрові технології, говорили загалом про це «клеймо» як про невірність Богу в умі і в учинках, як про свідоме і дієве («чоло і рука») протиставлення волі Божій, як про відречення від плодів свого Хрещення…».

До речі, про саму мітку, тобто про число 666, без якого «ніхто не може купувати і продавати». Напевно, не йдеться про магазини чи базари, чи взагалі про «купівлю» чи «продаж». Уособленням звіра в Апокаліпсисі був імператор Нерон, звідси і значення числа 666, якщо його писати гебрайською і розшифрувати. Зображення Нерона було на тодішніх монетах, за які «купували і продавали», а без його зображення монети були недійсні, отже, купити чи продати не можна було. Автор символічно нав'язує до цього, що лише ті, які мають «монети Нерона», тобто злого імператора, можуть щось купити. Так само і вірні, якщо захочуть осягнути щось корисне для себе, але коштом співпраці зі злом.

Натомість, коли з’явилися новітні технології, в тім теж цифрові, то до пов’язання їх з «діяльністю диявола» вже було лише рукою подати. Ось наприклад фрагмент з рішення Священного Синоду УПЦ МП від 29 грудня 2003 року: «Царство антихриста не утвердиться без відповідної технічної бази, за допомогою якої він прагне досягти свої цілі… Сьогоднішній процес кодифікації громадянського населення безпосередньо стосується  політичної та господарської діяльності громадян. Він запроваджується у формах, які мають типологічні співпадіння з обмеженнями апокаліптичних часів». Коротко кажучи, повний міш-маш: і про технології, які «обмежують», і про «співпадіння», і про «апокаліптичні часи».

І ще одна фундаментальна справа. Питання про згубний вплив чипів, як зрештою і будь-якої техніки, чи теж різних амулетів, які можуть нашкодити, «міток», знаків, символів, які «сатанинські» – це все, знову таки, питання про свобідну волю людини. Віра в те, що чип може, незалежно від моєї волі, від мого що разового «ні» злу, вчинити на мені «мітку сатани» – це по суті невіра у свободу людини. Це в принципі заперечення християнської антропології, що кожна людина – свобідна і відповідальна за свої вчинки, як добрі так і погані.

Звичайно, техніку можуть використовувати погано різні люди, уряди, спецслужби. Але це питання не про «диявольщину», лише про людську підступність, а часто навіть злочини. Це повинні регулювати саме уряди, різні правові організації, активісти, щоб приватне життя людей було максимально не порушене, а їхні права дотримані. З другого боку, це людина сьогодні найчастіше сама вибирає, тримати своє приватне життя для себе, чи передавати його «далі»: через соціальні мережі, через використання інтернету, за допомогою смартфону і т. п.

А отже, підсумовуючи, «мітка сатани» не є жодним «чипом», «кодом», чи ще якимось приладом. Ця мітка є нічим іншим як добровільною згодою чинити гріх, тобто належати не Богу, а справам диявола, не жити у Божій благодаті, а жити у грісі, не любити Бога і ближнього, а ненавидіти, не мати мир у серці, який Воскреслий Христос дарував своїм учням відразу після воскресіння, а жити страхом і панікою. Власне, ця мітка і є тим, що позначає «на наших чолах», що ми далеко від Бога і Його любові та благодаті, від здорового глузду, від правильного духовного керівництва, а знаходимося в духовній омані, зведені на манівці батьком брехні і ворогом роду людського.

На щастя, ця мітка не є незгладимою: завжди можна позбутися її, навертаючись до Бога, визнаючи свої гріхи, свою прив’язаність до зла, своє життя з «міткою гріха» на чолі і на руках. А милосердний Бог завжди прийме це навернення до Нього. Крім того, немає такої «мітки», яку всемогутній Бог не міг би знищити. Головне – дозволити Йому це зробити. Бо Він завжди хоче, щоб ми добровільно вибирали Його, добровільно позбувалися зла і гріха, і добровільно любили Його всім серцем, маючи в серці «мітку любові».

 

 

 

Останні новини